microfarad demek diye biliyorum. kondansatörler belirli miktarda yük depolarlar ve belirli bir sürede salarlar(aniden değil). Herhalde bu depolamanın kapasitesinin bir göstergesi Farad birimi olsa gerek.Yalnız bu kondansatörler için geçerli bildiğim kadarıyla çünkü bunlar paralel levhalrı arasında yük depolarlar. Arkadaş transistörlerden bahsetmiş. Bunlar ise bildiğim kadarıyla akıma bir anahtar misali yön verirler(Zaten 3 bacaklı olması da buna işaret) yani mF birimi kondansatörlede kullanılıyor
quote:
Orjinalden alıntı: KeanuReeves
dışında yazılanlara bakma.power supply içini aç en büyük transistörlerin üstündeki değeri oku.300 watt için bu değer 830mF olması gerek.ona göre hesapla işte.415mF ise 150watt demektir...
Bu bilgiyi nereden öğrendin?Kesin doğru mu?
Devam edin Farukbaba ve KC çok iyi gidiyorsunuz psu lar hakkında bilgi sahibi oluyorum valla çok güzel daha anlatın bari bilmediğimiz şeyleri de öğrenelim...
Kondansotor birimi olan mikrofarad dir ve simgesi farklidir. Bilirsiniz mikro iste klavyede bulamadim ama :) mF miliFarad olabilir ama bu degerde bir kondansator hicbir güc kaynaginda bulunamaz. Besleme devrelerinde bulunan yüksek kapasiteli kondansatorler diyottlarla dogrultulmus gerilimi dahada dogrultmak tam anlamiyla DC ye cevirmek icin süzme görevi gören akim depolama elemanidir. Kondansator gücü belirlemez. Kapasite ne kadar yüksek olursa o kadar düzgün bir cikis gerilimi elde etmis oluruz.
quote:
Orjinalden alıntı: Pcbuilder
quote:
dışında yazılanlara bakma.power supply içini aç en büyük transistörlerin üstündeki değeri oku.300 watt için bu değer 830mF olması gerek.ona göre hesapla işte.415mF ise 150watt demektir...
Kesinlikle yanlis. Arkadas kondansatorlerinden bahsetmis (birim yanlis) . Söyledigim gibi kondansator gücü belirlemez. Yüksek güc icin yüksek degerli kondansator kullanmak gerekir ama arasinda bi oranti yoktur. Yani kondansator 100 mikrofarad ise cikis 150W 200 mikrofarad ise 300W diyemeyiz.
quote:
Orjinalden alıntı: KC
quote:
Orjinalden alıntı: Pcbuilder
quote:
Kesinlikle yanlis. Arkadas kondansatorlerinden bahsetmis (birim yanlis) . Söyledigim gibi kondansator gücü belirlemez. Yüksek güc icin yüksek degerli kondansator kullanmak gerekir ama arasinda bi oranti yoktur. Yani kondansator 100 mikrofarad ise cikis 150W 200 mikrofarad ise 300W diyemeyiz.
ok.
microfarat demek mF.bu bilgiyi chip dergisinden ve internettv programından öğrendim.güç kaynağını açın büyük 2-3 tane transistör olur.üstündeki değerleri okuyun.en güvenilir yolu böyle.benim kasa aopen h600b12. bunun içindeki güç kaynağındaki değer 830mF.ve gerçek 300watt.ama 30$ lık adi kasaların güç kaynağına baktığımızda 300-400mF arasında değişiyor.yani 300watt diye 150 watt satıyorlar.
quote:
microfarat demek mF.bu bilgiyi chip dergisinden ve internettv programından öğrendim.güç kaynağını açın büyük 2-3 tane transistör olur.üstündeki değerleri okuyun.en güvenilir yolu böyle.benim kasa aopen h600b12. bunun içindeki güç kaynağındaki değer 830mF.ve gerçek 300watt.ama 30$ lık adi kasaların güç kaynağına baktığımızda 300-400mF arasında değişiyor.yani 300watt diye 150 watt satıyorlar.
mF mikrofarad demek degildir dergidede yanlis yazilmis. mikronun simgesini biliyosunuzdur. m ile gösterilmez. Ya hangi tranzistorde mF yazar yaa bahsettiginiz sey yuvarlak silindirik birseyse onun adi tranzistor degil kondansatordur. Tranzistor 3 bacaklidir. Güc tranzistorleri sogutucu metal ile birlesiktir ve 3 bacaklidir. Hicbir tranzistorun üzerinde mF yazmaz.
Kasayi alirken inceletirler mi bari :)
web sitesinden
benim power bunlar yazıyo arkadaslar 3.3volt 26 a 5volt 40 a 12volt 20a kac oluyo power üsstüne 460 yazmıslar ama
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme