Şimdi Ara

Porselen Diş Kaplama Fiyatları - 2022 ile 2023 Güncel (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
20
Favori
690.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ekrankarti

Valla devlet hastanesinde zirkonyum yok. Metal destekli porselen diş kaplaması da alerji yapıyor. Mecburen özelde yaptırmalısınız.

Teşekkürler hocam ben de geçici olarak yapacam devlet hastanesinde artık.elime geçen ilk fırsatta da özelde yaparım.hastaneden randevu aldım sevdiğim bir doktordan ama işler nasıl işliyor bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,özürlü olan(çıkmamış) dişime nasıl bir tedavi uygulanabilir? kaplama mı yapılır?

Porselen Diş Kaplama Fiyatları - 2022 ile 2023 Güncel

• ağzımın 4 çeyreğinde de birer tane diş kaybım var. Kayıp dişlerin yanıda dolgu ihtiyacı var.
    Zirkonyum dolgu önemli olduğunu anladım.
    Ama kullanım açısında boş dişin altına yemek kaçıyor mu?
    Onun için bir yol var mı?
  • chopski kullanıcısına yanıt
    Tam olarak çıkmamış dişinizin kökü var ise porselen kaplama yapılabilir. Fakat kökü yoksa diş çekilir sonrasında implant yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turhank

ağzımın 4 çeyreğinde de birer tane diş kaybım var. Kayıp dişlerin yanıda dolgu ihtiyacı var.
    Zirkonyum dolgu önemli olduğunu anladım.
    Ama kullanım açısında boş dişin altına yemek kaçıyor mu?
    Onun için bir yol var mı?

Kaplamalar hava almayacak şekilde yapılır. Boşluk olmaz.
  • boş dişin olduğu yerin protezin altına yemek kaçar mı?
  • Hayır boş dişin altına yemek kaçmaz. Protez porselen diş kaplamaları her zaman için milimetrenin %3 hata payı ile yapılır. zaten bu hata payının üstünde olursa problemler çıkar. Ayrıca ilerleyen zamanlarda boşluğa yapılan porselen kaplamanın etrafını dişeti sarar. Tabii ki alerji olmazsa.
  • ekrankarti E kullanıcısına yanıt
    Merhaba 4 tanee kopru kaplamanin toplamimi 500 tl eger oyleyse baya bir fiyat farkliligi var nedeni nedir acaba

• dream.ruya D kullanıcısına yanıt
    Selam 4 tane porselen köprü diş fiyatı ortalama ortalama olarak 550 lira civarındadır. Bazı kliniklerde 800 lira bazılarında 500 liradır. Doktorların tecrübesine göre veya klinik giderlerine göre fiyatlar fark edebilir. Örnek olarak kliniğin kendine ait laboratuarı varsa fiyat oldukça düşer ama özel bir laboratuvara porselen diş kaplamayı yaptırıyorsa maliyeti daha yüksek olur. Bunun yanında doktor ben bu konuda oldukça tecrübeliyim diyerek kendine ait olmayan bir laboratuara kaplamaları yaptırırsa fiyatları oldukça şişer.
  • Özel klinikler ile devlet ağız diş sağlığı klinikleri arasındaki porselen diş fiyatları ne kadar fark ediyor? Acaba bu farkın sebebi nedir? Yani hangi kriterlere göre ücret farkı oluyor. Cevabınız için teşekkürler.
  • sofia82 S kullanıcısına yanıt
    Özel ile devlet arasındaki farklar çok fazla. Kısaca yazmak gerekirse özelde porselen diş 125 lira ile 150 lira, devlette 80 lira, özelde estetik tasarımlar yapılır ilgi gösterilir prova yapılır beğenmezseniz değiştirilir, devlette apartopar takılıp gönderilir prova pek yapılmaz :) bunlar yeterli herhalde.
  • quote:

Özel ile devlet arasındaki farklar çok fazla. Kısaca yazmak gerekirse özelde porselen diş 125 lira ile 150 lira, devlette 80 lira, özelde estetik tasarımlar yapılır ilgi gösterilir prova yapılır beğenmezseniz değiştirilir, devlette apartopar takılıp gönderilir prova pek yapılmaz :) bunlar yeterli herhalde.

Hocam merhaba.

Benim ön üst 2 dişim birbirinden ayrık.Artık estetik yönünden rahatsız etmeye başladı ve bu sorunu çözmek istiyorum.Zirkonyum gibi bir seçenek var aklımda.
    Devlette zirkonyum kaplama yapılmıyor anladığım kadarıyla.Ki yapılsa dahi gitmem çünkü diş önemli mevzu.

Şimdi benim bikaç sorum olacak.
    1-Bu 2 diş için özelde ortalama fiyatlar ne olur ? Ve kaç günde bütün iş biter ?
    2-Çenemde 2 yirmilik dişim var,herhangi bir ağrı sızı yapmıyor,çektirmem şart mı ? Çektirmesem ne gibi sorunlar yaşarım ?Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: agestor

Arkadaslar bu sekilde ucuk kacik rakamlarin altinda ezilmezinize gerek yok bilgi almk isteyen olursa beni arasin yardimci olabilirim laboratuvar isletiyorum hekimler ucup gidiyor bazen fiyat konusunda 553 530 68 13 uygun ve kaliteli is yapan dis hekimi arkadaslarim var. 25 senedir bu isi yapiyorum cidden buyuk sikinti agiz sagligi herkeze gecmis olsun simdiden

Teknisyenler galiba bu şekilde kendi ayaklarına kurşun sıktığı için her geçen gün bir tanesi iflas ediyor, halen 14 sene öncesinin fiyatlarıyla çalışıyorlar ve doğal olarak kalite düşüyor zarar etmemek için, bazıları da 6 seneye kadar varan japis cezasını göze alıp hekimcilik oynuyor, sonra tabi sonu hüsran, diş hekimleri olmazsa teknisyenler de olmaz...

quote:

Orijinalden alıntı: Opinion

quote:

Sağlıklıysa kesinlikle dokunmayın. Dişetlerini yukarı çekebilirler ama estetik açıdan güzel görünmeyebilir.

Mat ve kötü duruyor. Yaptıralı 1 sene oldu. Fİyat oalrak tanıdık birisini buldugumuz iiçn uyguna yaptırdı.

Sorun sanırım "uyguna yapıldı" kelimesinde yatıyor galiba...

quote:

Orijinalden alıntı: cet77

Merhaba,

Bende üst ön çeneye 2 tane implant yaptırdım şimdi üst yapıları için arayışa geçtim toplamda 4 adet diş yapılacak bunun için porselen mi zirkonmu olacağı tabiki benim için maliyetine bağlı 2 ümlant üstü 4 porselen ve zirkonyum olursa ne kadara yapılıyor birde hangisini yaptırmalıyım bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde fiyatı firmaya göre verirseniz sevinirim en azından direk ilgili firmaya gider konuşurum eğer burada yazmak uygun düşmez ise özeldende yazabilirsiniz. şimdiden değerli paylaşımlarınız için teşekkürler.

Üst yapısını neden implantı yaptırdığınız yerde yaptırmıyorsunuz?

quote:

Orijinalden alıntı: Musbab

Bu dişlerin beyaz görünmesi için ne yapmamızı önerirsiniz,kaplama fln yaptırmak gerekirmi ?

Lazerle beyazlatma

quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

Merhabalar,

Benim lamine ya da normal tam porselen kaplama yaptırmam gerek. Duruma göre bir tane kanal tedavisi gereken dişim var. Doktor ya da belli bir muayenehane/hastane öneriniz olabilir mi?

Bazıları Laminelerin kırıldığını söyleseler de iyi bir muayenehanede(klinik veya merkez önermem) düzgün yapıldığında ve biraz da paraya kıyıldığında çok çok sağlam oluyorlar...

quote:

Orijinalden alıntı: duncan21

Ön dişlerde dolgularda siyahlanmalar ve kahverengi renkler oluşmaya başladı. Dişlerin normal ancak renk konusu can sıkıyor.

Komple kaplama yerine Laminate vener diye bir yöntem varmış bu nasıldır?
    Diş doktorum bu renk değişiklikleri kalıcı dedi ve zirkonyum kaplama tavsiye etti . 8 üst diş için 5bin tl fiyat vermişti

5bin lira verilen 8 adet zirkonyum için gayet makul...

quote:

Orijinalden alıntı: balmmumu

az önce dişimi çektirdim. fakat yanlış dişimi çektiler. 20 lik diş için gittim, köpek dişin yanında deforme bir diş bulmuş doktor sağolsun onu çekmiş. şimdi ben buraya sanırım köprü yaptırmak durumundayım. ne yapmalıyım sizce nereye danışmalıyım. sgk anlaşmalı bir kurum olsun istiyorum en azından... fiyatlar konusunda ya da tedavi süreci hakkında bilgisi olan varmıdır?

yanlış çekilmemiştir, çürük olduğu için çekilmiştir. Yani diş zaten sağlam değil ve çekilmesi gerekiyordur. Şuan için Türkiye'nin hiç bir yerinde SGK anlaşmalı bir yer yok. Boşuna aramayın.

quote:

Orijinalden alıntı: syasin1907

arkadaşalar on ıkı diş yaptırdımda onceden metal desteklıydı ve dıs etımde morarma vardı .şimdi empress oldu yalnız yıne morarma var doktor zamanla geçer dedı.
    siz ne dusunuyorsunuz gerçekten geçer mi?

Empress yapılmakla çok iyi olmuş, zirkonyum metal destekli kadar estetik değilken şuan empress yapılabilen en estetik kaplamadır..

quote:

Orijinalden alıntı: syasin1907

vallaha hocam suan canımı sıktınız nasıl zirkoryum kaplama empress kaplama gore daha iyi olur dayanıklılık dısında ne artısı var ikinci kazıkladılar mı yanı bnı :d

Ayrıca internet sitelerinde herkesin her söylediğine inanmamamınızı tavsiye ederim, dediğim gibi en dayanıklısı metal destekli, en estetiği ise empresstir ve normalde zirkonyumdan daha pahalıdır. Yani kazıklanmanız gibi bir durum söz konusu değil. Ben bu işi 7 sene garanti(ömürden bahsetmiyorum) ile en iyi şekilde yapan tek bekleme salonlu tek tedavi odasıı bulunan tek yardımcı personeli olan(ve hatta olmayan) özel muayenehaneler biliyorum... çekiçle vurulup kırılmayanı gözümle gördüm...

quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

merhaba arkadaşlar. zirkonyum diş kaplamasında ortalama 8 yıl ömür sunuyor deniyor. bu ömür bittikten sonra hangi işlem yapılıyor? zahmetli ve pahalı bir işlem mi yoksa basit bir işlem mi?

Ömrü veren Allah(cc)

quote:

Orijinalden alıntı: mhmtmnk21

Merhaba hocam ben de ön dört dişime 4yıl önce metal destekli kaplama yaptırmıştım.9 ay önce devlet hastanesine gittim ve doktor dişlerin çok kötü morarmış senin dişlerini değiştirmeliyiz dedi ve kaplamaları çıkardı ama bir kaç hafta geçsin morarma geçsin dedi.Ama gitmedim hemen ben de ne yapsam diye 9 aydır düşünüyorum.özelde yapacak gücüm yok.devlet hastanesi nasıl yapar acaba

Estetik ve dayanıklı bir şey istiyorsanız kesinlikle özeli tavsiye ederim. Ayrıca özelde metal destekli bile yaptırsanız sigortanın karşıladığı alerji yapan nikelli metal yerine nikelsiz ve kıymetli metal kullanacağı için özelde bir sıkıntı yaşamazsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: dream.ruya

Merhaba 4 tanee kopru kaplamanin toplamimi 500 tl eger oyleyse baya bir fiyat farkliligi var nedeni nedir acaba

Porselenlerin tanesini 400'den hesapladığınızda 4 tanesi 1600 yapar...

quote:

Orijinalden alıntı: sofia82

Özel klinikler ile devlet ağız diş sağlığı klinikleri arasındaki porselen diş fiyatları ne kadar fark ediyor? Acaba bu farkın sebebi nedir? Yani hangi kriterlere göre ücret farkı oluyor. Cevabınız için teşekkürler.

1. devlet ağız diş sağlığı kliniklerinde sigortanız tedavi masrafının %90'ını ödüyor, size %10 ödemek kalıyor
    2. sigort mümkün olan en ucuz tedaviyi yaptırır, özelde ise en dayanıklı, en estetik tedavi yapılır
    3. sigorta ihale sistemiyle gerekirse Tayland'dan ürün alır(örneğin 40 hastalık ölçü maddesini 50 €'ya alır, hatta toplu halde alındığı için 100 hastalığını 20 €'ya kadar düşürebilir), özelde ise eğer bütün kazancını dekorasyona harcayan ve bol bol reklam yapıp ucuz sarf malzemelerle(örneğin 20 hastalık ölçü maddesini 100 €'ya alan, hatta yoğun bir klinikse kullanam tarihi yaklaşan malzemeyi devlet ile aynı fiyata bile alabilir) çalışan "minumum kar maksimum" maliyet hesabının yapıldığı sermaye sahiplerine ait bir poliklinik ya da merkeze gitmedi iseniz özel bir muayenehanede kullanılacak en iyi malzemeler kullanılır(örneğin 10 hastalık ölçü maddesini 300 €'ya alır)
    4. devlet ağız diş sağlığı klinikleri hizmet eden bir kuruluştur, para kazanma amacı gütmez, o yüzden maliyetine yapar, sermaye ise hastayı "müşteri" olarak görüp "göz boyamak için" dekorasyona önem verip "sürümden kazanmak için" fiyat kırıp daha sonra da "minumum maliyet maksimum kar" mantığı ile çalışır, bir diş hekimi muayenehanesi ise bu boş işlerle uğraşmayıp yapılabilecek olanın en iyisini yaptığı için emeğinin karşılığı neyse onu alır.
    5. devlet ağız diş sağlığı klinikleri kira ve vergi vermezken maaşları en düşük düzeyde ödeme yapar, oysa özelde %43'e varan veriler, kiralar, birileri çalışırsa maaşlar...

işte fiyat farkı bundandır...

Eğer iyi bir iş yaptırmak istiyorsanız yaptıracağınız işe ne kadar ödemeniz gerektiğini şu tablodan inceleyebilirsiniz;

http://tdb.org.tr/tdb/v2/ekler/AUT_2015/1.Grup_iller.pdf

Not: Bu tablo asgari ücret tarifesi olup diş hekiminin en kaliteli şekilde tedvi yapıp zarar etmeden nasıl hayatını geçirebileceği hesaplanarak hazırlanır, lüks ve pahalı semtlerde bu fiyat doğal giderek yükselir.

Burada zirkonyum empress gibi özel tedavilerin fiyatları yazmaz, şiyle söyleyeyim, zirkonyum ortalama 800 TL, empress ortalama 900 TL olup diğerleri "tam seramikler" ve "metal destekli seramikler" gibi ayrılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 2 Şubat 2015; 22:49:45 >

• zirkonyum köprü ile metal destekli köprü arasında kullanım,ömür vs.. açısından ( fiyat farkı dışında ) estetik kaygıyı bir kenara bıraksak fark varmıdır.Halen kullandığım 15-20 yıllık metal destekli köprüyü değiştireceğimde zirkonyum için 4 kat fazla isteniyor.Sırf estetik kaygı ise halen kullandığım metal destekli bir köprü ile yenilemek niyetim.Tereddütte kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

zirkonyum köprü ile metal destekli köprü arasında kullanım,ömür vs.. açısından ( fiyat farkı dışında ) estetik kaygıyı bir kenara bıraksak fark varmıdır.Halen kullandığım 15-20 yıllık metal destekli köprüyü değiştireceğimde zirkonyum için 4 kat fazla isteniyor.Sırf estetik kaygı ise halen kullandığım metal destekli bir köprü ile yenilemek niyetim.Tereddütte kaldım.

Alt yapı bakımından metal destekli zirkonyum alt yapılıya kıyasla daha sağlamdır fakat üstündeki porselen bir şekilde atarsa altında metal rengi gözükür. Tabi dediğim gibi çekiçle bile vurulsa kırılamayacak zirkonyum köprüler yapılabiliyor yalnız metal destekli üye başı 400 ise, normal zirkonyum üye başı 700, çekiçle vurunca bile kırılamayanı üye başı 800'dür. İstanbul'da bu şekilde çalışan birkaç kişi biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 4 Şubat 2015; 16:30:54 >

• Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler.
    Metal porselen dış başı 150,zirkon a 600 fiyat aldım. Açıkçası halen metalci olanı 20 yıldır kullandım bir sıkıntı yaşamadım, kırılma, alerji ve... Estetik olarak zaten arkada olduğu için sorun olmaz, aradaki fiyat farkı ile başka bir şey yaparım düşüncem.

• quote:

Hayır en güzeli ve sağlamı zirkonyum destekli porselen diş kaplamasıdır. Yaptırmışsanız zaten geri dönüşü olmaz.

iyi günler. forumda cevaplarınızı okudum. benim de bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    benim üst çene tamamen metal destekli sabit porselen kaplama.
    alt çenede ise kancalı bir protez yapıldı ama bir türlü kullanamadım bunu. bir tarafta 3 diş boşluğu var bitimde diş olduğundan buna tutturuldu.
    diğer yanda ise bitime doğru 4 diş boş yani sonda hiç diş yok.
    ben sabit bir diş olsun istiyorum. hareketli protez kullanamıyorum. diyabetten dolayı implant düşünmüyorum ayrcıa çok korkuyorum.
    bu durumda zirkonyum yapılabilirmi acaba? yada en doğrusu nasıl olur.
    şimdiden sağolun.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 17:31:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fihtiyar

quote:

Hayır en güzeli ve sağlamı zirkonyum destekli porselen diş kaplamasıdır. Yaptırmışsanız zaten geri dönüşü olmaz.

iyi günler. forumda cevaplarınızı okudum. benim de bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    alt çenede ise kancalı bir protez yapıldı ama bir türlü kullanamadım bunu. bir tarafta 3 diş boşluğu var bitimde diş olduğundan buna tutturuldu.
    ben sabit bir diş olsun istiyorum. hareketli protez kullanamıyorum. diyabetten dolayı implant düşünmüyorum ayrcıa çok korkuyorum.
    şimdiden sağolun.

Bir taraf dişsiz sonlanıyor ve de diabetten dolayı implant yaptıramıyorsanız anladığım kadarıyla çıtçıtlı yani hassas tutuculu protez yaptırarak kancasız dişlere kavuşabilirsiniz. Bulunduğunuz şehri söylerseniz size birkaç doktor önerisinde bulunabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

benim üst ortadaki dişlerin yanındaki dişimde sararma vardı. görüntüsünden rahatsız olduğum için devlet hastanesinde bir doktora gittim. dişimin kökünde kanalla kurtarılamayacak bir lezyon olduğunu apikal rezeksiyon yaptırmam gerektiğini söyledi. devlet hastanesi de bu işlem için 2 ay sonraya randevu verince tabi kaynadı gitti.

ardından ben bir özel kliniğe gittim. 2 kere kanal tedavisi yaparak dişin durumunu inceledi ve 1 sene içinde enfeksiyonun geçeceğini söyledi. sararma için de porselen diş yapmaya karar verdik. şu an ağzımda geçici dişler var.

benim 2 tane sorum var. ben fiyat olarak 150 lira ödedim, burdan anladığım kadarıyla metal destekli olandan takacak bana. acaba bu dişte görünüm ve estetik açısından bir sıkıntı olur mu? ön dişim yani sonuçta. yani metal destekli ve zirkonyum arasında estetik olarak gerçekten çok fark oluyor mu?

bir diğer sorum da eğer bu diş kökündeki lezyon iyileşmezse kaplamalı diş için sıkıntı çıkarır mı?

Estetik olarak fark olsa da metal destekli yapılması daha uygun görülmüş size, bence durumu fazla sorgulamayın, ayrıca evet lezyon iyileşmezse dişiniz çekime gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: SosyalNet

quote:

Orijinalden alıntı: fihtiyar

quote:

şimdiden sağolun.

Bir taraf dişsiz sonlanıyor ve de diabetten dolayı implant yaptıramıyorsanız anladığım kadarıyla çıtçıtlı yani hassas tutuculu protez yaptırarak kancasız dişlere kavuşabilirsiniz. Bulunduğunuz şehri söylerseniz size birkaç doktor önerisinde bulunabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

benim üst ortadaki dişlerin yanındaki dişimde sararma vardı. görüntüsünden rahatsız olduğum için devlet hastanesinde bir doktora gittim. dişimin kökünde kanalla kurtarılamayacak bir lezyon olduğunu apikal rezeksiyon yaptırmam gerektiğini söyledi. devlet hastanesi de bu işlem için 2 ay sonraya randevu verince tabi kaynadı gitti.

ardından ben bir özel kliniğe gittim. 2 kere kanal tedavisi yaparak dişin durumunu inceledi ve 1 sene içinde enfeksiyonun geçeceğini söyledi. sararma için de porselen diş yapmaya karar verdik. şu an ağzımda geçici dişler var.

benim 2 tane sorum var. ben fiyat olarak 150 lira ödedim, burdan anladığım kadarıyla metal destekli olandan takacak bana. acaba bu dişte görünüm ve estetik açısından bir sıkıntı olur mu? ön dişim yani sonuçta. yani metal destekli ve zirkonyum arasında estetik olarak gerçekten çok fark oluyor mu?

bir diğer sorum da eğer bu diş kökündeki lezyon iyileşmezse kaplamalı diş için sıkıntı çıkarır mı?

Estetik olarak fark olsa da metal destekli yapılması daha uygun görülmüş size, bence durumu fazla sorgulamayın, ayrıca evet lezyon iyileşmezse dişiniz çekime gider.

teşekkür ederim. evet bir tarafta son 5 diş yok. diğer taraf ise köprüye uygun. bölge sakarya.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.