Şimdi Ara

Powerline AZTECH HL110E Apartman İçinde Çakışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4 Katlı bir binada oturuyorum.
    1. ve 3. kattaki evler bana ait. Evin tamamı aynı fazdan besleniyor.
    Üst kattakı dairede ki interneti alt daireye aktarmak için POWERLINE AZTECH HL110E modelini aldım. Aslında sorunsuz kullanıyordum. Fakat daha sonradan Üst kattaki komşununda powerline kullandığını anladım bağlandığım modemin benim ki olmadığını görünce. (192.168.2.1)
    Kendi powerline ağının isimlerini değiştirdim. Aztech HL110E lerden birisi üst dairemdeki modeme bağlı ( İnternet sağlayıcısı). Aşşağıda ise diğer HL110E ile bağlanmaya çalıştığımda bağlanıp kopuyor. Ve ya hiç bağlanamıyor. Özel ad vermeyip üst komşusununkine bağlanmaya çalışınca gene aynı çakışma oluyor. İsim vermediğim zaman gene hepsi birbirine rahatlıkla bağlanıyor. (Ev içinde hiç bir sorun yok rahatlıkla bağlanıyor. Yani kısa masefe de sorun olmuyor ama uzun mesafede sinyal kalitesi aynı olunca bu sorunla karşılaşıyorum. Kendi yorumum bu şekilde en azından) Bu durumdan kurtulmak için başka ne ayar yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkinaksoy -- 5 Kasım 2015; 22:49:35 >

• Bağlantı şifreleme özelliği var cihazın kullanıyor musunuz? İki cihaz arasındaki bağlantı şifrelenirse çakışma olmaması gerekir.

Şöyle aktif ediliyor:
    Cihazları birbirine yakın prizlere ya da bir üçlü prize takın.
    Her iki cihazında reset tuşlarına basın. (kalem ucu ya da kürdan kullanabilirsiniz)
    Cihazlardan birinin üzerindeki yuvarlak beyaz düğmesine 2 sn. süreyle basın. Düğmenin yanındaki led ışığı yanıp sönecek.
    Sonraki 2 saniye içinde diğer cihazın yuvarlak beyaz düğmesine 2 sn. süreyle basın.
    En son düğmesine basılan cihazın led ışıklarının hepsi yanıp sönecek cihazlarınız arasındaki şifreleme tamamlanacak.
    Artık başka cihazların sizin cihazlarınız ile veri alışverişi yapması engellenir.

Daha fazla ayrıntı için ya da işlemi gerçekleştiremezseniz kullanma kılavuzunda bu işlemler ayrıntılı olarak yazar.

Hoş ve hoşça kalın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.