merhaba arkadaşlar son günlerde çok popüler bir virüs var. flaş belleğin içindekileri boş( ) isimli bir dizine taşıyor ve flaşı açtığınızda flaşı boş görüyorsunuz. "*.*" şeklinde arama yapınca flaş içeriğine ulaşabiliyorsunuz. yani verilere tabi ki bir şey olmuyor. peki windows'daki bu tuhaf dosya gizleme olayı nedir? ben bir virüs olmadan nasıl yapabilirim? sonuçta güzel bir gizleme yöntemi. yeni klasöre alt+0160 ismini verince klasör adı boş tamam da klasör görünüyor. bu virüs işini nasıl yapıyor? bilen varsa şimdiden çok teşekkürler. biraz daha açıklamak gerekirse: bu virüs tarafından etkilenmiş bir flaşı ubuntu'ya veya android'e taktığımda boş isimde bir klaör, o klasörün içinde de flaşta olanlar var. ama aynı şekilde boş isimli klasör oluşturunca gizli olmuyor. peki gizli yapmak için için hangi karakter kullanılıyor ya da bu isimlendirmeye ek olarak ne yapılıyor?
attrib komutuyla dosya gizleme yöntemi var ama senin istediğin yöntem bu mu bilemiyorum..
dosyaları gizleyen virüsün adı. amvo.exe. combofix ile sisteminizi taratın. düzelecektir
adam silmek istemiyoki nasıl yapılacağını istiyor
burda yapman gereken windows kodlarını bilmek bende var ama vermem
quote:
Orijinalden alıntı: iaslan
dosyaları gizleyen virüsün adı. amvo.exe. combofix ile sisteminizi taratın. düzelecektir
teşekkürler bunu öğrendiğim de iyi oldu bulaşırsa silerim bende yok şu an amacım virüs yapmak değil bu arada söyleyeyim de
quote:
Orijinalden alıntı: tatu_mehmet
adam silmek istemiyoki nasıl yapılacağını istiyor
burda yapman gereken windows kodlarını bilmek bende var ama vermem
biraz kurcalayarak buldum sanırım virüs ile aynı işi yapıyor vermenize gerek kalmadı sağolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme