Şimdi Ara

Pompa ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atman AT-104 adlı saatte max. 2000 lt su pompalayabilen pompa :

Özellikleri Güç: 38 Watt Debi: 2000 Litre / saat Su Basma Yüksekliği: Maksimum 2.00 metre Xip 0

link:http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=20.004.1934.0002

şimdi gelelim soruya bu pompayı sıvı soğutmada kullanan bir kaç kişi gördüm fakat çok eski linkler olduğundan cvp alamadım. bu pompa sıvı soğutmada kullanılmak için uygunmudur ? aranızda kullananlar varmı ?
    varsa + ları - leri neler ? fiyatının çok ucuz olması nedeniyle dikkatimi çekti ve aklımı karıştırdı yardımcı olursanız sevinirim

• Aynı pompayı uzun müddet kullandım ve birçok arkadaş da resimdekinin aynısını yaptım. Sessiz ve sorunsuz bir şekilde kullanırsın kendisini. Fakat öyle pek fazla blok ve radyatör takıp, zorlamamak şartı ile. Ben bir tofaş radyatör, bir cpu ve bir de vga blok kullanmıştım..

Pompa ?
  • o pompanın 1300l/s lik olanını kullandım pompa zorlandımı ses yapıyor birde sistem yük altına girince suyun sıcaklığı 50 yi geçtiği anda ses yapıyor pompa 38 wat güç tükettiğinden bu ısı direk olarak sistemin sıvısı ile soğuyo buda eksi bi özellik ayrıca pompa hiç bi zaman 2000 değerini vermişyor 2 blok 1 tane 240 lık radyatör kullandığında debi 400 lere kadar geriler gelelim + larına tek artısı ucuz olması bence alın siz bunu olmazsa baktınız ses yapıyo değiştirirsiniz ben öyle yapmıştım
  • güçsüz ve sesli bir pompa zorlandığında, ayrıca 38 watt yüksek bir değer.. bu pompa yerine eheim 600 önerebilirim, çok daha sessiz - sorunsuzdur kendileri.. bütçe sorunu yoksa eheim 1000 ve 12cm hortumlar kullanırsan tadından yenmez
  • işte bütçe biraz sorunlu malum kriz...
    bide pompa sıvı dolu kabda olduğu zaman sesininde önemli ölçüde düşeceğini düşünüyorum Doğrumudur ?
  • duruma göre değişir.. mesela kimi pompalar sıvı ısınınca çok ses yapari kimileri soğuyunca.. pompanın titreşimi yüzünden bütün kap titreyebilir vs..

ama önerimi yineliyorum , en azından eheim600 alırsan uzun vadede mutlu olursun atman da kullandım eheim da, atman pompaların daha kısa ömürlü olduklarını, bozulma ihtimallerinin daha yüksek olduğunu, sıcak suyu da soğuk suyu da sevmediklerini biliyorum, yine de fiyat yönüyle tercih ederim diyorsan, iki atman pompası bozana kadar bir tane eheim'ı bozamassın diyeyim, uzun sürede ne kadar karda olabileceğini anla
  • Çok büyük bir pompa, yer ve yerleşim sıkıntısı yaşatacak olması da ayrı bir sorun. "Benim kasam kocaman, sorunum olmaz" düşüncesi içerisinde olmak da yetmiyor bu duruma karşı, çünkü uzun vadede kasa içi yerleşim planları da değişebiliyor.

Bunun yanında güç tüketim değeri de ayrı bir eksisi. Bence de tercih edilmemeli, daha uygun ve kompakt ürünlere bakılmalı.
  • sanırım bi karara vardım biraz daha bekleyip (para biriktirip ) eheim ürünlerinden birini almaya çalışıcam
    yardımlarınız için teşekkürler...!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.