Şimdi Ara

Premiere Pro CS3 Quicktime Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde canon eos 5d mark2 de kaydedilmiş 640.480 çözünürlügünde görüntüler var formatı quicktime, cs3 te import ettiim zaman file format not supported diyor. Daha önce bu videoyu cs3 te actıgımı hatırlıyorum oysa. Handycamle çektiim mpg görüntülerdede aynı hatayı veriyor .Proje dv pal olarak açılmış durumda.Sorun nedir nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademalanya -- 11 Mayıs 2009; 1:16:44 >

• Sorun büyük ihtimalle codeclerle alakalı.Sistemde quick time!ın uygun bir versiyonu yüklü olmalı.Aksi taktirde mov uzantılı dosyaları CS3 kabul etmez.Yanlız bir de şu var.Bazan da Quick time en son sürümü kurulu ise sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir.Şu an ben 7.3-7.5 ve 7.5.5 versiyonlarında sorun yaşamıyorum.Şu an sitesindeki en son versiyon 7.6 bunu denemedim.Sizde kurulu olan bu mu?Diğer versiyonları deneyin.

Mesela premiere 1.5 kullanırken quick time 6 ile sorun olmazken 7 versiyonlarından birini kurunca sizdeki sorun oluyordu bende de.İki seçeneğim vardı ya quick time ın eski vesiyonuna dönecektim ya da permiere pro nun versiyonunu yükseltecektim.Ben ikinci yolu terci ettim.Quick time ın daha önceki kullandığınz versiyonunu kurmayı deneyin bakalım.

Hatta sistemde daha önceki codec yapılanması ve ya aynı codec paketi kurulu olmalı.K-lte codec pack her sürümünde paket içeriği ve codec versiyonları değişiyor.Daha önce kullandığınız sürümü tercih edin.Bu tip şeyler etkiliyor premiere pro nun import yeteneğini.

Normalde adobe premiere pro ile mpeg-1-2,dv-avi,mov ve wmv formatındaki videolar sorunsuzca import edilebilmesi lazım.

Klasör seçeneklerinden Gizli dosyaları gösterme ayarını açın.
    C:\Documents and Settings\Kullanıcı adı\Application Data\Adobe dizinine girin.Burada premiere pro isimli iki klasör var bunları silin.Zararı yok korkmayın.progamı çalıştırınca bu klasörler ve içerikleri yeniden oluşur.Buradaki yapılanma bozulmuş olabilir.Böylece yeniden oluşturulup program bir nevi fabrika ayarlarına döndürülmüş olunur.

Olmadı programı komple kaldırıp yeniden kurmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 10 Mayıs 2009; 23:22:26 >

• Yardımın için çok sagol.Evet sorunu çözdüm dedigin sekilde quicktime versiyonuyla alakalıymış farklı bir versiyon kullanınca çözüldü ama hala mpg formatındakileri import edemiyorum birde onu çözersem tam olacak.

Ayrıca cs3 için kaliteli video transitions ve video effects pluginlerini indirebilecegim bir site varmı bu konu hakkındada bilginiz vardır diye umuyorum :)
  • mpeg konusundaki sorununuzu bir araştıracağım.Çözüm bulursam yazarım.Ama o da bence bir codec sorunu.Normalde mpg de sorun olmaması lazım.

CS3 programındakiler fazlasıyla yetiyor bana.Bunlardan ayrı geçiş efekti ya da video efekti kullanmadığım için sorunuzun yanıtını bilemeyeceğim.Genelde efekt işleri için after effects kullanılıyor.Premiere bu işler için biraz daha geri planda kalıyor.Önceliği kesip biçme ve montajlamadır.Ama bir bakalım bir şeyler bulabilir miyiz acaba?
  • arkadaşım sana en kesin çözümü söyleyeyim: premiere cs4 yükle
  • Bir zamanlar Adobe'un forum'unda rastlamıştım... İlgili olabileceğini düşündüm...

http://forums.adobe.com/message/1754554#1754554

Premiere Elements serisinin mpeg'lerle epey bir sorunu var sanki... (Ne ayıp ama... koskoca Adobe:)))

Bu işin can alıcı cevabı şu herhalde :
    "If you do, you should right-click on every MPEG and select Field Options/Reverse Field Dominance.
    Otherwise, when you output your DVD, the MPEG segments will look all jittery, due to the different methods of interlacing."
  • quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

mpeg konusundaki sorununuzu bir araştıracağım.Çözüm bulursam yazarım.Ama o da bence bir codec sorunu.Normalde mpg de sorun olmaması lazım.

CS3 programındakiler fazlasıyla yetiyor bana.Bunlardan ayrı geçiş efekti ya da video efekti kullanmadığım için sorunuzun yanıtını bilemeyeceğim.Genelde efekt işleri için after effects kullanılıyor.Premiere bu işler için biraz daha geri planda kalıyor.Önceliği kesip biçme ve montajlamadır.Ama bir bakalım bir şeyler bulabilir miyiz acaba?

K-lite mega codec pack in en son versiyonunu kullanıyorum bir sorun yaratmaması lazım hayret ettım yanı mpeg nasıl import etmez.

İlgine teşekkürler bulabilirsek geçiş efektleri süper olur malum after hem cok kastırıo hem cok zahmetli :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.