Şimdi Ara

Popüler Linux dağıtımlarında en çok indirilen 5 Snap uygulaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Goland için $199 ödedin mi? O da bir bedel. Cok ilginç, Go diye bir programlama dili sırf arkasında Google olması piyasada tutunuyor ve Jetbrains Go'yu "etkili" kullanmak için Goland diye birşey satarak Go'dan para kazanıyor. Go'nun yaptığı işi yapan C++, Goland'ın yaptığı işi yapan VIM, Emacs ve Eclipse dururken.
    $199 ödemedim, ben beleşçiler grubundanım. Tabiki C++ ile yapamayacağın yoktur. Aynı şekilde Pascal ile de yapamayacağın yoktur. benim için dil fark etmez hepsinde kod yazarım. ilk öğrendiğim dil C dir, Ama Go da daha az hata yapıyorum ve daha hızlı kod yazıyorum. Go yazarken keyif alıyorum bunun nesi kötü. ide lere gelince çok fanatik değilim. Goland bana konfor sunuyor bu yüzden kullanıyorum. gerekirse text editör ile de kod yazarım.

• Şu hızlı kod yazdığın Go ile şu soruyu kaç satırda kodlayabilirsin:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139633625

Not: Ben Emacs'te Perl 6 ile tek satırda kodladım :) hızlı GOnzalez ve konforlu IDE kullanınca acaba kaç satır olacak merak ettim de :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şu hızlı kod yazdığın Go ile şu soruyu kaç satırda kodlayabilirsin:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139633625

Not: Ben Emacs'te Perl 6 ile tek satırda kodladım :) hızlı GOnzalez ve konforlu IDE kullanınca acaba kaç satır olacak merak ettim de :)
    C++ ile kaç satırda kodlayabilirsin
  • Hızlı GOnzalezle kaç satırda kodlayacağını daha sen söylemeden ben neden onu söyleyeyim?

• quote:

Hızlı GOnzalezle kaç satırda kodlayacağını daha sen söylemeden ben neden onu söyleyeyim?
    ben ders verdiğin öğrencilere benzemen. bu tuzaklara karnım tok. kaç satırda yazacağımı bilmiyorum ama tahminen 8 satır. C++ ile tahminen kaç satır yazarsın
  • Tuzak bunun neresinde, Perl ve Scheme ile 1 ve 4 satırda kodladığım soruyu GOnzalez ile kaç satırda kodlayabilirsin diye sordum. Hah 8 satır diyorsun demek. Ben C++ ile 8 satırda kodladım, namespace satırını std:: yönergelerine yaysam 7 satıra iner.

• quote:

Tuzak bunun neresinde, Perl ve Scheme ile 1 ve 4 satırda kodladığım soruyu GOnzalez ile kaç satırda kodlayabilirsin diye sordum. Hah 8 satır diyorsun demek. Ben C++ ile 8 satırda kodladım, namespace satırını std:: yönergelerine yaysam 7 satıra iner.
    yok ben 7 satıra indiremem. C++ daha iyiymiş
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    iyi güzelde yanlış soruyu yapmışsın.

senin soru şuydu

Temel düzey programlama sorusu:

Kullanıcı 2020TL, 3400TL, 5500TL gibi bir maaş listesi girecek ve her bir maaşa uygulanacak zam oranını da liste olarak girecek örneğin listede 1. sıradaki maaşa %25 2.sıradaki maaşa %10 zam, üçüncü maaşa %0 zam yapılacaksa 1.25, 1.1, 1.0 gibi bir liste girecek. Maaşları girerken kolaylık açısından sadece rakam girecek yani maaş listesi 2020,3400,5500 olacak, para birimi 'TL' ise bir argüman olarak belirtilecek.

Sonuçta kullanıcının gireceği veriler şu 3 argüman olacak: maaş_listesi, maaş_zam_oranlari_listesi, para_birimi

Bu 3 argümanı alıp zam uygulanmış yeni maaşları basan program yazınız.

Örnek:

Kullanıcı şunları girecek:

maaş_listesi: (2020, 3400, 5500) maaş_zam_oranlari_listesi: (1.25, 1.1, 1.0) para_birimi: "TL"

Program şunu basacak:

Maaş:2020, Yeni: 2525.00TL

Maaş:3400, Yeni: 3740.00TL

Maaş:5500, Yeni: 5500.00TL

Bu program Scheme ile 3, Perl 6 ile tek satırda okunaklı şekilde yazılabiliyor.

• İki soru da maaş ile ilg old için soruları karıştırmışım.

Şuradaki 17.soruyu kastetmiştim:

https://forum.donanimhaber.com/temel-programlama-sorulari-dongu-ve-kosul-yapilari--137712410

Ancak ilk soru yine de geçerli. Yani GOnzalez ile 8 satırda kodlarım dediysen o 8 satır kodu görebilmeliyiz.
    O soruyu Perl ile 1 Scheme ile 3 satırda kodluyorum. C++'ta 10-20 satır arası sürebilir.

• quote:

İki soru da maaş ile ilg old için soruları karıştırmışım.

https://forum.donanimhaber.com/temel-programlama-sorulari-dongu-ve-kosul-yapilari--137712410

Ancak ilk soru yine de geçerli. Yani GOnzalez ile 8 satırda kodlarım dediysen o 8 satır kodu görebilmeliyiz.
    O soruyu Perl ile 1 Scheme ile 3 satırda kodluyorum. C++'ta 10-20 satır arası sürebilir.
    müsait zamanda deneyeceğim, ekrandan veriyi en az kod ile nasıl okuyacağım şuan kafamda canlanmış değil. 8 satır tahmini idi.

• Popüler Linux dağıtımlarında en çok indirilen 5 Snap uygulaması

• quote:

İki soru da maaş ile ilg old için soruları karıştırmışım.

21 satırda yaptım
  • C++ ile 14 satırda kodladım. Şimdilik çalışma anından görüntü gönderiyorum GO kodunu gönderirsen kodları da gönderirim.
    Perl 6 ile tek satırda kodladım ve Perl 6 jvm byte kod olarak derlenebiliyor yani makina koduna yakın hızda çalıştırılabiliyor.
    Yani Go'nun ne geliştirme süresi ne calışma hızı açısından öyle büyük bir esprisi yok.

Popüler Linux dağıtımlarında en çok indirilen 5 Snap uygulaması

• quote:

C++ ile 14 satırda kodladım. Şimdilik çalışma anından görüntü gönderiyorum GO kodunu gönderirsen kodları da gönderirim.
    Perl 6 ile tek satırda kodladım ve Perl 6 jvm byte kod olarak derlenebiliyor yani makina koduna yakın hızda çalıştırılabiliyor.
    Yani Go'nun ne geliştirme süresi ne calışma hızı açısından öyle büyük bir esprisi yok.

package main

import (
    "fmt"
    "strconv"
    "strings"
    )

func main() {
    finput := [][]string{{"Maaş Listesi :", ""}, {"Oran Listesi :", ""}, {"Para Birimi :", ""}}
    for _, element := range finput {
    fmt.Print(element[0])
    fmt.Scanln(&element[1])
    }
    oran_list := strings.Split(finput[1][1], ",")
    for i, element := range strings.Split(finput[0][1], ",") {
    maas, _ := strconv.ParseFloat(element, 64)
    oran, _ := strconv.ParseFloat(oran_list[i], 64)
    fmt.Printf("Maaş:%g, Yeni:%-6.2f%s", maas, (maas * oran), finput[2][1])
    }
    }

edit:
    kendi sorduğun soruyu kendin çözememişsin, soruda girilen değerler virgül ile ayrılacaktı ve argüman olarak 3 ve 'TL' göndermişsin. yani işin kolayına kaçmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 26 Eylül 2019; 9:41:50 >

• Kodu denedim fakat doğru çalıştıramadım. Görüldüğü kadarıyla Go'da kullanıcı girişini kolaylaştıran fonksiyonlar yok.
    Benim C++ kodunda sadece farklı maas sayısını ve para birimini ARGV den giriyorsun. Kod satırlarını düşük tutmak için öyle bir giriş yöntemi yaptım.

Bu arada konu programcılık konusu olduğu için konuya

https://forum.donanimhaber.com/egzersiz-amacli-programlama-sorulari--139462992

dan devam etmek daha iyi olacaktır (bir Linux konusunu programcılık konusu ile up'lamamak açısından)

C++ ile yazdığım kodu da nitekim daha sonra o konu altında göndereceğim.

• Program çalışıyor.
    işte ekran görüntüsü
    kopyalarken enter karakteri uçmuş onun haricinde bir sorun yok. C++ kodunu da bekliyorum

• gen2 G kullanıcısına yanıt
    Snap bana her zaman daha zor geldi. Sanal sürücü gibi yer ediniyor sistemde, orada burada görünüyor saçma sapan paketler.
    Ama bu paketleme işini de tam oturtamadı üreticiler vs. Bir süre önce kullandığım dağıtımı Ubuntu 19.04'e yükselttim. Geçen günlerde de kullandığım spor saatinin yeni sürümleri duyuruldu ve ben de hemen SDK indirdim. Ama SDK önceki Ubuntu sürümü baz alınarak hazırlanmış ve 19.04'te libpng12 paketini isteyip çalışmıyor. Onu zar zor kurdum, başka gereksinimler çıktı, onları da kurdum. Bu sefer de aynı işlemde hem GTK2 hem GTK3 kullanılmaz diyor, yine çalışmıyor. Boşboş oturuyorum. Madem gereksinimi var, o kütüphaneleri ekle SDK içine, kullanalım rahat rahat.
  • quote:

C++ ile 14 satırda kodladım. Şimdilik çalışma anından görüntü gönderiyorum GO kodunu gönderirsen kodları da gönderirim.

Hocam, C++ kodunu sabırsızlıkla bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.