Şimdi Ara

power tuşuna uzun bastığımızda pc kapanmasın istiyorum lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bildiğiniz üzere power tuşuna 5-10 sn arası basılı tuttuğumuz zaman pc kapanıyor. ben kapanmasını istemiyorum bunun için ne yapmam gerekli. anartım gigabyte. anlayan bilen arkadaşlar varsa yardımlarınız esirgemesinler :) şimdiden çok tşk ediyorum

• Neden böyle birşey istiyorsun güç düğmesine uzun süre basmayı gerektiren bir işmi yapıyorsun normal şartlarda okadar uzun süre basılmaz,işletim sistemin nedir win7'yse güç ayarlarından güç düğmesininin görevi nedir? hiçbirşey yapma seçeneğini işaretleyebilirsin.
  • int. cafe işletiyorum. bazı müşteriler kalkarken malesef alttan kapatıyolar. buda programı olumsuz etkiliyor ve hdd nin zamanla bozulmaısna neden oluyor. win7 de bahsettiğiniz menü uzun süreli basmada bir işe yaramıyor. etkisi yok yani. sanıırım anartta bir ayarı var onuda bulamadım
  • Kasadaki güç düğmesinin jumper'ini çıkarıp komple iptal edin yanlış kabloyu çıkarmayın dikkat edin lazım olunca takarsınız
  • güç düğmesinin jumperini çıakrtırsam pc yi nasıl açıcam. yanlış anladıysam düzeltin lütfen anakarta güç düğmesinden giden power sw den bahhsediyosunuz sanırım?
  • evet o güç düğmesini iptal etmeniz zor,açtıktan sonra çıkartın çokmu sorun oluyor bu sizin için okuma yazmaları varsa kullnıcıların bilgisayarları işiniz bittikten sonra kapatmayın diye uyarı yazın adamın sanki kendi bilgisayarı yaptıkları sorumsuzluk.
  • kullanıcıların okuma yazmaları olması sorunu gidermiyor malesef face giren var msn açan var ne biliyim online oyun oynayan vs vs sanıyorki o kalkıcna bilgiler orda kalıcak. bunu anlatmak imkansız onlara. bunu iptal etmenin kesin bir yolu vardırda biraz kurcalamak lazım bios ayarlarını :) neyse az araştıralım
  • reset düğmesi ile değiştir ben öyle yapmıştım en altta küçücük bi reset düğmesi vardı tabi sendeki kasanın yapısına bağlı
  • o zamanda açamıyoruz derler :) yaw bu uzun basmayla kapatmayı iptal edebilmemiz lazımmm
  • Hocam kasaları ethernet ile çalıştırmayı araştır.

O butonun bir işlevi kalmıyor o zaman.

Biostan power button diye bir ayar olması lazım. onu none olarak seçersen kapatma işlemi devredışı kalır diye biliyorum.
  • ethernetle açabiliyorum tabiki kasaları. cafeplusla tek tıkla açabiiyorum. ama naidrende olsa sıkıntı oluyor. biosla alakalı bi çözüm olması lazım. power butonu araştırıcam ama hiç görmedim gibi geliyor
  • Bu çözüm olabilir mi ?

power tuşuna uzun bastığımızda pc kapanmasın istiyorum lütfen yardım
  • @ozas

Hocam o ayar düğmeye tek ve kısa basmada ne olduğunu ayarlıyor basılı tuttuğunda sistem yine kapanacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade_black

arkadaşlar bildiğiniz üzere power tuşuna 5-10 sn arası basılı tuttuğumuz zaman pc kapanıyor. ben kapanmasını istemiyorum bunun için ne yapmam gerekli. anartım gigabyte. anlayan bilen arkadaşlar varsa yardımlarınız esirgemesinler :) şimdiden çok tşk ediyorum

Selam
    Bunu normal şartlarda yapamazsınız kardeş.. Ancak PW SW kablosunu anakarttan çıkartarak ön panel power tuşunu devre dışı bırakabilirsiniz.

Bilgisayarı açmak için ise, @Bios'un Power Management Setup kısmındaki menüden;
    Power On By Mouse
    Power On By Keyboard
    isminde 2 tane menü var ve bu menüden bilgisayarınızı istediğiniz zaman açabilirsiniz.

Eğer Klavye ile açmayı istiyorsanız, orada 2 seçeneğiniz daha var.
    1. Password. Bunu ayarlarsanız hemen altındaki yere girerek orada bir rakam veya harf belirleyerek sistemi açabilirsiniz. Örneğin; 0(sıfır) tuşu
    2. Keyboard 98. Eğer klavyenizde Power tuşu varsa bunu ayarlayabilirsiniz ve bu tuşa bastığınız an bilgisayar açılmaya başlayacaktır.

Kolay gelsin..

• tşk ederim bu daha mantıklı bi deneyelim bakalım nasıl bişey çıkacak ortaya :)
  • Biosta power management settings altında;
    PWR Button < 4 Secs olması lazım onu disable yap sorunun çözülecektir. Eğer anakart marka modelini yazarsan daha detaylı araştırabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.