Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (387. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.881
Cevap
54
Favori
648.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mmnder16

quote:

Orijinalden alıntı: jamez

Beyler bu araçtan almayı düşünüyorum. Temizleri ve düşük kmliler 52-53 seviyelerinde.

Yüksek kmliler bir kaç parça boyalılar. 45-50 arası.

Bu araba 50 nin üstü eder mi sizce?

Piyasaya baktığımızda en dandik alınası araba bile 35-40 arası para isyolarken hiç kimse kusura bakmasın 50 binden aşağı vermem isterse 120 binde olsun arabam. Adil mi değil ama piyasa şartları böyle :(

Boyayı çok da önemsemeyin, ciddi değilse alabilirsiniz. Arabanım km si ise ilk önceliğiniz olmasın. Aracın diriliği önemlidir, bazen 50 yaşındaki adam 30 yaşındaki bi gençten bile daha diri olabiliyor. Yani bakım önemli. Poloların trigeri 120 binde bir değişiyor, alırken trigerine de bakıttırın.

Edit: bu arabayı ben eğer 50 bin TL ye satıyorsam alan kişiye 5 kuruş masraf bile bırakmam. Şimdiden hayırlı olsun.

Araç 40 binde ilk sahibiymiş. 2012 model

Kaza boya olmadığını altını çizerek belirtti.

53 bin tl nin biraz altına inerim dedi.

50 bin olsa makul gibi ama 53 çok geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Beyler bu araçtan almayı düşünüyorum. Temizleri ve düşük kmliler 52-53 seviyelerinde.

Piyasaya baktığımızda en dandik alınası araba bile 35-40 arası para isyolarken hiç kimse kusura bakmasın 50 binden aşağı vermem isterse 120 binde olsun arabam. Adil mi değil ama piyasa şartları böyle :(

Boyayı çok da önemsemeyin, ciddi değilse alabilirsiniz. Arabanım km si ise ilk önceliğiniz olmasın. Aracın diriliği önemlidir, bazen 50 yaşındaki adam 30 yaşındaki bi gençten bile daha diri olabiliyor. Yani bakım önemli. Poloların trigeri 120 binde bir değişiyor, alırken trigerine de bakıttırın.

Edit: bu arabayı ben eğer 50 bin TL ye satıyorsam alan kişiye 5 kuruş masraf bile bırakmam. Şimdiden hayırlı olsun.

2012 model ve 40bin. Millet arabaya binmeye çekiniyor galiba. Pololar bu kadar ekonomikken garip geliyor bana. Benimkisi 2013 model aralık çıkışlı18 binde 2014 kadımda aldım ve şimdi 85binde. Muhtemelen 150bine kadar binerim.

• Arkadaşlar aracımızın yakıt filtresini değiştirmeyi video ile anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur :)

• mmnder16 kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgilendirici bir çalışma olmuş. Geçen hafta aracın filtrelerini ben alıp sanayideki ustaya taktırdım. Adamın yaptığı bir iki vida söküp parçaları takmak oldu ve bu işlem için 100 tl istedi. Pazarlıkla 70 e indirip çıktım. Tek sorun yağ değişimi. Onuda yapabilsem bakımlarını bundan sonra ben yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamsen

Güzel bilgilendirici bir çalışma olmuş. Geçen hafta aracın filtrelerini ben alıp sanayideki ustaya taktırdım. Adamın yaptığı bir iki vida söküp parçaları takmak oldu ve bu işlem için 100 tl istedi. Pazarlıkla 70 e indirip çıktım. Tek sorun yağ değişimi. Onuda yapabilsem bakımlarını bundan sonra ben yapmayı düşünüyorum.

Trigeri, baskı balata v. S değiştirirler para alırlar ve aldıkları paraya en ufak bir itiraz dahi etmem. Ama filtre değiltirmeyi ustalıktan sayıp bi dünya para alıyorlar ya :( yağ değişimini de rahatlıkla yapılabilir, tek dikkat edilmesi gereken krikoyla kaldırdıktan sonra arabanın altına destek olsun diye sağlam bir kütül koymak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Polom ile bugün en uzun yol deneyimimdeki yakıt durumumu paylaşıyorum. Yola çıkmadan önce yedek depo ile birlikte depoyu fulledim. Toplamda 49 litre yakıt aldı Shell den. 225TL ye doldu. Yalova - Samsun arası 750 km yol yaptım. Yolun ilk 75km lik kısmı ortalama 50-75 km/h hızla gidilen bölüm, sonrası otoban ve Samsun içi yoğun trafikteydi. Bu aralıkta 90km/h in altına pek düşmedim ama 120km nin de üstüne çıkmadım. Bu arada yolculuğun %50 kisminda hava yağışlıydı. Büyük çoğunluğunda hız sabitleme özelliğinden faydalandım. Genel olarak standart hızda seyir ettim diyebilirim. Yavaş veya çok hızlı değildim yanı:)

Eklediğim resim yolculuk süresince en fazla yapılacak km (1800km ye yakın) mesafesiydi. Yolculuk sonunda yakıt göstergesi sadece 1 çeyrek azalmıştı. Yol bilgisayarı ise 850km daha yol gidilebileceğini gösteriyor. Ben aracımdan zaten inanılmaz memnundum ancak bugünkü yolculuk beni resmen buyuledi:) iyiki varsın Polo BMT :)

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R)

bu tüketimin devamını paylaşmamışsınız,kalan yakıtla kaç km daha gidebildiniz,yakıt aldığınızdaki menzilinizi ve yakıt tüketiminide paylaşabilirmisiniz.depo ölçümü ile fark oluşuyormu,benim araçta y.b. verisi ile depo ölçümü neredeyse birebir aynı çıkıyo.

• BeSKazaLy B kullanıcısına yanıt
    Bende de yol bilgisayari çok tutarlı çalışıyor. O fotoğraftan sonra yaklaşık 250-300 km şehir içinde yoğun trafikte kullandım en son 1150 km yol gittiğimde 300-350 km daha gidecek kadar yakıt vardı fakat geri dönüşte Bayram dönüş trafiği vardı dolayisiyla yola çıkmadan yakit almak zorunda kaldığım icin net hesap yapamadım. Fakat net olarak söyleyebilirimki şehir içine hiç girmeseydim 1600 km’nin çok rahat üzerine çıkabilirdim diye düşünüyorum. Arac şehir içinde biraz fazla yakıyor ancak şehirler arası uzun yolda kokluyor ki fabrika verileri de bunu doğruluyor

• ouz77 kullanıcısına yanıt
    polo bm gerçekten ekonomik bir araç ama fabrika verileri biraz abartı bence,yeni izinden döndüm,yakıt alımlarım hep depo dolomu şeklindedir ve kayıtlarını tutarım.İzin kullanımı polo bm aracımın tüketimini paylaşayım,başlangıç dolumu hariç 4 kez depo doldurmuşum,744 km menzilde 31.65 lt,884 km menzilde 30.57 lt,528 km menzilde 18.71 lt, son olarakta 979 km menzilde (yakıt ikazı yanmamıştı) 35.59 lt yakıt dolumu yapıldı,sonuç olarak 3135 km lik menzil boyunca 116.52 lt mazot tüketimi gerçekleşmiş,yakıt tüketimi 3.7 lt,ve gerçekten memnun edici bir sonuç.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Resimdeki parçadan bulmam gerekiyor. Sürtme ve çiziklerden dolayı değiştirmek istiyorum ama herhangi bir yerde bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sotr

Merhaba Arkadaşlar,
    Resimdeki parçadan bulmam gerekiyor. Sürtme ve çiziklerden dolayı değiştirmek istiyorum ama herhangi bir yerde bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Tampon altı lip maalesef servis sipariş, yan sanayisi yok galiba. tanesi boyasız 250 TL civarıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: burak11

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Tampon altı lip maalesef servis sipariş, yan sanayisi yok galiba. tanesi boyasız 250 TL civarıydı

ben 2 defa 270civarı bayıldım. birinde sağ, diğerinde sol. ilki alışkın olmadığımdan acemiliğime gelmişti, maluç önü çok alçak, ikincisinde ise bir mağazanın yolunun hatası. en güzeli taöamen sökmek.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

ben 2 defa 270civarı bayıldım. birinde sağ, diğerinde sol. ilki alışkın olmadığımdan acemiliğime gelmişti, maluç önü çok alçak, ikincisinde ise bir mağazanın yolunun hatası. en güzeli taöamen sökmek.

Ben sökemedim, arkasında siyah iskeleti var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 27 Eylül 2017; 20:37:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Ben sökemedim, arkasında siyah iskeleti var.

sökmek için ön tamponu indirmek gerekiyor :(

• www.yedekparcatr.com
    Volkswagen Polo 1,2 Tdı Debriyaj Seti Sachs 3000950654 YEDEK PARÇA FİYATI | yedekparcatr.com
    https://www.yedekparcatr.com/urun/volkswagen-polo-1-2-tdi-debriyaj-seti-sachs-3000950654
    orjinal SACHS daha uygun fiyatlı olanını bulamadım bakabilirsiniz.  Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R)

• Merhaba arkadaşlar

Sanayide vw parcaciya sorduğumda 1.2 tdi araç ların sorunlu sürekli masraf çıkardığını söyledi.

VW bir daha 1.2 tdi uretmemis bu yüzden doğru mudur

3 silindir olayı vs pek anlamadım

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt
    205000 kmdir periyodik bakımlar haricinde 1kr masraf çıkarmadı maşallah

10 aydır kullanıyorum,alınca yağ bakımı yaptırdım,mazot dışında bi masrafı olmadı,şehir dışında 4 lt.ninaltında tüketimi var,ben araçımdan ziyadesiyle memnunum.
    Kesinlikle uydurma. Ben almadan önce 5-6 ay deliler gibi araştırdım bu aracı. Çoğu da alınmaz, çekmez, çok yakar, 3 silindir de neymiş, çok arıza verir, alırsın satamazsın gibi şeyler söyledi. Ama ne zamanki bu konuyu buldum 4-5 sayfa okudum ve budur dedim. 2 yıldır bu aracı kullanıyorum ve tek bir masraf açmadı. Düşük km de bulursan ve kazası çıkığı filan yoksa gir derim. Bu forumda satıp ta pişman olanlar çoktur okursanız :) 1.2tdi sorunluymuşta üretimi bitmiş falan bahanesi var.Hatta şöyle örnek vereyim yakında 1.4 tsi motor kalkıcak yerine 1.5 tsi alıcak. Bu demek değilki 1.4 tsi motorlar sorunlu. Firmanın satış stratejisi filan olabilir. Güzel araçtır, ekonomiktir yani alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafzafer2

Merhaba arkadaşlar

Sanayide vw parcaciya sorduğumda 1.2 tdi araç ların sorunlu sürekli masraf çıkardığını söyledi.

VW bir daha 1.2 tdi uretmemis bu yüzden doğru mudur

3 silindir olayı vs pek anlamadım

o arkadaşa sorun bakalım, 1.4tdi ler 4 silindir mi diye. parçacı abartmış, oldukça sorunsuz ve ekonomik bir araçtır. bizimkiler de 3 silindir, 1.4 ler de 3 silindir. vw araçlarının motorunun farklı olduklarını düşünmeyin, golfdeki motor neyse bizimkinde de aynısı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2012 model ve 40bin. Millet arabaya binmeye çekiniyor galiba. Pololar bu kadar ekonomikken garip geliyor bana. Benimkisi 2013 model aralık çıkışlı18 binde 2014 kadımda aldım ve şimdi 85binde. Muhtemelen 150bine kadar binerim.

Aracım 2012 52.000 Km de henüz, sebebi eşim kullanıyor bakkala markete okula bana göre fazla bile :) Genellemeniz yanlış herkes sizin gibi yaşamıyor olabilir :)

• 
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.