İndirim'i çeşitli şartlara bağlıyorlar. Meslela Askerbatur'daki Bosch çalışanlarına yapılan indirim, Doğuş Grubu çalışanlarına yapılan indirim, belli bir süre içerisinde yeni model bir VW almış olmak gibi... Bunlar gibi şartlar yerine geldiğinde ufak bir indirim almak mümkün. Ama öyle diğer markalarda olduğu gibi liste fiyatından %10'lara varan indirim Doğuş'ta hayal. Bir aralar Scirocco almak için bayiye gitmiştim 25 yılı aşkındır VW kullancısı olmamıza rağmen Scirocco satıcısı arkadaş bir kuruş bile indirmemişti. Ben de hemen bye bye demiştim onlara.
quote:
Orijinalden alıntı: racert
pascal benım bıldıgım bır corlu bayısıne bak derım calıskana bır tane de dogus oto esenyurtta vardı en son garantı olarakta general levent subesınde var bır tane eger alacaksan yardımcı olmaya calısırım sana
aracı kesin alacağım bugün çorlu çalışkana bakacağım olmazsa haftasonu esenyurda giderim leventte kesin var mı ki ayrıca ilginiz için çok sağolun.
Ben de bosch indirimi olmadı benim paylastigim link baska birine aitti,nerde bizde o sans:) bende sadece 500-600 lira civarı bir indirim pazarlıkla oldu. Dod esenyurttan aldım. Sonuncu arabaydı.
quote:
Orijinalden alıntı: pascalnouma39
quote:
Orijinalden alıntı: racert
pascal benım bıldıgım bır corlu bayısıne bak derım calıskana bır tane de dogus oto esenyurtta vardı en son garantı olarakta general levent subesınde var bır tane eger alacaksan yardımcı olmaya calısırım sana
aracı kesin alacağım bugün çorlu çalışkana bakacağım olmazsa haftasonu esenyurda giderim leventte kesin var mı ki ayrıca ilginiz için çok sağolun.
sayın racert arabayı almayı kafanıza koymşunuz. şimdiden hayırlı olsun diyeyim. araba hangi bayide var hangisinde yok, gelecekse ne zaman gelecek vs gibi bilgileri direk o bayiyi telefonla arayarak alabilirsiniz. bakın size linki vereyim burdan ankara istanbul izmir adana vs vs ne varsa girer arar sorarsınız. bayi bayi gezmeye ne gerek var! hatta ellerinde varsa araba bir teklif mektubu istersiniz elektronik ortamda kaporayı bile arabayı hiç görmeden gönderebilirsiniz. her bir bayi ile tlf görüşmeniz iki dakika sürse istanbulu taramak 20 dakikadan fazla sürmez, gönlünüzdeki araba hangi bayide ise gider bakarsınız, saygılarımla... buyrun linke:
selamlar... kafamı kurcalıyan bi soruyu siz degerli forumdaşlarla paylaşmak isteri... kuçuk hacimli motorların uzun yolda yada yuksek hızda mesela polo için 120den sonra daha fazla yaktıgı dorumudur.. polo 1.2 bm nin 1.6 tdi den cok yakacagı gibi
Yakıt tüketimi, diğer bütün şartlar sabitken, sadece gaza uygulanan baskı ile motor gücü ile ilgilidir. Dolayısı ile Polo TDI 1.2'nin 1.6'dan fazla yakması gibi husus teorikte imkansızdır. Ancak pratikte Polo TDI 1.6'nin Polo 1.2 TDI'ya göre az yakacağı durumlar olabilir. Ancak genel olarak 1.2 TDI, 1.6 TDI'dan az yakacaktır. Fakat 1.6 TDI artı performansı bu az yakmaya tercih edilebilir. Bu tercihe kalmış.
pascal kardes bulabıldın mı ıstedıgın aracı salı ya da carsamba corlu da vardı ama arac su anda bılmıyorum ınsallah bulabılmıssındır yoksa 45 gun daha bekle bu dogus oto cok uyanık cunku 1,2 tdı bluemotıon getırmıyor kı trendlıne ve de comfortlıne ların onunu tıkamamak ıcın cunku sahsen ben bm varken bombos trendlıne ve comfortlıne almam
arkadaslar 1 tane ıstanbulda glacer mavı arac var yenı almayı dusunupte arac bulamayan arkadaslar lutfen bana ulassın yardımcı olurum ama 2 gun vaktınız var bılgınız olsun
quote:
Orijinalden alıntı: VVVertigo
sayın pritt31 :hayırlı olsun aracıınız. basarsanız yakmam demiyor bende bm kullanıcısıyım. daha önce forumdan bikaç arkadaşa sormuştum pm ile size de sorayım forum dan :
arabanın kısa farları açıkken harket halinde direksiyonu çevirdiğiniz tarafın sis lambası (tek başına) yanıyor mu? bikaç örnek video linki de vereyim. arkadaşlardan hiç biri benimkin de de yok demediler :) var da demediler bir de siz bakar mısınız? saygılar örnek video linki tıklarsanız izlersiniz ilk video da birinci dakikadan sonra sis farlarına dikkat çekmek isterim. ikincisinde de yine çok net görünüyor bu özellik.
pascal kardes bulabıldın mı ıstedıgın aracı salı ya da carsamba corlu da vardı ama arac su anda bılmıyorum ınsallah bulabılmıssındır yoksa 45 gun daha bekle bu dogus oto cok uyanık cunku 1,2 tdı bluemotıon getırmıyor kı trendlıne ve de comfortlıne ların onunu tıkamamak ıcın cunku sahsen ben bm varken bombos trendlıne ve comfortlıne almam
aracı buldum arkadaşlar ilginiz için çok sağolun bakırköy tamaşta buldum kapora verdim temmuz başında gelir dedi şeker beyazı rengi tekrar yardımlarınız için sağolun
arkadaslar mayıs ayı ıcınde aracını teslım alacak arkadas var mı acaba bır bılgı almam gerekıyorda bır de bu fıyat tavan mı yoksa 0 fıyatı daha da yukselır mı nedır gorusunuz paylasırsanız sevınırım bu arada c3 ıle 100 tl ıle 700 km yol gıttım bu aracı alsam bu degerden daha ıyı sonuc alabılır mıyım yoksa bu arada bursada baktım da karma tuketımı bm ın 5,5 gosterıyordu bence bu tur bır arac ıcın cok yuksek bır deger degıl mı
beyler selam bende 2 hafta önce polo 1,2 70 ps aldım bluemotion değil , şuan benzin tüketim hiç fena değil , km sıfırladım, bakalım tam depo ile ne kadar yapacak size ayrıca haber veririm.
Yok mu deger yazacak
Erdenist, hayırlı olsun kazasız belasız kullanın sonuçları bekliyor olacağız sizin gibi. Arada pek bir fark olacağını sanmıyorum. Hatta ufak bir fark olsa bile kullanım şekli ve alışkanlıklarla kompanse edilebiliyor bence. Racert: ben en başından itibaren tüketimin çok farklı olmayabilceğini savundum. 100 tl'ye 700 km iyi bir değer biraz da değişken tabii 100tl'lik yakıt sabit bir değer olmadığı için...ben fazla kasmadan ortalamam 3.5 litre olarak ankaradan istanbula geldim klimam kapalıydı 90-100 kimi zaman da 110 la seyrettim anlık yavaşlamalarım da oldu sonuç olarak ve genel hız ortalamam 86 km/saatti. İstanbul'a ulaştığımda 435 km yol gelmiştim ve sadece ilk çentik düşmüştü. Yol bilgisayarı 870 km daha gidebileceğini gösteriyordu ancak menzili bilgisayarı son sıfırladığınız andan itibarenki ortalamanıza göre verdiği için ve istanbul'da şehir içi trafikte bu ortalamayı tutturmak mümkün olmadığı için fiiliyatta daha kısa olacağını düşünüyorum. Üstüne şehir içi bir 200 km kadar daha gittim sonra yarım deponun alt kısmında benzin varken tekrar doldurdum. Bence bu aracı alınca 100 lira ile misalen 650 km yapacak olursanız bundan pişmanlık duyacaksanız vazgeçin.zira tüketim çok önemli bir kriter olsa da, en önemlisi midir bu tartışılır. Öyle olsaydı hepimiz için en çok tercih edilecek ulaşım vasıtası scooterlar olurdu.
C3'ten az yakar mı bence yakar. Start-stop teknolojisi, esp-asr,bodykit, alaşım jant, lastik basınç göstergesi, vergi dilimi, cruise control,volkswagen kalitesi (eskiden peugeot ve alfa kullandım tümsek ve çukurlarda bu tokluğu hissetmedim), elektronik direksiyon, yokuş kalkış desteği (pratikte çok işe yarıyor, hepimiz yokuşta kalkabilecek kadar şöför olsak da, normal arabalarda yapmaya alışmış olduğumuz ayağı frenden gaza çabucak geçirerek kalkma hareketi bence aracı yıpratıyor ve çoğu zaman da boğuyor, el freniyle kalkmak da zahmetli ve insan bunun ne kadar çok yapıldığını ve ne yorucu olduğunu her seferinde bu hamleyi yapmasına gerek olmadığını hissedince anlıyor ki bu sadece dik yokuşlar değil hafif eğimli yerlerde de bir konfor sağlıyor.) Bence sırf tüketim içinse yeni c3'ü ikinci ele düşürmenin maliyeti tüketimden elde edeceğiniz kazancı aşabilir. Saydığım sebeplerin de tesiri varsa ve araç gönlünüzden geçiyorsa, durumunuz da el veriyorsa bence düşünmeyin bu kadar zira c3'den az yakacaktır (bkz. Fabrika verileri) ancak bu az yakıyor nasılsa diye agresif kullanacak olursanız daha çok yakmayı da rahatlıkla başarabilirsiniz. Ben çoğu zaman devirli kullanıp ortalamam yükselince efendileşip karma bir ortalama elde etmeye başladım o da 4.5 - 5.0 civarları ki aynı sürüş özelliği ve şartlarla (ağır trafik, klima, start stoppu etkinleştirmemenizin daha mantıklı olacağı 1-2 saniyelik dur kalklar) diğer araçlarda (c3,polo 1.6 tdi) daha fazla yakarım gibime geliyor. Ben bu araca benzinli bir araçtan geçtim ve özgürlüğümü kısmen de olsa geri kazandım (kontağı korkmadan çevirip istediğim yere gitme) ancak c3 de dizel minik afacanlar sınıfında olduğu için bence siz tüketimi değil diğer artı ve eksileri düşünün. Eksi olarak aklıma gelenler ise sade iç tasarım ve aracın uzuuuun vites aralıklarıyla sizi hep ekonomik kullanıma itmesi. Sıkışınca vites küçültüp ya da uygun devirdeyseniz direkt gazlayarak kaçabiliyorsunuz ama düşük devirlerde ivmelenmesi yavaş bence.bir de doğuş grubundan aracı denk düşürme sıkıntısı da var.Bunlar tabii ki benim kişisel gözlemlerim umarım işinize yarar
askerbatur kardesım acıklamaların ıcın cok tesekkur ederım bu arada yalnız ondekı karlık kafama takıldı tampon dusuklugu c3 ten alcak mıdır yoksa aynı mıdır cunku aracı kapalı otoparka bırakıyorum ve burada bır tırmanma noktası var orada benım c3 un tamponu cok yavas gecersem surtmuyor ısın acıkcası ne dersınız c3 ıle poloyu karsılastırırsak on tampon dusuklugu hangısınde daha fazladır ve de gelelım 2 ele 2-3 sene gectı c3 u ne kadara satarım poloyu ne kadara satarım aradakı 6-7 tl farkı amortı eder mı marka degerı yorumlarınızı beklıyorum
bm polo aracımı cumartesi günü teslim alıorum.. yakıt tüketimini yazacağım.. sorularınızı da alabilirim kullanmaya başladıktan sonra..
Banada haziran 2. hafta dediler teslimat için. Gelmeden RCD 510 ve ayak bölgesi ampullerini aldım bekliyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: ahcal06
Banada haziran 2. hafta dediler teslimat için. Gelmeden RCD 510 ve ayak bölgesi ampullerini aldım bekliyorum :)
rcd 510 için ne kadar fiyat farkı verdiniz.. üstündeki teyp için ücret ödenecek mi size, yoksa alın o da sizde kalssın mı dediler
quote:
Orijinalden alıntı: mm0nst3r
quote:
Orijinalden alıntı: ahcal06
rcd 510 için ne kadar fiyat farkı verdiniz.. üstündeki teyp için ücret ödenecek mi size, yoksa alın o da sizde kalssın mı dediler
Dostum ben RCD 510 u dışardan aldım. Üzerinde RCD 210 ile birlikte gelecek. Zaten bu bluemotion denen alet reşat altını gibi birde opsiyon ekletmeye kalksak 2013 ü falan bulur gelmesi :)
monster kardes aldıgın bayı ve fıyat ve rengı bana bıldırmende sakınca var mı