Şimdi Ara

POLYESTER KARIŞIMI YARDIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Silikon kalıba polyester dökmek istiyorum bunun için deneme amaçlı 1 kilo polyester aldım , aldığım satıcı içine hızlandırıcısını ekledi mor renk bir madde bide dondurucu verdi bunuda katıp karıştırp dökümü yapacağımı söyledi , buraya kadar herşey tamam , benim sormak istediğim tam şeffaf bir şekilde polyesteri dökmek istiyorum hızlandırıcı koyunca rengi değişiyor adama sadece dondurucu koysam olmaz mı dedim donmaz diyor ? Gerçekten donmaz mı yoksa donma süresi uzun mu olur benim vaktim var 1 gün veya 2 günde durabilir .

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden .

• Merhabalar,
    Cevabını merak ettiğiniz konuyu bir kerede ben merak ettim ve denedim,
    bahsettiğiniz şekildeki karışım silikon kalıptan çıktıktan sonra bal şiresi gibi
    yapışıyor ve polyester içeriden dışarıya donuyor tahminim ne kadar durursa
    dursun silikona değen kısmı donmadığı için pürüzsüz şekilde kalıptan çıkmıyor.
    Birde hızlandırıcı ve sertleştiriciyi aldığınız polyesterin içine tamamen dökerseniz
    polyester dökümünü öğrenmeden hepsini telef edersiniz bunun için en küçük ml lik
    şırıngadan bir tane alarak çok hassas bir şekilde hızlandırıcı ve sertleştirici
    kattığınız polyester üzerinde denemeler yapabilirsiniz.
    (Benim kullandığım ürün poliya 354 döküm tipi polyester)
  • "cengizgunes" İilgin ve cevabın için çok teşekkür derim,

Satıcı arkadaş polyesterin hepsini aynı anda kullanıcağımı zannedip hızlandırıcıyı o yüzden eklemiş içine bende acemi olunca bilemedim ama öğrendiğim kadarıyla polyester hızlandırıcı ve dondurucuyu kesiinlikle ayrı ayrı almamız gerektiği ve döküm yapıcağımız karışımı önceden az miktarda deniyerek kendi formülümüzü bulmamız gerekiyor , işin inceliğine göre döküm yapanları izledim sordum araştırdım durum böle en iyi karışımı kendin bulursun diyorlar tabi başkalarınında yaptığı karışımlara baktım şimdi ben kendime göre bir karışım ortaya çıkarıcam inşallah , kısaca hızlandırıcıyı çok koymamıza gerek yokmuş ama hiç koymamakta olmuyor az koyup bekleme süresi uzun olucak ama şeffaflık olarak istediğim kıvama geliyor , aldığım bilgiler bu yönde.

Hafta sonu denicem sonucu yazıcam buraya ...

• Polyester döküm konusunda istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar. Ayrıca birçok konuda blogumda da açıklamalarda bulundum isterseniz bakabilirsiniz. Polyester reçine vey obje satışım yoktur bilgilerinize...
    Herkese kolay gelsin...

Hobipolyester
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.