Şimdi Ara

Polis ve üniversite öğrencileri arasındaki iletişim [Fikir alışverişi] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: masti

quote:

Orijinalden alıntı: SIRLI

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

29 yaşımdayım bu gerek ünide olsun gerekse normal yaşantımda olsun allah polislerin eline düşürmesin.Belki yeni gelen polisler üni mezunu vs ama onlarda teşkilata girince aynı oluyor. Bu sizin iin ön yargı olabilir ama benim açımdan tecrübe ve yaşanmışlık.

Polislerle pek iyi hatıralarım olmadı ne yazıkki (özellikle yunuslarla). Öğrenciye-gence yaklaşımları bile farklı "kimlikleri çıkar, sıraya geçin bakalım, Adam olun, v.b" tarzda oluyor ilk temasları. Adam gibi selam vererek başlayan 2 tane gordum onlarda daha yeni başlamışlardi belli hallerinden.

Polis deyince vatandaşın alkına "rüşvet-aha şimdi bittik" geliyorsa durup düşünmek gerek. Gene aynı vatandaşın cocukları "iyi iş-devlete kapağı ataraım işte- yolumuzu bi şekilde buluruz ! " diye düşünüp bu mesleğe yöneliyorsa gene durup derince düşünmek sebeplerini araştırmak gerek.

Doğuda-büyük şehirlerde gorev yapanların işi gerçekten zor, hırlısı hırsızı taş atan veletleri gösterilerdeki olaylar filan Allah kolaylık versin. Ama Anadoluda küçük ilçelerdeki polislerin durumu farklı. Adeta ilçenin-beldenin hakimi havasında gezenleri çok var. Memlekete (samsun) arkadasın memlekete (çankırı) gittiğimde bunu açık şekilde gözlemleyebiliyorum. Hizmet havasında olanı pek yok zaten.

Her genci-öğrenciyi potansiyel suçlu-bağımlı olarak görüp o şekilde davranmaları hoş değil. Sigara içmesine dahi karışanını gördüm. Polisin ahlak bekçiliği yapması, bi tarafı savunup diyer tarafa yüklenmeside hoş değil. Üniversitedekiler hadleri olmayan işlerle ugrasırsa polis pek ala karışır. Adam okumaya gelmiş "eski kahramanlara" özenmiş olay cıkratıyor olayı başlatıp kacıyorlar sonra ugrassın polis...

Bunlar kişisel görüşlerim, genelleme yapmak yanlış görevini pek ala suistimal etmeyen memurlarda var ama olanlarda "ayıklanmalı"

Güzel noktalara değinmişsin arkadaşım teşekkür ediyorum, bazıları bu sorunun çözümü ne olabilir sorusunu beraberinde getirerek bir araştırma konusu olabilir.

Eğitim ve denetim.

Illa ki herseyin başı eğitim, sonrasında iyi bir kontrol mekanizması için denetim. Biraz daha somutlaştırmak gerekirse, ne gibi öneriler olabilir mesela.

• @oktayd
    Ben zaten hayatımda 3 - 4 defa polislerle muhatap oldum ama dediğin gibi devletin onlara verdiği kolluk kuvvetlerini kendi egolarını tatmin etmek için kullanan çok şahsiyetsiz memurlar var ama dediğim gibi kişiye göre muamale yapana çok fazla. Sırf polislik için demiyorum kamunun tüm dallarında bu böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voilet

@oktayd
    Ben zaten hayatımda 3 - 4 defa polislerle muhatap oldum ama dediğin gibi devletin onlara verdiği kolluk kuvvetlerini kendi egolarını tatmin etmek için kullanan çok şahsiyetsiz memurlar var ama dediğim gibi kişiye göre muamale yapana çok fazla. Sırf polislik için demiyorum kamunun tüm dallarında bu böyle.

klavyene saglık hocam
  • Güncel...
  • ya arkadaş sadece polis ile öğrenciler arasındaki iletişimi sormuş siz siyasi muhabbet yapıyorsunuz,
    siz siyasi partiler yök faşizim kominizm vs.. gibi şeyleri bi kenara koyup sadece polis öğrenci arası tecrübelerinizi yada görüşlerinizi söyleyin yeter.

@SIRLI öğretmenlik okuyordum o zamanlar bi gün tamamen boş bi meseleden karakola düştüm benimle oradaki memurlar amirler bi güzel uğraştı
    biraz canımı acıttılar baya bi ezdiler, biraz hakaret vari sözler işittim uzun süre bunun piskolojisinden kurtulamadım kendimi damgalanmış fişlenmiş hissetim,
    çok sonra akademide okuyan bi arkadaşa açıldım o biraz sordu soruşturdu benimle bi güzel dalga geçmişler sayesinde onu anladım.

bi kerede yakın arkadaşımı darp etmişlerdi karakola gittik şikayetçi olmak için. (yukardaki meseledekinden farklı bi karakol)
    gayet güzel ilgilendiler hatta öğrenci olduğumuz için bize öncelik gösterdiler önemsediler, ikramda bulundular sohbet ettiğimiz oldu
    hatta rütbesini hatırlayamayacağım bi abi telefonunu verdi başınız sıkışınca direk beni arayın falan gibisinden.

öyle işte çok ayrıntıya giremedim ama ıumarım yardımı olur.

• Son Mülkiye olayında gördük iletişimi..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.