Merhabalar, Kullandığım işlemci: 4670K stok hız Kullandığım soğutucu: CM Hyper TX3 Evo Kullandığım Anakart: G45 Gaming Macunu düzgünce sürdüm 1 hafta kadar önce Prime95 açıyorum fanları full devir döndürdüğüm halde gördüğüm sıcaklık 80-82 derece bütün çekirdeklerde. Intel Burn Test açıyorum maximumda fanlar %75 döndüğü halde sıcaklık 65 derece. Battlefield 4 oynuyorum fanlar %75 sıcaklık 55-60 derece. Isı değerlerini ölçmek için Real Temp ve Core Temp kullandım. Bu iki test programı arasındaki ısı farkları neden bu kadar uçuk ve prime95'deki ısı değerlerim neden bu kadar yüksek anlamadım.
Prime95 ve aida64 gibi yazılımlarda işlemcinin tüm çekirdeklerine hiçbir oyunda binmeyeceği kadar yük biner (oyunda işlemci kullanımı %100 bile olsa bu programlardaki kadar ısınmaz işlemci)
Battlefield'da çevrimiçi oynarken 60 derece oluyorsa hiçbir sorun yok demektir.
quote:
Prime95 açıyorum fanları full devir döndürdüğüm halde gördüğüm sıcaklık 80-82 derece bütün çekirdeklerde. Intel Burn Test açıyorum maximumda fanlar %75 döndüğü halde sıcaklık 65 derece. Battlefield 4 oynuyorum fanlar %75 sıcaklık 55-60 derece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Evet biliyorum fakat önceki sistemimdeki ivy bridge işlemcimde 65-70 derece idi prime 95 ile. Stok hız ve stok olmayan fan ile buy sıcaklıklar çok yüksek geldi haswellerde sıcaklık yüksek diye biliyordum ama bu çok fazla geldi bana Ve evet 64 kişilik haritada
64 kişilik haritaysa hiç dert etme. 4670K çok soğuk bir işlemci sayılmaz. soğutucu ile biraz daha soğuk olması beklenirdi rabi ama yaz günlerinde oda sıcaklığı 40 dereceyi gördüğünden yazın pek dert etmemek lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme