Şimdi Ara

PowerColor Radeon HD7970 ekran kartı video inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
28.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

açık sözlülüğünüzden dolayı sizi tebrik ederim.. Kep'lerin en büyük sıkıntısı halen ne zaman çıkacağının belli olmamasıdır..

peki neden newegg'de bir kart kalmadı sn slayerking. yada ocuk birgüne 120adet sattı bu karttan? enthusiast'ların bir bildigi varki saldırdılar karta

nedeni basit kart cok iyi üretilmiş. Donanımhaberin test teknigi pek başarılı degil. Dünyada bircok deneyimli test sitesi 7970i gtx580in %20-25 önünde
    gösteriyor ortalamada. BF3 gibi bazı oyunlarda bu fark %10 olabilir ama driverları oturmadı henüz kartın. birde kartları alan herkes nerdeyse 1125mhz
    yapıyor ve bu serinin oc'ye verdigi tepki cok iyi. biz burada tartışa duralım kartlar takır takır satılıyor . gtx570sli'dan bile bu karta gecen var. nedenmi?
    cünkü cok iyi oc oldugunda farkı kapatıyor ve tek gpu

buyrun size ilk 7970 sahipleri kulübü. daha 2 gün oldu kac tane üyesi var bile...

www.overclock.net
    [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Overclock.net - An Overclocking Community
    http://www.overclock.net/t/1196856/official-amd-radeon-hd-7950-7970-owners-club

size 4adet gtx580 h20 kullananan meshur VEGA isimli kullanıcıdan bir örnek.

An update to my original 7970 installation woes: Somewhere between uninstalling some AMD beta drivers (I think they were 8.94), rebooting and installing the 7000 series driver it completely hosed my Windows 7 install. No matter if I used ATI-Man uninstaller, driver sweeper or anything with the new drivers the new cards fell flat on their face.

The good news after a five hour Win 7 installation marathon (I am picky about my Win 7 installs and getting them just right), these two 7970's I have are running BF3 120Hz Eyefinity beautifully!

All of the stuttering, slow downs and hiccups of my 6990's are completely gone! This new architecture completely blows away the previous series. My hat is off to AMD.

Now I have to hear of some people's Eyefinity experiences using quad-crossfire as I think expanding my setup to four 6GB 7970's when they release and five 120Hz screens in portrait Eyefinity may be in order!

Time for the 6990 and 580 to hit Ebay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 11 Ocak 2012; 14:15:52 >

• Sonunda inceleme sırası donanım habere'de geldi.. :) Kart güzel. bi okadarfiyatta..
  • Dh,videolarını yurtdışındada takip edilmesini istiyorsa video incelemelerine ingilizce altyazı koymalıdır.
  • @cestvrai

Alırlar tabi, alım güçleri bizden iyi. Ayrıca fiyatı da bizdeki gibi 900 Dolar değil 550 Dolar KDV de ekle 600 Dolara alıyorlar kartı.
    600 Dolara burada da satılsaydı burada da kalmazdı stokta
  • 3lü yapmış adam yahu hangi işlemciyle besliyor acaba 3 kartı?
  • quote:

@cestvrai
    Alırlar tabi, alım güçleri bizden iyi. Ayrıca fiyatı da bizdeki gibi 900 Dolar değil 550 Dolar KDV de ekle 600 Dolara alıyorlar kartı.
    600 Dolara burada da satılsaydı burada da kalmazdı stokta

buradaki fiyatlar büyük sacmalık ona cok haklısın. bu kartın max 1250tl olması lazımdı
  • Kart tüm testtlerde YeriNi korudu harika bi ekran kartı..:)
  • Bu karta pahalı deyip GTX 580 i gösteren arkadaşlara sormak istiyorum. Testlere gelince 3 gb gtx580 i öne sürüyorsunuz ama fiyata gelince 1,5gb gtx580 i gösteriyorsunuz.. Vatan Bilgisayar da aralarında 100 tl fark var. Ayrıca en azından AMD yeni çıkardığı bir kartın fiyatını böyle tutmuş. Nvidia hem daha yavaş hem daha eski kartını bu seviyede satmaya uğraşıyor.. Her iki kartın da fiyatı çok fazla ona lafım yok ancak eleştirirken biraz objektif olun.. Sonuçta bu kart yurtdışında 550 dolar gibi bir rakama satılıp, Türkiyede bu kadar pahalıysa bu AMDnin suçu değil kartı buraya getirenlerin suçudur..
  • şu an HD 6970 kartlar 800 lira civarı fiyattan alınabiliyorken bu karta 2 katı fiyat verip alacak adamın aklına şaşarım. oyun testlerin ortada. bu kart 6970'ten biraz iyi, o kadar.
  • fiyatı bilince sadece alacaklara hayırlı olsun diyorum videoyu izlemedim
  • ATI kullanan biri olarak eskiden ATI fiyat açısından hep birinci tercihim olmuştu. Ama görünen o ki nvidia yı örnek almaya başlamış.
  • Arkadaşlar kendinizi çokmu zeki zannediyorsunuz ? neymiş gtx580 ile arasında 500 dolar varmış, hadi oradan kartın yurtdışı fiyatı 550 dolar.Türkiyede ki çakal firmalar 900 dolardan satıyor.Ayrıca 3gb Gtx580 ile arasındaki fark 100 tl vatan bilgisayarda.Eğer buradada 600 dolardan satışa girseydi ki öyle olması gerekiyrdu o zaman ne diyecektiniz acaba ? Sürücü güncellemesi ile kart çok daha iyi hale gelecektir,gelmelidir.Birçok yönden eski nesil kartları devirmiş.Nitekim nvdia cephesindende benzer gpular bekliyorum rekabet şart.Donanım haberinde incelemelerini görsel olarak daha ileri seviyede yapması gerekir, izletilerine altyazı koyması gerekir.Ayrıca test pek güncel olmamış bana göre.... Hep aynı çizgide gidiyor testler her seferinde eksik.Uyarılara ve önerilere bu kadar kapalı olmaması lazım donanım haberin.Bu benim şahsi görüşüm belkide içim fesat ama AMD nin ürünlerini rezil etmeyi amaçlıyor gibi donanım haber intel ve nvdia ürünlerini ise abartarak anlatıyor.Tabi bu benim düşüncem yanılıyor olabilirim fakat diğer sitelerde kartın fiyat performansının çok daha iyi olduğu kanıtlanmış.

• Bu kartin cikmasi bir önceki modeli olan 6970 in fiyatlarinin düsmesini tetikler umarim ciddi ciddi yeni bir kart almayi düsünüyorum artik
  • Amd yanlış yoldasın.Tamam gpu daş gibi maşallah ama nvidia gibi olmak istiyosan ya da özeniyosan daha iyi olman lazım.Sonuç. Amd 6950 üzerinde amd cephesinde hiçbir gpu'ya para verilmez.Kartları sattıracaklarsa adam akıllı sürücü+optimizasyon isteriz.En azından oyun firmalarına biraz teşvik verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

- Gösterdiğiniz BF3 tablosuna göre 3 GB GTX580, sadece OC'lu HD7970'in değil, düz HD7970'in de altında. O yüzden OC'lu HD7970'in ensesinde olacak demek biraz yanlış anlaşılacaktır.

- 3GB GTX580 ile 3GB HD7970'in newegg'de en ucuz fiyatları ikisi de 550$. Türkiye'de çıkan her yeni kartın fiyatları ilk günlerde uçuk oluyor, bunu hepimiz biliyoruz. Fiyat oranları normale dönünce arada 500 TL fark olmayacak, hatta aynı fiyatta olacaklar.

Şu an bile, HD7970'in Vatan'daki saçma fiyatına rağmen 3 GB GTX580 ile arasında 500 TL değil, 115 TL fark var.

Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Zaten bu yüzden bu kart şimdi Türkiye sınırları dahilinde alınmaz, ama yurt dışında iseniz gayet alınır bir kart olmuştur.

İmzanıza baktığımda boş geyik yapan biri değil, oyuncu olduğunuzu görüyorum. BC2 statlardan oyun tarzınızı anlamış bulunmaktayım. Gustav kullanmak dışında benzer bir oyun tarzım vardır. Ama Mp oyunlara biraz sağlık ve işgücünde verimsizlik nedeniyle, 29. ranktan sonra düzenli oynamayı bıraktım. Bf3 beta oynadım ama oyunu daha almadım bile. Sizin konumuzda ortalama üzerinde iyi bir oyuncu gereksinimine göre değerlendirme yapalım isterseniz:

1100 TL'ye ASUS GTX580 DCII alıp 900 MHZ olarak kullanmak varken, hala DX11.1 aktif değiken, üstüne ref tasarım karta 300 TL daha neden vermek gerekir? Vatan %25 1400 TL olarak kabul ediyorum ama özel tasarımlar gelince 500 TL fark olacak onu kastettim aslında.

3Gb konusna gelince:
    Sadece Zotac 580 var sanırım 3gb bellekli olarak. Ama o fiyat rekabetçi olmayan fiyattır. Çok detaylı düşünüp eksik yazdım ama yazım neticede orda ve haklı olarak okuduğunuz doğru yorumlamışsınız. Eksiğimi tamamlamak isterim. Son dönemde Zotac MSı ve Palit aslında o seviyede kartların başardığı çözünürlük ayarlarına pek gerekli olmasa da 2 gb 560 TI kartlar sürmeye başladılar. Yakında 3GB bellekli 7950 geldiğinde fiyatı 1100 Tl bile olsa ve 580'in azıcık gerisinde bile olsa arada sadece 3gb 580 ile değecek bir farkta olursa ve hala sadece Zotac 3gb 580 o fiyatta kalırsa zaten bende 3gb 7950 alırım. Ama rekabet olacaksa 560TI'ya 2gb bellek ekleyip 50-60 TL farkla piyasaya sürenler herhalde fiyat güncellemesi ile yada 7950'nin getirdiği mecburiyetle bunu 580 için de yapmak zorunda kalacaklardır diye tahmin ediyorum. Yoksa 580 silinir piyasadan.. Bu segment olduğu gibi keppler çncesi AMD'ye kalır. Oysa Nvidia'nın GPU'ları DX10 değil. Hepsi DX11 estekli ve neden piyasadan geri kalsınlar değil mi?

Zerocore, daihili video kodlama ve W8 ile aktifleşecek olan DX11.1 için sürücü desteği nasıl olacak o da ayrı bir muaamma. Yeni bir mimari var neticede. Yani ilk elden hemen bu kartı almamak için birçok mantıklı neden mevcut. Kartın fiyatı en büyük engeli oldu.
    Yurtdışı diyorsunuz, iki kuzenim USA'de yaşıyor 15 yıldır yaklaşık. Yılda iki kez gelirler bir kere bile düşünmedim ama ilk defa 7970 için WHQL sürücüler sonrası belki diyorum. Ama şu an TR için 7950 3gb gelene kadar 570'in üstünde bir karta

Pclabs güzel değerlendirme yapmış, okumanızı tavsiye ederim...

• 7970 umurumda değil diğer kartların fiyatları düşerse işte o zaman işime gelir. 2 bin tl ye bi aile geçiniyor..
  • video o kadar detaylı anlatılmış ki :D forumun bazı gereksiz insanları bunlardan alıntı yapıp göz boyar söyleyeyim çok detaylı olmuş video
  • metro 2033 dx 11 1080p testinde 4 kare saniye fark var denmiş
    standart amd 7970 40ks gtx 580 34ks
    oc amd 7970 45 oc gtx 580 36

referans tasarımında 6 kare saniye fark
    oc modunda 9 kare saniye fark

burada 4 nerden çıkdı anlamadım ortalamasını alsanız bile 7.5 çıkar:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bu gun 1800 lıraya vatan da gordum.yuh dıyorum.cıft gpu lusunu da 3 bın e kakarlar artık.bnce fıyatına gore pek de bısey vaad etmıyor.gtx580 den cok cok fazlası yok.fıyat olarak 500 lırası var ama.

1712 tl vatanda word karta
    gtx 580 de worde 1606 tl

500 tl neredn çıkdı acaba? 1.5 gb sini diyorsan o başka tabi örnek vermeye gelince 1.5 gb yimi koyuyorsunuz
    bizimi kandırıyorsun acaba kendinimi bi düşün?

ayrıca bu kart yeni çıkdı pahalı olur biraz bolca bunununca senin 1.5 gb lik karta yakın bi fiyattan satılır emnin ol:)

• Tegra 3'lü tablet ile SKYRIM

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.