R5 5600 g soğutma hakkında
r5 5600 g işlemciye geçiş yaptım.İşlemcinin stok soğutucusu bana sesli geldiği için bende aerocool verkho soğutucuyu taktım.
Ancak soğutucunun heatsink kısmı tam sanki işlemcinin yüzeyini kaplamıyor.Böyle olduğu halde işlemcinin ısısı -1 gösteriyor.Hatta şuan fanlar durmuş vaziyette cılız bir şekilde psu fanı sesi işitiyorum.Ancak kafıma takılan şey işlemcinin etrafından gözükmesi bir sorun olur mu sizce ? gpu nasıl oluyor 27 derece ?.Birde m2 ssd oda normal değerde.görseli şu şekilde atacağım.Bir çok kişi bu soğutucu yetersiz yorumu yapıyordu.Umarım değerler düzgün ölçüyordur.
Merhaba. Çok çok uzun zaman önce PC'deki sistemimi oluşturmuş onunla uzun zamandır yoluma devam ediyordum. Lakin bu sistemin yeni bir işlemci seçeneği olmadığından benim de komple bir değişikliğe gitmem gerekti.
Şu an elimde;
Aero white 650 watt 80 sertifkasi olan bir PSU
Deepcool matrexx kasa.
Kingston Fury HyperX SSD mevcut
İhtiyacım olan
Yeni bir anakart
Yeni bir işlemci
Yeni bir RAM
Yeni bir M.2 SSD veya normal SSD
Benim düşüncem ise yine bir APU sistemden yana almayı düşündüğüm işlemci
RAM olarak bu RAM'dan iki tane almak
Kingston 8GB FURY Beast Siyah 3600Mhz CL17 DDR4 Single Kit Ram| ITOPYA.COM
Kingston 8GB FURY Beast Siyah 3600Mhz CL17 DDR4 Single Kit Ram en iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile KF436C17BB/8 ITOPYA.COM'da seni bekliyor.
Anakart olarak bu ikisi gözüme ilişti
GIGABYTE B450M H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 VGA HDMI mATX Anakart | ITOPYA
GIGABYTE B450M H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 VGA HDMI mATX Anakart En iyi fiyat seçenekleri ile B450M H ITOPYA'da
ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz (OC) DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart| ITOPYA.COM
ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz (OC) DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart en iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile PRIME-B450M-K-II ITOPYA.COM'da seni bekliyor.
Şimdi gelelim kafamdaki sorulara:
Dual RAM alınırken acaba böyle tek RAM'dan 2 tane alıp Dual çalıştırabiliyor muyduk?
Anakart seçimi 5. nesili direkt çalıştırır mı? Eş değer anakart öneriniz var mı
R5 işlemci bana çok büyük rahatlık sunar mı? Yoksa ben aradaki farkı normal kullanıcı olarak hissetmem daha ekonomik bir işlemciye mi inmek gerekir.
Önerilecek daha iyi bir RAM kombinasyonu var mıdır? Çünkü şu an ben Kingston kullanıyorum yeni markalara aşina değilim.
Depolama ve kullanım için SSD mi yoksa M.2 mi almalıyım? Hangisi daha uzun süre kullanıma uygun burada seçenek bulamadım. Link önerebilirseniz sevinirim.
Amacım elimdeki parçalarla yeni bir sisteme yükseltim eski sistemim gibi uzun süre sorunsuz kullanmaya çalışmak. Bilgisayarda video, fotoğraf editleme, web tasarım, öğrencilerin yazıları gibi işler ve diğer gündelik durumlarda kullanıyorum. Umarım anlaşılır bir şekilde sorunumu anlatabilmişimdir.
AMD A4 vulkan sorunu
|
acil bu kasayı nasıl küçültürüm ?
|
lastik uretim tarihi hakkında ?
netbook klavye sorunu
|
Doktorun yolunu kesip, cipini yaktılar
|
fren lambası hakkında
|
|
Meslek: sosyolog
Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat birgün aydınlıkta işitilecek ve gizli mekanlarda öğrendiğiniz bu inancı birgün çatılardan haykıracaksınız ve insanlar buna inanacak |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 378
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 12.943 (Bu ay: 190)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası