Arkadaştan kullandığı eski bir printerı aldım.Epson Stylus DX4450. Kartuşları doldurulan kartuş olduğu için almıştım.Bitince tekrar doldurulmasında sorun olmadığından tercih etmiştim.Fakat alınca bir sorun yaşadım.Kartuşlar fuıll dolu olmasına rağmen sarı renkli basım yapmıyordu.Ben de kartuşun kuruduğunu düşündüm. Abimde aynı printerı kullandığı için Onun yeni aldığı sıfır kartuşları bir deneyeyim dedim.Ve aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Problemin printerdaki kartuş takılan yerdeki çipin hatasından kaynaklanabileciği düşünüyordum.Ta ki sarı renk basımı olmayan çıktıları dikkatle inceleyene kadar. Dikkatle baktığımda sarı renk ile yazılması gereken yerlerde ıslaklık vardı. Yani sarı renk yerine beyaz çıkmış gibiydi. Kısa bir printerıniçini araştırmam sonucu bir şey farkettim.Kartuşların ucu printerda bir kısma giriyordu.Bu kısımdan da mürekkep akarak kağıda geçiyordu.Resimde de kartuşun giren kısım açıkca belli. Printer üzrindeki bu kısımda bir kuruma olabilir mi acaba?Çünkü sanki bu kısımdan mürekkep kağıda geçmiyor gibi.Her çıktı sonrası bu kısımda sarı mürekkep lekesi görüyorum ama bu mürekkep kağıt üzerinde yok.