Şimdi Ara

Prize Taktığım Her Şey Çok Isınıyor Sebebi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çalışma odamda 2 adet duvar prizi var. Bana yakın olana taktığım telefon, ışık ya da herhangi bir şey fazlasıyla ısınıyor, hem cihaz hem de adaptörler yanacak gibi oluyor. Acaba sorun cihazlarda mı yoksa prizde mi diye denedim ve diğer prize taktığımda ısınma problemi ile karşılaşmadım.

Şimdi siz değerli forumdaşlarıma danışmak istediğim mesele bu sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

• Multimetre ile kaç volt geliyor ölçmek gerek. Eğer eve 380 V geliyorsa ve prizler iki farklı fazdan beslendiyse ve ikiz faz arasında frekans veya voltaj farkı varsa prize taktığınız cihazlarda bu sebeple fazla ısınma meydana geliyor olabilir. Bunu multimetre olmadan anlamanın yolu iki prize de cihaz bağlayıp sigortaları sırayla kapatmak. Eğer tek sigorta iki prizin enerjisini de kesiyorsa kesin aynı fazdan besleniyorlardır. O halde prizleri söküp bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Gevşemiş bir bağlantı olabilir. Fakat şu yüzden veya bu yüzden taktığınız cihaz fazla ısınıyor demek mümkün değil. Kaldı ki bunun doğruluğu bile şüpheli bana göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.