Arkadaşlar Mayıs 2017 de forumdan bir arkadaştan Amazon DE faturalı Sıfır RM650X PSU aldım.
Kullanmış olduğum 6-7 yıllık süre içerisinde 3-4 kez başıma gelen bir olay psu yu kendi on of düğmesinden kapattıgım zamanlarda tekrar açarken elektriksel bir patlama sesi geliyor ses dışında normal çalışıyor sorunsuz bir şekilde.
Her defasında değil 20-30 kez ordan kapattıysam 3-4 kez oldu birde birara akıllı priz kullandım kaç watt çekiyor vs diye o takılıyken akım açıldığında olmuştu prizdendir deyip sorun etmedim.
Bu patlama sesi tarzı durum olduğunda kasa PSU filtresini söküp baktığımda yeşil seramik kaplama tarzı döküntüler buldum kasa altında.Dün akşam aynı olay tekrar oldu ve biraz seramik dökülmüş kasa altına.(PC sorunsuz çalışıyor)
Konuyu Araştırdım yabancı forumlardan durum Üst görseldeki yeşil eleman NTC Thermistör SCK 037 (3 Ohm) denen yüksek akımla alakalı bir parça ile alakalı ancak ordaki arkadaşların PC ler sesten sonra birda açılmamamış kimininki belli bir süre sonra tamamen patlamış vs. Genelde 3lü fişten aç kapa yapılan veya psu açma kapa düğmesinden aç kapa yapılan durumllarda oluyormuş akım tamamen kesilip açılınca olan bir durummuş kondansatör tamamen boşalırsa açılışta dolum için anlık yüksek akım çektiği durumun bundan kaynaklı olduğu yazılmış.
Parçanın görselini ve videosunu ekliyorum bana ait değil ama parça %99 bu ve sorun aynı sorun.
Bu parça nasıl ve nereden temin ediebilir ve elektronikçiye kolayca değiştirtebilirmiyim.
Yada değiştirmeye gerek varmı çünkü pc çalışıyor sorunsuz bir şekilde bu şekilde kullanıyımı döküntüleren yola çıkarsak parça hasarlı
Modeli SCK 037(3 Ohm) diye geçiyor ancak ebatı belli değil kaç MM olduğu
Sistem Sürücüsü Hakkında
Arkadaşlar PC sürücü kurulumu
C./ 860 evo 250 GB ssd
D./ 870 evo plus nvme 1 Tb
E./ 840 pro 128 GB
Oyunlar D 970 evo plusta 860 evo da sadece işletim sistemi var sistemi 870 evo plus 1 tb kurmak performans açısından etki edermi ve aynı zamanda 870 evo plus 1 TB bölüp c ve d olarak 2. bölümü D yapsam ssd ömrü açısından sorun olurmu
Piyasanın çok altında fiyatı var ihtiyacı olan kaçırmasın.
Ryzen işlemciler güvenli voltaj sınırı
|
Ryzen r5 1600 siparişi hk.
|
Win 10 Update Mavi ekran System thread exception not handled
|
Logitech G 300 Win 10 yazılım sorunu
|
Golden Virginia-Old Holborn Ankarada Nerede Bulunabilir
|
Antec VSP5000 1xUSB3.0 Hk. [kullanan arkadaşlar]
|
Asus TUF B450M-Pro - Ryzen 5600X - Thermalrıght Phantom Spirit 120SE - MSI RTX 3060TI Gaming X - Corsair 2x8GB DDR4 3600 MHZ - SAmsung 970EVO Plus 1TB - Samsung 860 EVO M.2 SSD 250GB - Samsung 840 PRO SSD 128GB - WD HDD1TB - Phanteks Eclipse P360A - Corsair RM650X - MSI MAG241C |
Ödeme ile ilgili kriterim eft yi yapan hesap sahibinin ismi ile Kargo teslimatındaki isim aynı olmalıdır aksi halde satış yapılmayacaktır.(ilanım üzerinden 3. kişilerin dolandırılmaması için bu önlem) Bütçem bu kadarcılar, Öğrenciyim abiciler, şukadara alırızcılar, arkadaşa bakıyoruz diye 3. bir kişi adına pazarlığa soyunanlar zahmet etmesin arkadaşlar. |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.635
İkinci El Bölümü Mesajları: 338
Konularının görüntülenme sayısı: 24.185 (Bu ay: 439)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 561 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware