Arkadaşlar bugun POWERCOLOR R9 270 TURBODUO GDDR5 OC 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.2 EKRAN KARTI satın aldım. Oyunlara girdiğimde ekran kartından enteresan bir ses geliyor. Ses kesinlikle fanla alakalı değil.Elimle fanı durdurdum ama ses devam etti. Yabancı forumlarda bu problemi yaşayanlar olmuş. http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2025102/video-card-problem-amd-270x-powercolour-noise-issue.html#14608718 Aynı ses atıyorum youtube ta video izlerkende ortaya çıkıyor. Ati catalyst programını açtığımda gpu işlemci hızı 300 mhz olarak gözüküyor ama bir oyuna girince ya da video açınca bu hız 950 mhz ye çıkıyor ve ortaya çok rahatsız edici bir ses çıkıyor. Eski ekran kartımı takıp denedim (hd 5770) problem ortadan kayboldu ama yeni ekran kartımı takınca aynı ses tekrar ortaya çıkıyor. Yardımlarını bekliyorum. SİSTEM Asus p8p67 le i7 2600k Hi-Level 1600 mhz 16 gb ram xilence 700 watt psu
Yeni çağın vebası gibi, coil whine sorunu.
Bobinlerden gelen ses diyebiliriz kısacası, garantiye yollayın iade isteyin, başka markaya yönelin.
Çok teşekkür ederim problemin cevabı sayenizde anlaşıldı ama çoğu kartta varmış sanırım. Özellikle hd7970,r9 270,r280, r9 290 kartlarda ve nvidia nın gtx 770,gtx970,gtx680 kartlarında. İade edicem fakat yeni bir kart seçmek bir hayli zor olucak. Özellikle 3d çizim yapıyorum ve sessizlik benim için çok önemli. Teşekkür ederim.
Bugun kartı asus r9 270 le değiştirdim ve ses sorunu yeni kartla çözüldü . Yardımınız için tekrar teşekkürler.