Şimdi Ara

Prefabrik Ev,Prefabrik Yapılar,Konteynerler,Prefabrik Ev Fiyatları Ve Sorularınız... (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
85
Favori
118.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Avrupa yakasında ofisiniz var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebor

İstanbul Avrupa yakasında ofisiniz var mıdır?

Malesef bulunmamaktadır...
  • Merhaba, uzunca bir süredir prefabrik evleri araştırmaktayım. Ancak Marmara Ereğlideki arsamızdaki belediye ile yaşadığımız sorun nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl ruhsat alma aşamasına gelemedim. Sorun yeni çözüldü yaklaşık 1,5 ay sonra belediyeye yapacağım bedelsiz yol terki sonrasında ruhsat alma aşamasına gelebileceğim. Sorularım şöyle;

1) VP725 158 m2 llik dublex modelinizle ilgilenmekteyim.Bunun kampanyalı, indirimli, vs her ne ise son fiyatınız nedir?
    2) Bu modelin giriş katındaki mutfağı oda olarak değerlendirme, mutfağı ise salonun arka tarafına almayı, salonun arka tarafına açılacak camlı kapı ile arka tarafa da kendimce bir veranda yapmayı düşünüyorum Toplam m2 de bir değişiklik olmayacak. Bu değişiklik vereceğiniz fiyatı nasıl etkiler?
    3) Yer Marmara Ereğli Nakliye ne tutar?
    4) Ustaların yeme barınma masrafları tarafınızdan karşılandığında yaklaşık maliyeti nedir?
    5) Duplex evlerde vinç ihtiyacından bahsediliyor. Sizce ihtiyaç var mı? bunun yaklaşık maliyeti nedir?
    6) Dış cephenin strafor olması daha düşük maliyetli gözüküyor. Tavsiye edermisiniz?

Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Syg.

• Guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox kids

Tamamini okumadim fakat 150 kiloluk adam catiya ciksa coker mi
    Bi de bodrum yapılabiliyo mu

Çöker...

Bodrum betonarme yapılabilir...
  • cebor C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Prefabrik ile ilgili sorunlarınızı iletişim bilgilerinizi bize vererek gerekli sorularınızı cevaplayabiliriz.

İyi Günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KıLıCH

quote:

Çöker...

Hocam verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

Orijinalden alıntı: KıLıCH

quote:

Çöker...

Hocam verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.

Rica ederim hocam...

Amacım prefabrike yapılar,konteynerler,çelik hangarlar ve özellikle de prefabrik evler hakkında bilgi vermek ve doğru olan ne ise onu söylemek...

Reklam ;www.villayapi.com kurumsal sitemizdir...

www.prefabrikevfiyatlari.com üzerinden standart modelleri ve fiyatlarını görebilirsiniz...

Ayrıca sistemimizde 2000'in üzerinde farklı model bulunmaktadır...Talep ve ihtiyacınıza göre üretim yapmaktayız...

0216 494 49 49 numaralı hattan iletişime geçebilir ya da sosyal@villayapi.com adresine mail atabilirsiniz...

İyi günler...

• Günceliz..
  • KıLıCH kullanıcısına yanıt
    Araştırma ve sorulara devam :)

1) İş kesinleştiğinde inşaat ruhsatı alma için prosedür nasıl işliyor ? Mal sahibi olarak belediyeye hangi aşamada başvuruluyor. Önce çizimin ve diğer teknik hesapların yapılması mı gerekiyor (bu aşamada mimara vekalet veriliyor mu?) Ruhsat başvurusunu önce kimin yapması gerekiyor? Yüklenici olarak görünen örneğin firmanızın Belediye ile bir irtibatı oluyor mu? Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.

1) Alt katın yer döşemesini fayans, üst katın ise laminant parke düşünüyorum. Üst katta esnemeler dolayısıyla laminant dayanıklı olur mu? Merdiveni de bu süreçte laminant kaplatmayı düşünüyorum. Üst kat yer kaplaması için sizin bir tavsiyeniz var mı?

2) Yukarıda bir arkadaşımız banyo duvar fayanslarının patlama ve çatlamalara karşı doğrudan uygulanması öncesinde duvara ince ytong döşenmesinden bahsetmiş. Sizin deneyimlerinize göre bu işleme gerek var mı? Yani doğrudan fayans uygulaması yeterli midir?

Syg.

Selamlar. Tecrübemle cevap vereyim:

1)Belediyeye başvurunuzu mimarınız yapacak. Siz bir mimar ya da inşaat müh ile anlaşın. Onların tanıdıkları diğer projelere imza atacak kişiler vardır. 7 tane proje çiziliyor malum. Belediye size çizimler sonrası beton planı veriyor ve önce temel kazılıyor, demirler örülüyor (projede belirtildiği şekilde), belediye beton atma işlemi öncesi gelip kontrol ediyor. Onay verirse temel betonu atılıyor. Temel betonu bittikten sonra mutlaka bir müteahhite bina yaptırılması gerekiyor. Prefabrik firmaları bu işi yüklenmezler. Ya bir müteahhit bulacaksınız ya da 250 lira belediyeye ödeyip 1 yıllık geçici müteahhitlik belgesi alacaksınız ve kendi binanızın müteahhiti olacaksınız ki biz bu yolu seçtik. Çünkü bir tek imza için 2500 lira istiyorlar aynı iş için. Prefabrik ve mimarınız mutlaka iletişim halinde olmalılar ki çizilen planlar ile prefabrik planları tutsun. Zaten prefabrik firmaları çizimleri mimarların çalışacağı programlarla yaptıkları için bu noktada bir sıkıntı çıkmıyor. Planlara uygun şekilde prefabrik firması gelip evinizi kuruyor. kurulum sonrası işler resmi zaten. Gelip inceliyorlar, elektrik projesine göre eve elektrik çekiliyor, su döşeniyor, ruhsat veriliyor.

2)Laminantı insanlar eski ahşap döşemenin üstüne bile döşüyorlar. O kadar esneme ile zarar göreceğini sanmıyorum. Üst katlar çok da esnemiyor zaten. Bunu önleyecek çapraz örgü metal şeritleri sık yaparlar, esneme olmaz.

3) Banyo fayansları betopan üzerine tutturmayın derim. ince ytong kullanmadık biz, yeşil renkli bir malzeme kullanılıyor, hazır, ytong gibi. Bina inanılmaz esniyor, öyle ki duvarlardan çat çut ses gelebiliyor. Banyo, tuvalet de nemli olduğu için atabilir. Ev içini alçıpan ile kaplatın ki panel bağlantı şeritleri görünmesin. Alçı öncesi bağlantı çizgilerininin tümünü MUTLAKA şerit lifli bant ile kaplatın. Bunu yapmazsanız esnemeden dolayı alçı çatlar. Alçıpanı betopana ASLA ama ASLA alçı ile tutturmayın, monte edin. Alçıpan üstü alçı ile sıvanınca monte yuvaları kaybolur. Eğer alçıpanın altına alçı sürerseniz, bu alçı çatlıyor ve çok yüksek çatlama sesleri çıkıyor. Ta ki tüm alçı kuruyana kadar. En dış alçı çatlamıyor ama.

• Tesla kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Tesla :)

1) Bu durumda anlaştığımız mimara mal sahibi tarafından (kayınpederim) tüm bu iş ve işlemleri yerine getirmesini teminen bir vekaletname vereceğiz. Belediyenin vereceği beton planının, prefabrik firmasının beton planı ile uyumlu olacağını düşünüyorum. Geçici müteahhitlik belgesini sizden öğrendim. Kayınpederim yaşı itibariyle bu işlerle uğraşamayacağı için benim belgeyi almam da bir sorun yaşarmıyız bilemiyorum.

2) Laminant konusunda rahatlattınız. Hatta merdivenleri de kaplatmayı düşünüyorum.

3) Bu yeşil renkli malzeme ne kadar kalınlıkta? Yere döşenenle aynı sanırım. Alçıpanı hemen düşünmüyorum. İleride karar verdiğimizde önerilerinizi hatırlarım. :)

Syg.
  • Balıkesir de bir arsamız var ön tarafına villa yapılmış bizde yaptırmak istiyoruz maks. 100-120 m2 yaptırmayı düşünüyoruz aşağı yukarı ne kadara maal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebor

Teşekkürler Tesla :)

1) Bu durumda anlaştığımız mimara mal sahibi tarafından (kayınpederim) tüm bu iş ve işlemleri yerine getirmesini teminen bir vekaletname vereceğiz. Belediyenin vereceği beton planının, prefabrik firmasının beton planı ile uyumlu olacağını düşünüyorum. Geçici müteahhitlik belgesini sizden öğrendim. Kayınpederim yaşı itibariyle bu işlerle uğraşamayacağı için benim belgeyi almam da bir sorun yaşarmıyız bilemiyorum.

2) Laminant konusunda rahatlattınız. Hatta merdivenleri de kaplatmayı düşünüyorum.

3) Bu yeşil renkli malzeme ne kadar kalınlıkta? Yere döşenenle aynı sanırım. Alçıpanı hemen düşünmüyorum. İleride karar verdiğimizde önerilerinizi hatırlarım. :)

Syg.

Selam.

Mimara vb birine herhangi bir konu hakkında vekaletname vermeyin. Zaten onlar prefabrikle irtibata geçip sizin önceden belirlediğiniz tarz ve planda evi çizecekler. Bu işler için vekaletname falan verilmiyor. Beton planını da mimarınız verecek. Ona göre beton atılacak. Banyo ve tuvaletlerde yeşil renkli suya dayanıklı alçıpan kullanabilirsiniz. Biz öyle yaptık. Çok kalın da olmadığı için banyo-tuvalet küçülmedi. Üst katlara döşeyeceğiniz laminantların altına serilen ince şilteden hariç bir malzeme kullanmayın. Kimisi köpük vb döşeyin der. Yapmayın yoksa hem bölgesel esneme olur, laminantlarınızın tırnakları kırılır hem de zamanla farklı yük altındaki bölgeler incelip ezilir. Zemin kat betonunun altına yalıtım köpüğü döşeyin mutlaka. o da yeşil renkli. strafor gibi de ezilmiyor. O yalıtımın üzerine perde beton atarsınız. Üstüne de laminant.

Prefabrik ev kışın inanılmaz sıcak, yazın da serin oluyor. Size tavsiyem ne yapı ne edin evin dışını fuga ile kaplatın. strafordan oluşan bu kaplama hem evi şık gösteriyor hem de çok iyi yalıtım sağlıyor. Fuga strafor kaplama malzemesiyken, yalı baskı vb ince pvc malzemeden üretiliyor. Bazı şeyler ev yapıldıktan sonra zor oluyor. en güzeli başlayıp bitirmek.

Teşakkürler Tesla,

Bahsettiğiniz üzere anlaşma yapacağımız mimar ruhsat başvurusu yaptığında belediye bizim ve mimar arasında bu kapsamda bir mutabakat olacağı varsayımıyla herhangi bir vekaletname istemiyor sanıyorum. İşlemler esnasında arsa sahibinin herhangi bir imzası isteniyor mu ? zira kayımpederimin yaşı itibariyle belediyelerde orda burda sürüklenmesini istemiyorum. Bu aralar arsamızda imar planına göre yol terki yaptırıyoruz. Harita mühendisine bu kapsamda bir vekaletname vermiştik. Bu amaçla vekaletname konusunu öğrenmek istedim.

Beton zemin için çerçeve içine önce mıcır taş konmasını da öneriyorlar strafor mıcır üzerine mi yoksa altına mı konulmalı ? Bu arada alt kata fayans uygulanmasını daha uygun buluyorum. Laminantı üst kata uygulayacağım.

Fuga kaplama dediğiniz gibi öncelikle evi çok güzel gösteriyor. Bu arada evinizin dış kaplaması da çok şık olmuş, iyi günlerde kullanın. İstanbul'da bu kaplamayı araştıracağım. Bu kaplama size kaça maloldu?

Bu arada merak ettiğim bir konu da mutfak üst dolapları ile termosifonun montajında bağlantı noktalarını bağlantı demirlerine denk getirdiniz mi? zira sadece betopana uygulanması halinde ağırlığı kaldıramıyabilir diye düşünüyorum.

Syg.

Biz son katman betona çakıl vb katmadık. betonu kaliteli bir firmadan aldık ve içindeki çakıl oranı ve büyüklüğü iyiydi. Bu betonun altına naylon, muşamba vb döşenmesini de önerenler oldu ama biz sert strafor uyguladık. üstüne beton döktük. Ruhsat başvurularını evin sahibi yapıyor aslında. Mimar sadece tüm projelerle ve bu projelerin belediyeyle olan ilişkisiyle ilgilenir aslında. Ancak ruhsat işi yormuyor. Proje işlemleri ile beton işlemleri belediyenin istediği şekilde yürürse sorunsuzca, yorulmadan ruhsat'ı alabilirsiniz. Bu işlemlerin yürütülmesi için vekaletnameyi siz alın bence, yanına da geçici müteahhitlik belgesi alın. Zaten sadece imza atıyorsunuz betonun standartlara uygun olduğu, evin plan/projeye yapıldığına dair falan. Biz mutfak üst dolaplarını direkt betopana montajlattık. Perde metale de denk getirdik tabi mutlaka daha sağlam olsun diye. Ancak tencereleri üst dolaplara koymuyoruz hafif olsun diye. Çok da zayıf bir malzeme değil betopan, merak etmeyin. uygun dübel ve vida ile gatey sağlam oluyor.

Kaplama masrafını net hatırlamıyorum inanın. Yarın bakayım. Dubleks olunca kaplama maliyeti artacaktır. Prefabrik firmasına kaplattık zaten. Baştan yaptığımız anlaşmada shingle çatı, kaplama, iç alçı, tüm camlar kelebekli sistem, 1 içte bir verandada vosvos (sürgülü büyük kapı), mutfağa giyotin pencere, ekstra alaturka tuvalet vardı.

• Oraya koyduğunuz modellerin fiyatları kaç lira ? Ayrıca kişiye özel model tasarlıyorsunuz değil mi standart değil yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddarth -- 17 Ağustos 2014; 2:34:44 >
    Sagolasın Tesla, Ekim gibi islemlere baslamayı düşünüyorum. Takıldığımda yine görüşlerinize basvururum. Syg.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR.Eates

Oraya koyduğunuz modellerin fiyatları kaç lira ? Ayrıca kişiye özel model tasarlıyorsunuz değil mi standart değil yani ?

Standart modellerin fiyatlarınıwww.prefabrikevfiyatlari.com sitemizden öğrenebilirsiniz...

Kişiye özel tasarım yapıyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.