Şimdi Ara

Proffların dikkatine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: spawn85

Fotokritik ve dpreview sitelerinde yaptığım araştırmalara göre nikon'un fotoları biraz daha kaliteli gibi geldi ama benim için makinenin tipide çok önemli o sebepten sony hoş duruyor ama hala kararsızım dediğim gibi biraz daha beklemek niyetindeyim birde sormak istediyim birşey var sony en fazla kaç X zoom yapabiliyor ???

28 olması sensör boyutlarının 35mm makinelere gore crop faktorden dolayı sensöre farklı yansıtmasından dolayı makinenin 28mm olmasını avantaj olarak gormemende fayda var...
    Eger mümkünse DSLR bir model tercih edersen istedigin Telephoto objektifle ihtiyacını karşılayabilirsin. 1,5 Cropun altına inmeden...
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

28 olması sensör boyutlarının 35mm makinelere gore crop faktorden dolayı sensöre farklı yansıtmasından dolayı makinenin 28mm olmasını avantaj olarak gormemende fayda var...

hocam

cahillığıma ver crop faktörü nedir...
    benim makine 28mm geniş açı olması 35mm olmasından ii değil mi yani..
  • Ben buradakine benzer bir kararsızlık yaşadım. Epeyce araştırdıktan sonra seçenekleri ikiye indirdim:

1. canon s2 is 12x optik zoom, 5 mp + kaliteli video çekimi ve video çekimi esnasında zoom yapabilme
    2. nikon d50

D50'nın D70 ten hangi konularda ayrıldığını tam bilmiyorum ancak fiyatı biraz daha ucuz ve o da çok başarılı bir makine. Nereyi dolaştıysam dslr olayına gireceklere en iyi başlıngıç olarak bu makine öneriliyor. Ben sonuçta canon s2 aldım ve makineden memnunum, tabii d50 de hala aklımda.

Işık az olunca, özellikle kapalı ortamlarda flaş kullanmak istemezsiniz çünkü flaş resmin kalitesini olumsuz etkiler. Haraketli objeler çekiyorsanız perde hızını düşük tutmak işe yaramaz çünkü bulanıklık olur. Örneğin birkaç kişinin resmini çekiyorsanız evin içinde ışığın azlığı nedeniyle perde aralığını 1/60 sn den daha uzun süre açık tutmak istersiniz ama bu sefer de insanlar, özellikle çocuklar haraket edecekleri için resim bulanık çıkar. İşte bu durumda iso ayarını yükseltmek gerekir. Özellikle kapalı ve az ışıklı ortamda insan resimleri ile çalışılınca dslr makineler yüksek iso ayarlarında çok daha başarılı oluyor diye biliyorum ve d50 bu konuda adı başarıyla anılan bir makine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 3 Ocak 2006 23:46:25 >

• Düşük ışıkta flaşsız fotoğraf çekmedikten sonra dslr makinelerin üstünlüğü tam olarak anlaşılmaz diye düşünüyorum. Örnek bir fotograf buldum:

http://www.pbase.com/dosseman/image/47281035/original
    http://www.pbase.com/dosseman/image/47281036
    http://www.pbase.com/dosseman/image/47281046

Fotoğraflar nikon d70 ile çekilmiş. Yabancı birisinin Ankara gözlemlerini anlatıyor.

İkinci resimde dikkat ederseniz insanlar haraket halinde ve enstantane hızı ona göre ayarlanmış. Yani ışık az da olsa uzun bir aralık kullanma imkanı yok o resmi çekerken. Tahminimce 1/60 sn de çekilmiş.

• Yanıtınız için teşekkür ederim ama sony'nin sitesi 35X aklıllı zoom falan diyor acaba bu nedir??
  • dijital zoom kaliteden çok kaybettiriyor. Canon s2 de 4x dijital zoom var. optik zoom ile birlikte kullanıldığında 12x4=48x gibi inanılmaz bir zoom gerçekleşiyor ancak tabii ki resmin kalitesi berbat oluyor eğer herhangi bir yere sabitleyip titretmeden çekebilirsen çünkü o kadar zoom yapınca en ufak oynama büyük bir titreme yaratıyor. O bakımdan bu abartılı sayıları değil optik zoom olayını dikkate almak gerekir.
    48x hiç işe yaramaz demiyorum. Geçenlerde uzaktaki bir yazıyı okumam gerekiyordu 48x zoom yaptım ve işe yaradı ama baskı yapılacak kalitede resim elde etmek güç.

Anladığım kadarıyla dijital zoom çok düşük oranda yapılınca pek sorun olmuyor. Tecrübeli birisi bunu ve crop olayını, yani kenarlardan kesme olayını anlatırsa iyi olurdu. Crop ile dijital zoom aynı şey midir?
  • Crop olayına deginmem gerekirse...

Şimdi Fotoğraf makinesinin çalışma mantıgından yola cıkarak anlatayım... ışık objektiften içeri girer
    perde açılıp kapanır goruntu filmli makinelerde filmin üzerine dijital makinelerde ise sensörün üzerine duşer

Crop faktörü ise : objektifin kadrajına giren bir fotoğrafın karesinin nekadadırınn fotoğraf olarak cıkacagıdır. şimdi bir filmin genişligi 35 mm dir 18 MM objektiften içeri giren goruntu oldugu gibi filmin üzerine düşer ve fotoğraf 18mm lik açıdan kareye yansımış olur fotoğrafı objektifin kapasitesi kadar alırsınız.
    Bütün ölçüler 35mm e gore yapılır...

Maliyetlerin yüksek olması vs..vs.. gibi nedenlerden dolayı Sensorler kucuk boyutlarda olurlar (35mm çapında olan bir sensore gore ki biz bunlara full frame diyoruz/ bunlara gore dger sensorler cok kucuk olur) bundan dolayı obkektiften giren goruntunun sensore sensorun buyuklugu kadar dustugunden objektifin gordugu ile cıkan fotoğraf arasında fark oluşur işte buna crop faktor diyoruz.

Bu Canonun DSLR makinelerin de 1,6 dır (Focal Çarpan)
    Nikonun DSLR makinelerinde ise 1,5 tir

Yani 18 mm bir objektif takılı olan Canon DSLR nin çektigi bir fotoğraf mantıgen 28,8 mm olarak fotoğraflanır

DSLR ile Compact makineler aslında bu noktada ayrılır. DSLR makineleri farklı kılan objektiflerinin degişebiliyor olmasıyada fonksiyonlarının cok gelişmil olmasından dolayı degildir Crop faktorunun ve sensorun buyuklugunun kucuklugunun farkıda cok onemlidir.

Örnegin Bir Canon Eos 350 D 22.2 x 14.8 mm çapında bir sensore sahiptir
    Bu ölçüler compact bir makinede en az yarı boyutlarındadır 9 mm civarındadır.... YAni Compact makinelerin de DSLR makinelerin de üzerinde bulunan objektiflerin açısı aynı izdüşüme sahip degildir DSLR lerde bu konuda daha cok performans alırsınız...

DSLR de kendi aralarnda sensor olarak ayrılırlar Full Frame olanlar ornegin Canon Eos 5D 35 mm sensore sahip olmasının avantajını / farkını aşagıda ki fotoğraftan da anlayabilirsiniz... Buna gore Compact makineleri DSLR ile kıyaslayıp ne demeye çalıştıgımı anlamaya çalışın....

Proffların dikkatine

bu fotoğraf aynı objektifin takılı oldugu makinelerle çekilmiştir fakat sensorun buyuklugunden dolayı 20 d Nin çektigi fotoğraftaki Cropu gorebilirsiniz

• son olarak buyrun link :http://www.luminouseye.com/photo/portfolio/

adam F828 iyle bu resimleri çekmiş, noise mı var purple mı olmuş kendi gözünüzle görün, bu resimleri görüpte halen F828 e çamur atabiliyorsanız helal olsun , tabi fotoğrafı çeken fotoğrafçıdır ekipmanı değil, national geographic in en ünlü fotoğrafçısının elinde kompakt makineyle (dikkat çekmemek ve işini rahat yapabilmek için kompakt kullanıyor) ne resimler çektiğinide görmenizi öneririm.

Neyse sözün özü eğer yetenek ve istek varsa F828 le muhteşem resimler çekebilrisiniz. Yani öyle bir izlenim yaratılıyorki sanki herkes aştı fotoğrafçılık olayınıda makineler yetersiz kalıyor, noise nerde oluşuyor, purple niye olur, 20.000$ lık objektifte bile purple oluşuyorken hiç bilmeden düşünmek ve akıl vermek yanlış. ben noise fialn görmüyorum ISO 800 de noise oluşması doğaldır bundan başka noise filan yok kandırmayın kimseyi 10 larca kez croplanmış resim detayları nette gördükleriniz ,gözünüzle göreceğiniz noise değil o.

Bu makineyle A3 baskı bile alabilirsiniz 8mp ,oyuncak değil, ayrıca yüksek isoda noise oluşması anormalse ,neden SLR makinler bile 50 ısodan başlar,o zaman direk koysunlar 3200 ıso yla çeksin mademki noise olmuyormuş, noise öyle bir oluyor ki makine iç yazılımıyla resmin detaylarını katledip noise denen şeyi temizliyor ve resimde ne keskinlik ne detay kalıyor. Sony bunu yapmamış ama istiyorsanız bedave bir noise removal progamı kullanıp resmi tertemiz yaparsınız ama benim için anlamı yok, önemli olan resimdeki detaylar.

• quote:

Orjinalden alıntı: falconfx

son olarak buyrun link :http://www.luminouseye.com/photo/portfolio/

adam F828 iyle bu resimleri çekmiş, noise mı var purple mı olmuş kendi gözünüzle görün, bu resimleri görüpte halen F828 e çamur atabiliyorsanız helal olsun , tabi fotoğrafı çeken fotoğrafçıdır ekipmanı değil, national geographic in en ünlü fotoğrafçısının elinde kompakt makineyle (dikkat çekmemek ve işini rahat yapabilmek için kompakt kullanıyor) ne resimler çektiğinide görmenizi öneririm.

Neyse sözün özü eğer yetenek ve istek varsa F828 le muhteşem resimler çekebilrisiniz. Yani öyle bir izlenim yaratılıyorki sanki herkes aştı fotoğrafçılık olayınıda makineler yetersiz kalıyor, noise nerde oluşuyor, purple niye olur, 20.000$ lık objektifte bile purple oluşuyorken hiç bilmeden düşünmek ve akıl vermek yanlış. ben noise fialn görmüyorum ISO 800 de noise oluşması doğaldır bundan başka noise filan yok kandırmayın kimseyi 10 larca kez croplanmış resim detayları nette gördükleriniz ,gözünüzle göreceğiniz noise değil o.

Bu makineyle A3 baskı bile alabilirsiniz 8mp ,oyuncak değil, ayrıca yüksek isoda noise oluşması anormalse ,neden SLR makinler bile 50 ısodan başlar,o zaman direk koysunlar 3200 ıso yla çeksin mademki noise olmuyormuş, noise öyle bir oluyor ki makine iç yazılımıyla resmin detaylarını katledip noise denen şeyi temizliyor ve resimde ne keskinlik ne detay kalıyor. Sony bunu yapmamış ama istiyorsanız bedave bir noise removal progamı kullanıp resmi tertemiz yaparsınız ama benim için anlamı yok, önemli olan resimdeki detaylar.

+1

.ben 350d kullandım .. fotoğrafalrı büyütünce noiseden eser yok ama fotoğrafları f828 kadar canlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KinGEagLE -- 5 Ocak 2006 10:53:59 >

• quote:

verdigin linkteki resimlerin hangisinin hangi islemden gectigini asla bilemeyiz.purple fringing ve noise photoshop ile duzeltilebilir, zaten portfolyoya purple fringingli, noiseli(fotografa katkisi olmasi haricinde) resim koyarsaniz ancak insanlari guldurursunuz.

eger yetenek varsa ricoh caplio ile de muhtesem resimler cekebilirsiniz.

'sanki herkes aştı fotoğrafçılık olayınıda makineler yetersiz kalıyor, noise nerde oluşuyor, purple niye olur, 20.000$ lık objektifte bile purple oluşuyorken hiç bilmeden düşünmek ve akıl vermek yanlış.'

tabi ki, buradaki insanlarin cogu bu farki hissetmeyecek, ama bir gece fotografinda F828 ile nikon d50, canon eos 300d, 350d arasinda BARİZ bir fark olacaktir. F828'in 800iso modu tamamen anlamsiz. ciddi olarak fotograf cekmek isteyen biri icin kullanilamaz bir ozellik durumunda.sony bence onu oraya sanina leke surulmesin diye koydu (IMHO). ama siz oyle bir anlatiyorsunuz ki, okuyan F828in d-slr ile yaristigini hatta gectigini dusunduruyorsunuz. bu garip.noise'in büyük detay kaybina yol actigini bilmemeniz daha da garip.

iso 800 de asiri noise olusmasi bir KOMPAKT makine icin dogaldir.
    iso 800 de asiri noise olusmasi bir SLR-LIKE makine icin dogal degildir.
    iso 800 de ortalama ustu giris sinifi D-SLR'ler noise OLUSTURMAZ.(hayir, noise reduction kapaliyken, ve noise reduction'un ciddi detay kaybina yol actigi gunler geride kaldi[fotografa gore degisir tabi])

orta ve ust sinif objektiflerde purple fringing hic ya da kayda degmeyecek miktarlarda olusur, lutfen sallamayin..

o croplar 1e1, yani resmi orjinal buyuklugune getirdiginizde goreceginiz noise.ve evet,o noise'i astigmat ta olsaniz miyop ta olsaniz gormemeniz biraz zor.

o makineden cikacak A3 baskiyi gormek isterdim herhalde A3'un olculerini bilmiyorsunuz.8mpx A3 icin yeterli olabilir ama makineden direkt baskinin A3'te olusturacagi goruntu anca komik olur.(F828 icin konusuyorum)

NG'in o unlu fotografcisinin ismi ne acaba? portfolyosuna bakmak isterdim..

bunlar ise F828 ve su an en eski d-SLRlerden biri olan Canon Eos Digital Rebel (300d) in karsilastirmasi.

f828 800iso noise
    http://www.dpreview.com/reviews/SonyDSCF828/Samples/ISO/f828_iso800_crop.jpg

300d 800iso noise
    http://www.dpreview.com/reviews/SonyDSCF828/Samples/ISO/300d_iso0800_crop.jpg

(hayir, NOISE REDUCTION yok.o sitede olmadigi belirtilmis zaten..)

bu da noise grafigi.
    http://www.dpreview.com/reviews/SonyDSCF828/Samples/ISO/lumi_graph.gif

gordugunuz gibi f828'in noise degerleri gercekten komik.

bu da f828'in noise incelemesi
    http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf828/page14.asp

saglicakla kalin, belki yeni F828 aldiniz, olabilir, ama makinenin gozden kolay kolay saklanamayacak kusurlari oldugunu da unutmayin. tabi ki hic kotu bir kamera degil, benim sozlerimden de bir yanlis anlasilma cikmasin, ama tercih edecegim ya da onerebilecegim bir fotograf makinesi degil.
    makine fanatizminin bu forumda yeri yok.

Proffların dikkatine

• @NeverWinter

bunlari zaten herkez biliyor defalarca ayni linki copy paste yapmaktan zevk mi aliyorsunuz....biz noise yok mu dedik purple yok mu dedik..sadece çekilen fotograflari gösteriyoruz...hemen kiviripta fotoshop demeyin çünkü ayni kalitede kendi çekimlerim de var... istersenin buraya atirim....eos ile asla yakalayamadigim kareleri yakaladim...tekrar söylüyorum f828im var diye onu savunmuyorum f828i savundugum için f828im var...f828 tercih edenler asla pisman olmazlar...
    f828 ile çekip resimdeki noiseyi bir program ile yok ettiğin zaman detaylar slr elrdeki gibi oluyor hatta daha keskin diyebilirim..bunu öyle sizin yaptığınız gibi atıp tutmuyorum denemiş kullanmış görmüş etmiş biri olarak konuşuyorum....buda carl zeis lensin farkı olsa gerek..ama ben noiselri genelde yok etmem doğal olunca resim daha keskin gözüküyor...zaten resmi büyütüp detay almam gerektiği zamanalrda program kullanırım....

f828in fotoğrafları diğer bütün kameralardan farklı bu yüzden benim tercihim...ama siz diyorsunuz noise var puple var..ayrı dilden konuşuyoruz sizinle..siz hiç f828 eline aldın mı..yada bir slr..ben hepsini kullandım allaha şükür...dpreviewlerin yalancısı değilim....

• Değerli Arkadaşlar,

Konu içerisinde tartışırken, lütfen seçtiğimiz kelimelere dikkat ederek, özellikle karşı tarafın kırılmaması için özen gösterelim. Bu sebele, konu içerisindeki gereksiz tartışmalar içeren mesajları (konunun uzamaması için)kaldırdım. Tekrar ederse ceza vermek zorunda kalacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mertkan

Değerli Arkadaşlar,

Konu içerisinde tartışırken, lütfen seçtiğimiz kelimelere dikkat ederek, özellikle karşı tarafın kırılmaması için özen gösterelim. Bu sebele, konu içerisindeki gereksiz tartışmalar içeren mesajları (konunun uzamaması için)kaldırdım. Tekrar ederse ceza vermek zorunda kalacağım.

Konuyu size taşıyıp dilegetirmeyi düşünüyordum. Teşekkür Ederim Hassasiyetiniz icin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeverWinter

quote:

verdigin linkteki resimlerin hangisinin hangi islemden gectigini asla bilemeyiz.purple fringing ve noise photoshop ile duzeltilebilir, zaten portfolyoya purple fringingli, noiseli(fotografa katkisi olmasi haricinde) resim koyarsaniz ancak insanlari guldurursunuz.

'sanki herkes aştı fotoğrafçılık olayınıda makineler yetersiz kalıyor, noise nerde oluşuyor, purple niye olur, 20.000$ lık objektifte bile purple oluşuyorken hiç bilmeden düşünmek ve akıl vermek yanlış.'

tabi ki, buradaki insanlarin cogu bu farki hissetmeyecek, ama bir gece fotografinda F828 ile nikon d50, canon eos 300d, 350d arasinda BARİZ bir fark olacaktir. F828'in 800iso modu tamamen anlamsiz. ciddi olarak fotograf cekmek isteyen biri icin kullanilamaz bir ozellik durumunda.sony bence onu oraya sanina leke surulmesin diye koydu (IMHO). ama siz oyle bir anlatiyorsunuz ki, okuyan F828in d-slr ile yaristigini hatta gectigini dusunduruyorsunuz. bu garip.noise'in büyük detay kaybina yol actigini bilmemeniz daha da garip.

iso 800 de ortalama ustu giris sinifi D-SLR'ler noise OLUSTURMAZ.(hayir, noise reduction kapaliyken, ve noise reduction'un ciddi detay kaybina yol actigi gunler geride kaldi[fotografa gore degisir tabi])

orta ve ust sinif objektiflerde purple fringing hic ya da kayda degmeyecek miktarlarda olusur, lutfen sallamayin..

o croplar 1e1, yani resmi orjinal buyuklugune getirdiginizde goreceginiz noise.ve evet,o noise'i astigmat ta olsaniz miyop ta olsaniz gormemeniz biraz zor.

o makineden cikacak A3 baskiyi gormek isterdim herhalde A3'un olculerini bilmiyorsunuz.8mpx A3 icin yeterli olabilir ama makineden direkt baskinin A3'te olusturacagi goruntu anca komik olur.(F828 icin konusuyorum)

bunlar ise F828 ve su an en eski d-SLRlerden biri olan Canon Eos Digital Rebel (300d) in karsilastirmasi.

f828 800iso noise

300d 800iso noise

bu da noise grafigi.

saglicakla kalin, belki yeni F828 aldiniz, olabilir, ama makinenin gozden kolay kolay saklanamayacak kusurlari oldugunu da unutmayin. tabi ki hic kotu bir kamera degil, benim sozlerimden de bir yanlis anlasilma cikmasin, ama tercih edecegim ya da onerebilecegim bir fotograf makinesi degil.

Proffların dikkatine

Neden özellikle gece fotoğrafı örneğini verdiniz anlamadım ne yani gece F828 le resim çekince extra noise mu oluşuyor (bunu hangi previewde okudunuz bilmiyorum ama benim okuduğum tüm incelemelerde düşük ışık performansının iyi olduğu yazıyor ) yada gece manzara çekerken ISO nun en düşük değerde tutulması gerektiğini bilemeyecek kadar mı anlıyorsun bu işlerden, o zaman sen git 800 ISO yla gece manzara çek ama kimseye böyle orta yerden deklare etme çünkü gülerler adama.

DSLR makineyle çekilen resimlerin tümü photoshoptan geçer ,çünkü makine çıktısı çoğu zaman soluk renkli ve özellikle canon da keskin değildir. Bunu da bu işle uğraşan herkes bilir. F828 gibi makinelerin bu konuda kesinlikle avantajı vardır.

Onun için verdiğim linkteki sanatçının sırf sizi (özellikle şahsınızı) kandırmak için F828 alıp sonrada photoshopla resimler düzelttiğini filan düşünmek de size mantıklı gelebilir, yada giriş sınıfı ucuz amatör makine olarak üretilen Canon eos 300 yada 350 d yi de ultra profosyonel makine sanmanız doğal.
    Bir makinanın SLR olması tek başına bir anlam taşımaz, bir kere objektifinin kaliteli olması gerekir, Canon da özellikle bu seride ki yurtdışı satış fiyatı 500-600 $ gibi düşük rakalmlar ,tabiki ucuz ve ikinci sınıf objektif kullanmış, ee makine demek objektif demek bir yerde.

A3 baskı için denemesi bedava diyemeyeceğim ama isterseniz bir iddiaya girelim birlikte gidip F828 le 8 mp bir resim çekelim sonrada bir A3 bastırın resmi eğer kötüyse makinemi size hediye ederim ama baskı pırıl pırıl ve netse siz bir daha hayatınız boyunca fotoğrafçılık yada fotoğraf makianaları hakkında konuşmayacaksınız.

Yani komik olmayın bu aletin iso 64 le çektiği resimler ipek gibi tertemizdir, hem baskıya ne hacet aç resmi orjinal boyutuna monitöründe incele, ee bi zahmet A3 baskı alınacak resmide ISO 800 yle çekmeyin canım (bu kadarını düşünürsünüz heralde).

Neyse son olarak noise var purple var diye balkona çıkıp bağrabilirsiniz sizi rahatlatır belki

• iso 800 de asiri noise olusmasi bir KOMPAKT makine icin dogaldir.

yukardaki sözlerde şahsınız ait, peki o zaman neden nerdeyse tüm 8mp ve üzeri SLR like diye tabir ettiğiniz makinelerde yüksek ISO da noise oluşması problemi var sizce?? ,örneğin panasonic FZ30, nikon 8800..vs.
    (Makinenin iç yazılımıyla noise temizlenmediği sürece ki bu durumda çıkan sonuca pek fotoğraf denemez çünkü detaylar ve keskinlik kaybolur. )

Ve bu durumda tüm otoritelerce neden kabul ediliyor ,hatta 8mp ler piyasaya çıkmadan bu sorunun oluşacağı da önceden net olarak biliniyordu.Örneğin dpreview de bu konuya değinmiş.

Eee bu durum normalse anormal olan nedir peki,sizin görüşleriniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconfx -- 6 Ocak 2006 2:44:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: KinGEagLE

@NeverWinter

bunlari zaten herkez biliyor defalarca ayni linki copy paste yapmaktan zevk mi aliyorsunuz....biz noise yok mu dedik purple yok mu dedik..sadece çekilen fotograflari gösteriyoruz...hemen kiviripta fotoshop demeyin çünkü ayni kalitede kendi çekimlerim de var... istersenin buraya atirim....eos ile asla yakalayamadigim kareleri yakaladim...tekrar söylüyorum f828im var diye onu savunmuyorum f828i savundugum için f828im var...f828 tercih edenler asla pisman olmazlar...
    f828 ile çekip resimdeki noiseyi bir program ile yok ettiğin zaman detaylar slr elrdeki gibi oluyor hatta daha keskin diyebilirim..bunu öyle sizin yaptığınız gibi atıp tutmuyorum denemiş kullanmış görmüş etmiş biri olarak konuşuyorum....buda carl zeis lensin farkı olsa gerek..ama ben noiselri genelde yok etmem doğal olunca resim daha keskin gözüküyor...zaten resmi büyütüp detay almam gerektiği zamanalrda program kullanırım....

f828in fotoğrafları diğer bütün kameralardan farklı bu yüzden benim tercihim...ama siz diyorsunuz noise var puple var..ayrı dilden konuşuyoruz sizinle..siz hiç f828 eline aldın mı..yada bir slr..ben hepsini kullandım allaha şükür...dpreviewlerin yalancısı değilim....

yok, sadece falconfx'in soyledikleri biraz garibime gitti:) ben uzun suredir bu forumlara girmiyordum, boyle bir konuyu gorunce cevap vermek istedim sadece, yardımcı olmaya calisiyorum, yoksa kotu bir niyetim yok.. tabi ki kullandim. ben 2.5 yillik analog slr kullanicisiyim.alırken birer saat de olsa nikon d70s, canon eos digital rebel serisi(300d ve 350d) olympus e-500, nikon d50, fuji finepix 5500 5600 ve onlarin bir ust serisi (9000 muydu?) kullandım. su anda ise bir suredir nikon d50 kullanıyorum, memnunum.f828 ise bir arkadasimda var, o da sizin gibi makinesini yere goge sigdiramiyor tabi ki guzel bir makine, isciligine hayranim zaten ama benim oncelik siralamamda noise daha onde yer aldigi icin su anda) giris sınıfı slr piyasasindaki en dusuk noise'i veren d50 (bildigim kadariyla) yi aldim. memnunum, aletin noise'i gercekten guzel:)

saglicakla kalin

• quote:

yukardaki sözlerde şahsınız ait, peki o zaman neden nerdeyse tüm 8mp ve üzeri SLR like diye tabir ettiğiniz makinelerde yüksek ISO da noise oluşması problemi var sizce?? ,örneğin panasonic FZ30, nikon 8800..vs.
    (Makinenin iç yazılımıyla noise temizlenmediği sürece ki bu durumda çıkan sonuca pek fotoğraf denemez çünkü detaylar ve keskinlik kaybolur. )

Ve bu durumda tüm otoritelerce neden kabul ediliyor ,hatta 8mp ler piyasaya çıkmadan bu sorunun oluşacağı da önceden net olarak biliniyordu.Örneğin dpreview de bu konuya değinmiş.

Eee bu durum normalse anormal olan nedir peki,sizin görüşleriniz mi?

ust sinif slr-like'lerde noise olusmasi zaten objektif degismesiyle birlikte slr-LIKEleri SLR lerden ayiran en onemli farklardan biridir..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: NeverWinter

quote:

Neyse sözün özü eğer yetenek ve istek varsa F828 le muhteşem resimler çekebilrisiniz. Yani öyle bir izlenim yaratılıyorki sanki herkes aştı fotoğrafçılık olayınıda makineler yetersiz kalıyor, noise nerde oluşuyor, purple niye olur, 20.000$ lık objektifte bile purple oluşuyorken hiç bilmeden düşünmek ve akıl vermek yanlış. ben noise fialn görmüyorum ISO 800 de noise oluşması doğaldır bundan başka noise filan yok kandırmayın kimseyi 10 larca kez

croplanmış resim detayları nette gördükleriniz ,gözünüzle göreceğiniz noise değil o.

f828 800iso noise

300d 800iso noise

bu da noise grafigi.

Proffların dikkatine

Neden özellikle gece fotoğrafı örneğini verdiniz anlamadım ne yani gece F828 le resim çekince extra noise mu oluşuyor (bunu hangi previewde okudunuz bilmiyorum ama benim okuduğum tüm incelemelerde düşük ışık performansının iyi olduğu yazıyor ) yada gece manzara çekerken ISO nun en düşük değerde tutulması gerektiğini bilemeyecek kadar mı anlıyorsun bu işlerden, o zaman sen git 800 ISO yla gece manzara çek ama kimseye böyle orta yerden deklare etme çünkü gülerler adama.

DSLR makineyle çekilen resimlerin tümü photoshoptan geçer ,çünkü makine çıktısı çoğu zaman soluk renkli ve özellikle canon da keskin değildir. Bunu da bu işle uğraşan herkes bilir. F828 gibi makinelerin bu konuda kesinlikle avantajı vardır.

Onun için verdiğim linkteki sanatçının sırf sizi (özellikle şahsınızı) kandırmak için F828 alıp sonrada photoshopla resimler düzelttiğini filan düşünmek de size mantıklı gelebilir, yada giriş sınıfı ucuz amatör makine olarak üretilen Canon eos 300 yada 350 d yi de ultra profosyonel makine sanmanız doğal.
    Bir makinanın SLR olması tek başına bir anlam taşımaz, bir kere objektifinin kaliteli olması gerekir, Canon da özellikle bu seride ki yurtdışı satış fiyatı 500-600 $ gibi düşük rakalmlar ,tabiki ucuz ve ikinci sınıf objektif kullanmış, ee makine demek objektif demek bir yerde.

A3 baskı için denemesi bedava diyemeyeceğim ama isterseniz bir iddiaya girelim birlikte gidip F828 le 8 mp bir resim çekelim sonrada bir A3 bastırın resmi eğer kötüyse makinemi size hediye ederim ama baskı pırıl pırıl ve netse siz bir daha hayatınız boyunca fotoğrafçılık yada fotoğraf makianaları hakkında konuşmayacaksınız.

Yani komik olmayın bu aletin iso 64 le çektiği resimler ipek gibi tertemizdir, hem baskıya ne hacet aç resmi orjinal boyutuna monitöründe incele, ee bi zahmet A3 baskı alınacak resmide ISO 800 yle çekmeyin canım (bu kadarını düşünürsünüz heralde).

Neyse son olarak noise var purple var diye balkona çıkıp bağrabilirsiniz sizi rahatlatır belki

beyefendi ben 3 yillik yari profesyonel fotografciyim ve 3 yillik slr kullanicisiyim bunlari bana anlatmaniz gercekten cok komik..

evet, butun s-slr'lerden cikan resimler post-processingden gecirilirler, hele raw resimlerde post processing olmadan resmi kullanamazsiniz, fakat.. slr-like makineler post processing'i kendi iclerinde yaparlar, o yuzden hic bir zaman cikan sonuc bir insanin yaptigi proses kadar iyi olmayacaktir. cunku slr-like makineler, ugrasmak istemeyen insanlar icin tasarlanmistir.ayrica bir dslr ile slr-like'i karsilastirmak bana cok.. garip geldi.farkli siniflarda makineler , farkli amaclara hizmet etmekteler. makinenizi savunmanizi anliyorum ama..

evet, eger iyi cektiyseniz nikon d70 ile, d50 ile, canon 350d ile kaliteli bir A3 gece baskisi alabilirsiniz.

'Onun için verdiğim linkteki sanatçının sırf sizi (özellikle şahsınızı) kandırmak için F828 alıp sonrada photoshopla resimler düzelttiğini filan düşünmek de size mantıklı gelebilir'

sadece benim icin duzeltiyor, degil mi? bir tek ben ayirdedebiliyorum degil mi noise'i purple'i?

'yani gece F828 le resim çekince extra noise mu oluşuyor'

evet! sizin karsilastirdiginiz makinelere gore(300d, 350d) ekstra noise olusuyor, BARİZ bir sekilde.

'A3 baskı için denemesi bedava diyemeyeceğim ama isterseniz bir iddiaya girelim birlikte gidip F828 le 8 mp bir resim çekelim sonrada bir A3 bastırın resmi eğer kötüyse makinemi size hediye ederim ama baskı pırıl pırıl ve netse siz bir daha hayatınız boyunca fotoğrafçılık yada fotoğraf makianaları hakkında konuşmayacaksınız.'

'ee bi zahmet A3 baskı alınacak resmide ISO 800 yle çekmeyin canım (bu kadarını düşünürsünüz heralde).'

konuyu saptirmaya calisiyorsunuz.800iso'da gece cekiminden bahsediyorum, bunun hangi sartlarin zorlamasiyla oldugu konuyu ilgilendirmiyor, lutfen konuyu dagitmayin.

bence bu konunun bir anlamı kalmadı.makine hakkında soyleyebilecegim her seyi soyledim.insanların tartismasi bu foruma yarar saglamaz.

• Konuyu açılma amacınından uzaklaştığından, daha önce de forumumuz içerisinde Sony DSC-F828'in noise probelmi ile ilgili tartışmaların yaşanmış olmasından ve konu içerisindeki tartışmaların kişiselleştirilerek daha fazla uzamaması için kilitliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.