Şimdi Ara

Prins sıvı sistem lpg geç çalışma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aküyü değiştirmek biraz gereksiz olmuş. Benzinde herhangi bir sorun yaşamadan çalışıyorsa bu zaten enjektör, buji ve akünün sağlam olduğunu gösterir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Doğru da akü için serviste ve dışarıda ölçtürdüm. Değişmesi lazım dendi. Yani makina öyle gösteriyor

• ytknm Y kullanıcısına yanıt
    Kronik sorun oydu zaten. Kab çatlıyor, su sızıyor, motor susuz kalınca hararet yapıyor. Bundan dolayı komple yanan arabalar var. Keşke serviste yaptırsaydınız. Hem ücretsiz yaparlardı hemde benzer sorun tekrar yaşanmasın diye yeni takılan kaba su seviyesi sensörü takıyorlardı. Neyse artık yaptırmışsınız zaten.

Kab için servise gittim bu konuyu anlattım şase numarası ile bakıp bu araçta geri çağırma ile ilgili bir mesaj yok dediler. Su kabına da yüksek fiyat isteyince dışarıda alıp değiştirdim.

1 yıllık akünün nasıl değişmesi gerekir. Zaten akülerin garantisi 2 yıl. Eğer fabrikasyon bir hata varsa garantiden değişmesi gerekir. Yetkili servislere zerre kadar güvenmem. Dün aldığın aküyü yarın götür ona da değişmeli derler. O derece ahlaksız bir ticaret anlayışları var. Ama her türlü arıza kullanıcı hatasıdır. Yetkili servislere adımımı atmıyorum ben artık.
    Dışarısı da değişmeli dedi ise belki ölçüm cihazı doğru göstermiyordu. 1 yıllık akü de sorun ihtimali çok düşük. Arızalı olsa 1 yıl da götürmezdi.

Doğru da yapacak bir şey yok

Evet o da değişmiş artık. Konu açıldıkça can sıkıcı şeyler çıkıyor ortaya. Daha fazla karcalamayalım madem :)
    Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Teşekkür ediyorum sağolun İyi geceler Kazasız belasız sürüşler

• 4 tane çıkma orijinal enjektör buldum Enjektörleri değiştirdim. Sonuç mükemmel. Marş soğuk sıcak her an tık diye alıyor. Araç mükemmel oldu 5 gündür saat gibi. Artık düzeldi diyebilirim sanıyorum.

Daha 1 hafta öncesine kadar heryerde kuga 1.6 selective arıyordum. Suanki aracim dizel focus ama su benzin ve lpg sorunlarindan dolayi saat gibi çalışan dizelden , sorun çıkarma olasılığı yuksek lpgye gecmekden vazgeçtim. Kuga cok guzel araba ama su yakıt olayı sıkıntı. Alıp lpg takmiyalim dedim kac lt yakcagi belli degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    Benzin li kullandım bir ara ş. İçi kışın rahat 15 lt görür. Uzun yolda yada rahat bir yolda 10 lt.
    Bu araba benim 17 ci arabam. En güzeli diyebilirim. Hele tüp sorununu çözdükten sonra bir başka oldu. Yakıt ş. İçi 50 kuruş civarı. Çok iyi bir değer

• araca girince kontağı ilk kademede açıp bekleyin.

Bu süreçte emniyet kemeri vs takın, ayna kontrolü falan yapın.

Sonra marsa basın.

Araç anahtarsiz giriş ile kullanılıyor ise ve beklemek istemiyor iseniz araca yaklaşırken kumandadan açın kapıları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Hepsini yaptım bekledim. Enjektör değişti saat gibi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ytknm

Hepsini yaptım bekledim. Enjektör değişti saat gibi oldu.
    çözüm olarak Benzin enjektörleriniz mi değişti ?
  • Evet enjektörler değişti

sıvı lpgnin benzine göre ısı veya basınç farkı olması mı soruna sebep oldu acaba? ya da orj. enjektörlerde sorun var.
    bunların fiyatları da dizellerdeki gibi yüksek mi ? dizel enjektöründe kalibrasyon oluyor, belki bunda da vardır.
  • İyi günler. Benim aracımda 2015 Kia Sportage. Aracımda SIVI SİSTEM PRİNS LPG sistemi var. İlk Sahibi tarafından İstanbul Candan Mühendislik tarafından takılmış. Son bir aydır tüpte geç çalışmaya başladı. Kayseri ilinde prins bayiine gittim ve aracı bilgisayara bağlayarak kontrolünü yaptırdım. Araç çalışırken gaz basıncı 55 bar civarında görünüyor ancak kapatılıp tekrar kontak açıldığında basınç 15-16 bar civarında görünüyor. Basınç düşüyor dendi ve bunun da iki sebebinin olabileceği belirtildi. Bu sorunun ya enjektörlerden ya da pompadan kaynaklanabileceği bildirildi. Dün itibariyle aracın benzin deposuna enjektör temizleyici koyduk. 1 depo benzinle kullanıp tekrar bakmamız gerektiği, sorunun devam etmesi durumunda da öncelikle enjektörlerin, düzelmez ise pompanın değişmesi gerektiği bildirildi.

Aracı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. İlk 2 ay bu sorun yoktu. Önceki sahibi 2020 yazında depo temizliği dahil tüm bakımlarını yaptırmış, kirlenmeyi azaltmak içinde deponun içine fazladan mıknatıs bile attırmış.

Ayrıca aracı kumanda ile açtığımda bir tüpün beslemesi ile ilgili bir ses geliyordu ancak şimdi kapıları açtığımda o ses duyulmuyor. Bunun Prins sıvı sistemin kronik sorunu olduğu belirtildi. Ben prins daha iyi diye araca fazladan ödeme yaparak aldım ancak o kadar da iyi değilmiş. Çok hassas deniyor. Bir de prins müşteri hizmetleri çok kötü. Size döneceğiz diyorlar ancak dönen olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.