Şimdi Ara

Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
550
Cevap
13
Favori
21.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben boyle bir genellemeye katilmiyorum. Marantz pre kotu sonucu cikmalidir. Kocaman bir davula kucucuk bir tokmakla vurmazsiniz baglayin bakalim bir anthem prosessor o nad a nasil caliyor. Sistem bilesenleri icindeki en zayif halka kadar iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni seyden bahsediyoruz altug bey...
    Sonuc olarak pre son karari veriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle terminolji dogru olsun, sinema sisteminde pre yada tam adiyla preamplifier olmaz, processor yani pro olur. Processor veya power dan hangisi daha zayifsa o belirleyici olacaktir. Daha ii pro ve power lara ciktiginizda hicbiri belirleyici olmayacak her iki cihazda natirel olup kaynak ne ise onu calacaktir, ki tercih edilende bu olamli.

Durumu orneklemek gerekirse ust duzey bir pro ile orta kalite powerda belirleyici power, orta seviye pro ve ust duzey bir Powerda belirleyici, pro olacaktir.

Birbirine uyum bir baska konu ki, 2 kanal stereo da birbiriile uyumlu pre/power bulmak deveye hendek atlatmakken, 5-7 kanal bir sistemde farkli power ve processor ile uyum saglamak imkansiza yakin olsa gerek. Bu bakis acimla nad/marantz veya iki farkli markadan ziyade full marantz veya full nad bir pro/power dan cok daha iyi verim alinabilecegini dusuyorum.
  • ersin.clk kullanıcısına yanıt
  • Peki o zaman hayallerimizi süsleyen (en azından benim süslüyor) processor ve power ikililerinden en iyi olan; fiyat/performansı iyi olan hangi markalardır. Tecrübesi olan arkadaşlar ne derler bunun için?
    Stereoda istek, beğeni, dinlenen müzik türü vs. gibi değişkenler olduğu için subjektiflik ön planda ama sinemada biraz daha elle tutulur bir sonuca ulaşmak mümkün bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Peki o zaman hayallerimizi süsleyen (en azından benim süslüyor) processor ve power ikililerinden en iyi olan; fiyat/performansı iyi olan hangi markalardır. Tecrübesi olan arkadaşlar ne derler bunun için?
    Stereoda istek, beğeni, dinlenen müzik türü vs. gibi değişkenler olduğu için subjektiflik ön planda ama sinemada biraz daha elle tutulur bir sonuca ulaşmak mümkün bence...

Nuri arkadasımızın sattığı ürünler. Ornek

Roksan - Emotiva - vincent - rotel - nad - primare - krell

• onkal kullanıcısına yanıt
    En iyi ve fiyat perf. ürünü ...

En iyi diye bir şey maalesef yok , sonuç olarak bu işin de sonu yok , teknoloji malum yerinde durmuyor...

Fiyat ve perf. ürününe gelince , güncel cihazların fiyatları genel olarak çoğu insanın ulaşamıyacağı rakamlar ...

O bakımdan , eski teknoloji alınacaksa ,oppo gibi veya anolog bağlantılı bd player olması yeterli olur...

Ülkemizde pre power , çok sayıda olmadığından detaylı inceleme veya kıyaslama yapma şansımız yok ...

Elimizdeki bir kaç marka ile değerlendirme yapabiliriz...

Şuanda kullandığım Vincent , sinema ve stereo olarak geyet başarılı buluyorum...

Krell , sinema odaklı bir sese sahip ...

Emotiva , yine sinema için ve sert karekterli bir ses sahip olduğu söylenmişti...
  • ersin.clk kullanıcısına yanıt
    Teknolojiyi yakalamak gibi bir şey mümkün değil maalesef, dolayısıyla bu işin sonu yok
    Sizlerin iyi kötü tecrübeleriniz oluyor kullandığınız, okuduğunuz, karşılaştığınız, dinledikleriniz dahilinde genel bir bilgi edinme, mikrobu hareketlendirme, gaza gelme, ağzımızın suyunu akıtma anlamında soruyorum
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Virus için bir kaç göresellik yeterlidir

Benim kullandığım Vincent 50 kg civarı ağırlığı ile tam bir tank...

Ve bir kaç sağlam maki

Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı Pre (processor) & Power Genel Konu ve Bilgi Paylaşımı

• Bu cihazların ortalama trafo gücü 2 kw üzerinde olduğunu unutmamak lazım A klas cihaz olduğundan dolayı ...

Krell power a baktığınız da sanki fırına tepsi sürülmüş gibi duruyor trafo
  • Yahu şu resimleri koyup eldekinden soğutmayın insanı...
  • SertaçS kullanıcısına yanıt
    Sertaç , bakıyorumda ağzının suları akmaya başladı
  • Akmaz mı, neyseki gaz pedalı takılı kalmıyor benim :)
  • virüsler uyanmaz mı onların bile ağızlarının suları akıyor
  • Bu cihazlar a class calismaz, ab veya d class calisir. Sinema icin a class oldukca anlamsiz.
  • Su parasoundlar benimde agzimi sulandiriyor.

Ersin marantzin 8801 yorumlarini inceledin mi avs de falan? Herkes audiophile ayarinda cihaz demis ve bircok power ile surmusler. Ben xpr in ustune almak istiyordum ama senin 8003 yorumu korkuttu. Hos post atanlardan 8003 den ve 7005 den 8801e cok gecen olmus ve hepsi sistemi yeni den kurmus gibi diyorlar.

En kotu emo xmc1 14subatta cikiyormus Ona Dayancaz #direnxpr

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    bu sınıflar neyi gösteriyor anlamları nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Bu cihazlar a class calismaz, ab veya d class calisir. Sinema icin a class oldukca anlamsiz.

Siz bu isi cok biliyorsunuz , maalesef vincent markasinin muhendisleri ya bu isi bilmiyor yada manual de yalan yaziyorlar ...
    Bir alman markasina bu hatayi yakistiramadi
    Sizden ricam bimediginiz urunler hakkinda on yargili olmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

quote:

Bu cihazlar a class calismaz, ab veya d class calisir. Sinema icin a class oldukca anlamsiz.

Siz bu isi cok biliyorsunuz , maalesef vincent markasinin muhendisleri ya bu isi bilmiyor yada manual de yalan yaziyorlar ...
    Bir alman markasina bu hatayi yakistiramadi
    Sizden ricam bimediginiz urunler hakkinda on yargili olmayin

Cihazın manuali var mıdır sizde? Bu amplinin power katının full a klas çalışması mümkün değil bir ihtimal ilk %10-15 lik bölüm bu şekildedir. Sitesinde spec sheet göremedim siz de varsa birlikte bakalım...

• quote:

doğru.

ama bir surround ses için Class-A sınıfında çalışan bir amplide kullanılabilir. ki yapılabilir bilirde. ama şöyle bir genel olarak bakıldığında pro surround için Class A biraz randımansız hantal kalabilir. o yüzden biraz gereksiz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.