Merhaba Arkadaşlar,
İstanbul'da asfalt yollarda kullanmak üzere, VW Passat aracım için kış lastiği bakıyorum. Önceliğim konfor ve sessizlik. Ayrıca İstanbul'da kar yağmadığı için ıslak zemin performansı daha önemli.
Hal böyleyken bu iki lastik öne çıkıyor, hatta Nokian bir adım önde gibi, ama Snowproof P çok yeni bir lastik ve henüz hiçbir yerde test yapılmamış, bir önceki WR D4 serisinde de ıslak zemin performansı kötü sonuçlar almış, ayrıca lastiğin çok çabuk aşındığı yönünde de şikayetler var. Önceki seriye göre karşılaştırma yapmak yanlış olur ama yeni seri hakkında da ortada bilgi yok açıkçası.
Michelin Pilot Alpin 6 ise konforlu bir lastik olmasına rağmen, çok gürültülü olduğu yönünde şikayetler var. İlk kez bir Michelin lastiğin gürültülü olduğu şikayetlerini görüyorum, çok enteresan.
215/55 R17 98V XL Michelin Pilot Alpin 6: 1400 tl /adet
215/55 R17 98V XL Nokian Snowproof P : 975 tl /adet
bu koşullar altında, siz olsanız hangisini seçersiniz?
bu lastikler hakkında bilginiz var mı?
Diğer markalara hiç değinmeyin, çünkü hiçbir bayide lastik yok. Lastik olan bayilerde de H ve T serisi lastik var ama ben tercih etmiyorum.
Sormadığım bir tek Goodyear bayileri var, yarın da onları araştıracağım. Ancak Goodyear Ultragrip Performance + Goodyear'ın web sitesinde 1694 tl olarak görünüyor, bu fiyat sanki biraz yüksek gibi, ayrıca Michelin ve Nokian kadar sessiz değil.
Ne dersiniz? Nokian mı? Michelin mi?
|
|
Pirelli Cinturato P1 Verde Hakkında
|
Renault Fluence vs. Peugeot 407
|
anti-lpg |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 391
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 5.674 (Bu ay: 145)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası