Şimdi Ara

Profesyonel makinalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle 1.500 tl civarlarında bir makina almak ve profesyonel makinalara hafiften giriş yapmak istiyorum biraz yardımcı olabilir misiniz hangisi iyidir, nelere dikkat etmek lazım vs vs lensi daha sonra değiştirmeyi düşünüyorum ilk etapta çok iyi bir şey alamasam da.

• İyi bir kit lensi olan bir DSLR işinizi görür... Ama pro gövde bu paraya alamazsınız...
  • Öncelikle kendiniz bir inceleme yapın derim, sonra da aklınızda kalan 2-3 makinayı buraya yazarsanız tercih etmenize yardımcı olacak birçok arkadaş olacaktır diye düşünüyorum.
  • açıkçası yaptığım mini ön-araştırmaCIKlarda FUJIFILM FINEPIX S200EXR ve CANON EOS 450D 18-55MM KİT hoşuma gitti ama bu alanda baya yeniyim ve bilgim az o yüzden bilmediğim çok yön var
  • Öncelikle aşağıdaki konudan d-slr hakkındaki temel bilgileri ve terimleri okumanızı öneririm.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25076457/tm.htm

Bu arada belirttiğiniz fuji modeli dslr-like'tır(objektifi değişmez sabit objektiflidir), canon modeli ise dslr'dır. Bir de dslr mı dslr-like mı alacaksınız ona da karar vermeniz gerekiyor.
  • evet çevremdekilere de biraz akıl danıştım da canon-nikon dışına çıkma dediler açıkçası (gerçi onların hepsi canon kullanmasının etkisidir belkide ama marka bağımlılık oluşturabiliyorsa vardır sebebi:) dslr olursa kendi kabiliyetim ve bütçem deki yükselişe ayak uydurarak makinayı geliştirebilme şansım var okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu sebeple dslr ye daha sıcak bakıyorum şu an için.
    bu arada yakın ilginiz ve bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim
  • Sıfır olarak düşünürseniz, Pentax k-x 18-55 55-300mm iki lensli kit
    Canon 450d gövde + fiyat performans oranı yüksek 18-55ten daha uzun bir odak aralığına sahip lens ile başlangıç yapabilirsiniz (canon lensleri bilmediğim için öneride bulunamıyorum)
    Nikon d5000 gövde + 18-105vr
    İkinci el düşünürseniz
    Canon 40d 1100-1200 tl civarına temiz gövdeler bulunabiliyor kalan parayla da günlük kullanım için bir lens alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Rx100m vb makina önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim nihayet alabildim bir makina yönlendirmelerinizin yardımıyla.
  • Ne kadar ücrete ne aldığını yazarsan diğer arkadaşlara örnek teşkil eder ;)
  • Evet aslında düşündüm de biraz çekindim çok iyi bilmediğim için yanlış bir şey yapma korkusuyla:)
    Andorra'da iyi bir pazarlıkla Nikon D90'ı 700€ ya almak mümkün :)
  • Güzel tercih... Güle güle kullan... Kit lens olarak ne aldın aksesuar varmı onları da yazabilir misin ? Biliyorum çok şey istiyorum ancak bu ürünleri almak isteyen arkadaşlara kaynaklık etmiş oluyorsun ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fangoso -- 26 Nisan 2010; 23:32:43 >
  • Tabii ki seve seve,
    Orjinal kutusu ile aldım lens olarak 18-55 VR Kit (+AF-s DX NIKKOR 18-55 mm f/3.5-5.6 G VR)
    Çok teşekkür ederim açıkçası yanımda çok iyi pazarlık eden birini bulundurarak aksesuar iyi olduğunu düşündüğüm bir çanta ile 16 gb Sandisk hafıza kartını da hediye olarak aldım tabi kullanım kılavuzu ve bilimum kağıt edevatı ispanyolca oldu ama o konuda çeşitli çareler aramaktayım:)
    belki çok acemice bir soru olacak ama bu makinanın bataryası için ilk şarj talimatları ile ilgili bir bilginiz varmı?
  • Malesef bir bilgim yok... D90 sahipleri daha iyi bilgi verirler o konuda...
    Edit: Çok güzel fiyata almışsınız tekrardan güle güle kullanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fangoso -- 27 Nisan 2010; 0:08:41 >
  • Tekrar çok teşekkür ederim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.