Şimdi Ara

Portal 2 ve Steam detayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun gelecek hafta çıkacak olmasına rağmen hiç bir güncel başlık göremedim. Sanırım Portal 2'yle pek ilgilenen yok PS3 bölümünde (Orange Box'ın kalitesizliği yüzünden oyunu pek oynamamış ya da duymamış olanlar olabilir tabi).

Aylar öncesinden oyunun Steamworks desteği ile birlikte geleceği duyurulmuştu. Oyunun çıkmasına çok kısa bir süre kala Portal 2 ile Steam'in nasıl çalışacağının detayları açıklandı.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5477-WPJM-9388 adresinden detaylara bakabilirsiniz. İngilizce sorun olanlar için önemli kısımlar:

Steam'e Playstation 3'te nasıl giriyoruz?

Portal 2'ye girdiğinizde Select tuşuna basarak Steam menüsüne direk ulaşıyorsunuz.

Steam arayüzünün Playstation 3'e kattığı özellikler nelerdir?

- PS3'ünüzde Steam üzerinden Windows ve Mac sahibi arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.
    - Steam arkadaş listenize PS3 üzerinden ulaşıp chat, ekleme, kaldırma, vs. imkanınız var.
    - Windows ve Mac'ta kayıtlı DLC içeriğinize PS3'ten de ulaşabiliyorsunuz.
    - Steam arkadaşlarınızın profillerine bakabiliyorsunuz.
    - Portal 2'deki achievements ve istatistiklerinize bakabiliyorsunuz.
    - Portal 2 için en son haberleri takip edebilirsiniz.

Trophy - Achievement notu: PS3'te Steam'e bağlı şekilde oynarken aldığınız trophy, Steam hesabınızdaki achievementı da açar. Ama tam tersi söz konusu değil.

Portal 2'de Playstation Network hesabımı nasıl Steam hesabıma bağlarım?

Portal 2'ye girdikten sonra Select'e basıp Steam arayüzünü açtığınızda eğer Playstation Network'e bağlıysanız direk varolan Steam hesabınıza giriş yapmanız, yoksa yeni hesap yaratmanız için pencere açılıyor.

PS3 için aldığınız Portal 2'yi bilgisayarınızda oynayabilmek

Oyun kutusunun içinden çıkan kodu bilgisayarınızda Steam'de Games > Activate a Product on Steam kısmına girin. Steam kullananlar biliyordur zaten bu aşamayı.

İki kişi bir kopya kullanarak online co-op oynayabilir mi?

PS3'te split screen co-op oynayabilirsiniz; ama PS3'ünüzde de, bilgisayarınızda da online Portal 2 oynarken aynı Steam hesabında olacağınız için online olarak aynı hesapta oynamanız mümkün değil.

Steam Cloud özelliğini Playstation 3'te Portal 2'de nasıl kullanabilirim?

Steam Cloud özelliği, PSN hesabınızı Steam hesabınıza bağladığınızda otomatik olarak aktif hale gelecektir.

Playstation 3'te Portal 2 savelerinizi ve ayarlarınızı başka PS3'e aktarılabilirsiniz (bilgisayarınızdakileri de başka bilgisayara). Yalnız bu PS3 saveinizi bilgisayarınızda kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor; çünkü PS3 ve bilgisayar saveleri uyumlu değil. PS3 Steam Cloud'daki datanız, sadece aynı hesaptan girdiğiniz başka PS3'te kullanılabilir.

Geçenlerde PS+'ya gelen 150mb'lık Cloud sisteminin aynısı diyebiliriz. Herhangi bir ek ücret ödemeden Portal 2 için bu imkana sahip oluyorsunuz.

• cross platform deniyor, çok güzel bir haber. diliyorum left 4 dead gibi oyunları da görebiliriz playstation'da cross platform olarak.
  • Cross platform olayı,exculusive oyunlardan sonra Sony'nin en büyük kozu artık.
  • ilk oyun mükemmeldi buda öyle olacak ve co-op olayıda war xbox sahipleri bu özellikleri olmadığı için çok üzülecek valve kıyağı ps3 sahiplerine

not: gerçek oyunlar ilgi görmüyor
  • Cross Platform = Co-op keyfi

Ayrıca left 4 dead gibi bir oyun arkadasın dediği gibi cross platform olsa vay vay vay..
  • Bekledigim oyunlardan birisiydi Portal 2. Tam zamaninda cikiyor
  • nası yani ben ps3 e aldığım portal 2'yi ps3 e taktım. steam hasabımı aktıve ettim. oynadım. sonra bilgisayarı açıp, ordan steame aynı hesaptan girip, oyunun kutusunun içindeki kodla bilgisayarıma da mı indirebiliyorum? yani tek kodla 2 oyun. eğer böyle ise cidden müthiş ayrıca ps3le oynaren bişlgisayardaki arkdaşlarımla oynamak çok zevkli olacak
  • Eğer Ps3 Portal2'nin içinden çıkan steam kodunu ps3 hesabınız ile linkli olmaayan başka bir steam hesabına girerseniz oyunu o pcdeki steam hesabı ile ps3 üzerinden coop yapabilirsiniz.
    ama busefer sizde tek kopyası olmuş olur. iki ayrı hesap ve oyun olduğu için ps3 te kaldığınız yerden pc de devam edemezsiniz.
  • nihayet bi portal 2 konusu buldum. benim kafama takılan bi sorun var.bende ps3 yok ben oyunu PC için farklı bir siteden indirimli olarak alacağım.ben kendm oynuyacağım fakat arkadaşımla coop oynamak istiyorum.Bu oyunu aldığım sitede verilen kodunu arkladaşıma versem o da kendi steamine ekleyebilirmi veya farklı bir çözümle 2 stemde oynayabilirmiyiz bu oyunu arkadaşlar yardım edin lütfen... :))
  • uyanın ahali yardımınız gerek acil up up kkonu hort hort
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.