Şimdi Ara

Polisiye Kitap Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın zamanda Polisiye Kitapları okumaya başladım.
    Polisiye anlamında sadece Ahmet Ümit'in kitaplarını okudum lakin bu tarz forum sitelerinde Sherlock Holmes ve Grange gibi yabancı yazaların kitaplarının da tavsiye edildiğini gördüm sizce hangi yazarın khangi kitapları daha sürükleyicidir.
    Geçen günlerde Orhan Pamuğun Kafamda Tuhaflık Var kitabını çok satanlarda gördüm ve aldım fakat ortalarına doğru siyasi içerikli olduğunu fark ettim.
    Siyasi içerik barındırmayan kitapları tercih ediyorum.
    Önerileriniz için şimdiden Teşekkür Ederim...

• Şeytan Yemini,Kızıl Nehirler, Siyah Kan, Sisle Gelen Yolcu çok güzeldir, tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Bu konuda baya araştırma yaptım Ahmet Ümit'in Beyoğlu'nun En Güzel Abisi Kitabında aklım kaldı açıkcası.
    Birde İstanbul Hatırası çok meth ediliyor.
    Peki Sherlock Holmes'dan önerebileceğiniz kitap var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan14 -- 20 Şubat 2015; 16:13:55 >
  • Polisiye denince akla gelen ilk yazarlar şüphesiz Agatha Christie ve Sir Arthur Conan Doyle'dir. Onun dışında Türk ve genç bir yazar Emrah Serbes'in romanları var. Hatta bir ara Son Hafriyat kitabı Behzat Ç. ekibi tarafından sinemaya uyarlanacaktıda yalan oldu sanırım.

Sherlock Holmes okuyacaksan Tutku yayınevi diye bir yayınevi var onun bastığı kitapları öneririm. Kapak tasarımı güzel, çeviri fena değil üstelik 7.95 gibi makul bir fiyatı var kitapların.
  • Fiyata takılmıyorum önemsediğim noktalar sürükleyici olması ve okuduğumu rahat anlıyor olmam peki neden Tutku yayınevi ? Diğerinden farkı nedir

• Normalde polisiyeyle aram iyi değildir lakin sherlock holmes'i gördüğümde fiyatına bakarak aldım. Yani yayın evinin fiyatından başka bir numarası yok.

Fiyatı sıkıntı değilse bunu öneririm
    http://www.idefix.com/kitap/sherlock-holmes-1-cilt-sir-arthur-conan-doyle/tanim.asp?sid=LJJ0F3Y31H6H2P087MH1

Söylediklerine göre bu yayın evi gerçekten kaliteli çeviriler yapmış ve Sherlock serisini şahlandırmış. Yani okuduğundan zevk almak ve anlamak istiyorsan, bunu al. Hem cilt halinde olduğu için içerisinde bir dünya hikayede vardır.

• Bu konularda yeniyim cahilliğime verin cilt olması bir kaç romanın bir arada olması mı ?
    Everest Yayınlarının iyi olduğunu duymuştum bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan14 -- 20 Şubat 2015; 22:01:06 >
  • Sherlock serisi farklı. Yazar yazarken hikaye hikaye yazmış sanırım ve yayınevleride bunları toplayıp kitap haline getiriyor. Mesela Tutku yayınevi 11 hikayeyi tane gelişi güzel seçmiş ve bir kitap basmış. Ve bu şekilde 7 serilik bir kitap serisi çıkarmış. Kitapların isimlerinide Ölümün Sesi, Kusursuz Suç Yoktur gibi afilli sözlerli koymuş. Yani seri I. II. III. diye gitmiyorda isim isim gidiyor. Ama Everest yayınevinde I. II. vs diye cilt halinde. Olması gerektiği gibi yani.

Attığım linkteki yayın evi, hikayeleri daha özenle -sırasıyla- seçmiş, çevirmiş ve toplamış. Kalın bir kitap haline getirmiş.
  • Şimdi anladım bu konuları boş vakitlerde derin olarak araştırıyorum bilgilerinizi de dikkate alıcama tabiki de
    yanlız ben holmes in tek hikaye olarak yazılmış romanlarını da gördüm onlardan birini alip baslamayi dusunuyorum sonra hosuma giderse cildini de alirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan14 -- 20 Şubat 2015; 22:51:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osman Aysu - bıçak sırtı harikadır ip ucu olarak şiirli katil diyim sana, ;)
    .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.