MSİ 3080 Gaming X Trio LRH Isınma Sorunu ?
Merhaba,
MSI 3080 Gaming X Trio kart aldım. Oyunlarda %60-70 yükte 68-76 derece arasını görüyor. Fanların dönme hızı özellikle 72 dereceden sonra %60-80 arası değişiyor.
Eski kartım(2070 super) böyle değildi.
Bu normal mi çünkü fanlar bayağı ses yapıyor.
Daha önce böyle güçlü kart almamıştım. Bana anormal geldi.
Kasa hava akışı kötü demeyin Thermaltake Tower 500 aldım. Altına üstüne her yerine fan koydum hava akışım iyi.
Bios Siyah Ekranda
Problemim BIOS ekraninda goruntu gelmemesi. Sistemi kurdum. Başlattım EZ Debug LED'lerinden Boot LED'i yandı. Flash BIOS button ile BIOS Update yaptim. Sorunlar duzeldi. SSD'm de Windows kurulu olduğundan direkt açıldı Windows. Girdim baktim. Bütün parçaları tanidi sistem. Lakin BIOS ekranina giremiyorum. Bu sorun UEFI olduğundan hızlı geçişle alakası yok herhalde. Shift+yeniden baslat olayını yaptim. Lakin BIOS ekraninda ekran kapkara. Monitör uykuda. Ekran kartını söktüm. VGA Debug LED'i yaniyor. Ekran karti takiliyken sorun yok. Ne yapmam gerek. RAM'ler 3200MHz'de çalışsa sorun yok ama ayarlayamıyorum. Ssd ye format atmaya calistim windows icinden. Su an hic bir sey goremiyorum. Ayriyeten hdd veya ssd takiliyken boot ez debug led yanmiyor ama sadece m2 varken yaniyor.
Dark x128 montaji ACIL
Ryzen 3600'e sogutucu olarak forumdan tavsiye dark freezer x128 sogutucu aldim. Lakin fotograflarda gordugunuz uzere sogutucuyu anakarta tuttuaracak olan cengeller bana cok yukarda geldi. Cengellerin bagli oldugi metal esneyebiliyor biraz ama bu kadar sıkı olacak olmasi normal mi ? Islemci kutusunda soket am4+ yaziyor ama arastirmam sonucu ryzen 3600ler am4 oldugunu ve am4+ diye bir seyin olmadigini gordum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Sistem toplarken kalakaldim. En kotu stok takip bunu satip yeni alirim ama cok icime sinmisti bu sogutucu 2 fanli oldugu icin.
Sistem Topladım, Tavsiyelerinizi Bekliyorum
|
i7 9700k Sisteme Önerileriniz Bekliyorum Lütfen
|
SteamKO İtem Kiralama Kalktı Mı ?
|
Kis Saati Uygulamasinin Kalkmasi
|
Ekran Kartı Fanları Dönmüyor PSU'dan Mı ?
|
i5 4590 İçin Ekran Kartı Tavsiyesi
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.044
İkinci El Bölümü Mesajları: 69
Konularının görüntülenme sayısı: 18.036 (Bu ay: 384)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO