4080 ile drop ve akıcı oyun oynayamamak
Merhabalar kafayı sıyırmadan önce bana yardım etmenizi diliyorum.Sizlere bir yıldır yaşadığım neredeyse değiştirmediğim yazılım ve componentin kalmadığı bir sorundan bahsetmek istiyorum.Bilgisayarda oyun oynarken sistemim güçlü olmasına rağmen frametime anlık olarak yükselmesiyle fps drop yaşamaktayım ve bu sorunu 2010 yapımı Batman 2013 yapımı Remember me veya yeni çıkan güçlü sistem isteyen oyunlar olsun hepsinde yaşıyorum.Grafik ayarlarını her oyunda en düşüğe çekmeme rağmen fpsmin en üst sayıya ulaşmasına rağmen yaşamaktayım.Örnek veriyorum en yalın haliyle bir oyunu oynarken 144fpsyi stabil şekilde alırlen bir anda 90fps oluyor frametime anlık olarak 9msde giderken 24ms çıkıyor bu da benim için 1 saniye bile oyunlar takılma olmasına sebep oluyor hem ses hem görüntü olarak .Belirli bir süre oynayabiliyorum ama illaki bir yerde bu sorunla tekrar karşılaşıyorum mesela 30dk sonra mesela 15 dk sonra rastgele yani.Yaşadığım sorunla ilgili yaptığım değişiklikler
- Sapphire ekran 6700XT 12 GB ekran kartımın bozuk olduğunu düşünüp MSI Gaming X Trio 4080 16 GB değiştirildi sorun çözülemedi.
- Neredeyse her oyunda Vsyn kapatılıp açıldı en düşük orta yüksek ayarlarda tek tek oyun denendi ama sorun çözülemedi.
- Windows 11 Pro orijinal sürüm defalarca format atıldı sorun çözülemedi.Windows başka M2ye kuruldu sorun çözülemedi.
- M2de sorun olduğu düşünülüp yeni M2 alındı.Gerek windows gerekse oyunlar bu M2ye yüklendi sorun çözülemedi.Ayrı Ayrı M2lere taşındı sorun çözülemedi.
- Powersupply 650 wattlık yetmediği veya bozuk olduğu düşünüldü MSI PSU MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ GOLD POWER SUPPLY alındı sorun çözülemedi.
- Anakart Bios ayarlarından ram için olan XMP ayarları kapanıp ve açılıp ayrı ayrı denendi sorun çözülemedi.
- Yine anakart biostan CPU için olan OC ayarı aynı şekilde açılıp kapanıp denendi sorun çözülemedi.
- Anakartı ilk aldığım sıradaki bios sürümü ve en son güncel sürümü ile ayrı ayrı denendi sorun çözülemedi.
- 2 adet kullandığım Ram yuvalarından söküldü ayrı ayrı tek tek değiştirilerek defalarca denendi sorun çözülemedi.
- Çift monitör kullanan birisiyim tek monitörü sistemden söküp iki monitörlede ayrı ayrı denendi sorun çözülemedi.
- Hem monitör hem de nvdia kontrol panellerinden (amd kullandığım sıralarda freesync) ayarları açılıp kapanıp tüm kombinasyonlar denendi.Sorun çözülemedi.
- Furmark testi ile ekran kartı 30 dk 1 saat arası test edildi fps 300den aşağı düşmesi sorun görülmedi ama oyun oynarken tekrar aynı sorun yaşandı.
- Sıcaklık değerleri hem testler esnasında hem de oyun esnasında kontrol edildi hiçbir sıcaklık değeri 70 den fazla olmadı en fazla sistem isteyen oyunda bile.
- Bios içinden Ramler test edildi Ramler için bir sorun görülmedi.
- Windowstan Ram testi yapıldı Ramler için bir sorun görülemedi.
- Windowstan işlemci testi yapıldı sorun görülemedi.
Artık benim aklıma bir şey gelmemekte yardımcı olursanız çok sevinirim. .İşlemci ekran kartı ramlerde sorun olsa testlerde de sorun çıkması gerekiyor ama testlerim tertemiz.Ben sorunun nerede olduğunu nasıl çözebilirim yeni anakart ve işlemci de alırsam tekrar en baştan bilgisayar kurmuş olucam ama bu sorunun illaki bir çözümü olmalı.
Kullandığım sistemim şu şekilde:
Monitörler: 2 adet LG 27GN800-B.APD 144HZ 1ms
ANAKART : MSI Z690 A PRO DDR4
İŞLEMCİ : Intel i7 12700KF Overclocksuz
GPU :MSI 4080 GAMING X TRIO 16 GB
PSU : MSI PSU MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ GOLD
Ram : Corsair Vengeance LPX 32GB (2X16GB) 3600Mhz CL18 1.35V
Sıvı Soğutma Gigabyte Waterforce 240
Aklıma takılan ve sinirlerimi bozan en çok şey ise bu kadar sağlam bir sisteme sahipken herhangi bir ayara bile dokunmadan 2010 yapımı oyunda bile stabil akıcı şekilde oynamam gerek ama ben yapamıyorum hatta herhangi bir başka uygulamam kullanmadan ya da ayar yapmadan tertemiz oynamam gerekmiyor mu ?:D Aşağıdaki videolarda örneklerini görebilirsiniz.Batman 1 ve Remember Me oyunu ile ilgili videolar yok çünkü oyunları bitirdim ve kaldırdım bilgisayarımdan.En düşük grafik ayarlarında bile drop yiyorum.Videoları dikkatli izlerseniz ekranım donuyor anlık zaten yazı da ekledim.Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Çok uzun süredir forum kullanmadığım için konuyu nereye açacağımı bilemedim ve bulamadım da yanlış yerde ise lütfen kusura bakmayın konuyu taşıyabilirsiniz veyahut doğru konuma tekrardan açabilirim adminler :).Videoları donanımhabere direkt yükledim eğer görünmüyor ise vimeo veya youtube linklerini de koyabilirim.Şimdiden teşekkürler.Yazılara takılmadan sadece 10 saniye oyunu izleseniz bile göreceksiniz takılmaları.
Kendi Çekimim BF3 Helikopter Fails
Uncharted 3 3 Adet Türkçe Gameplay
|
UK Psn Card
|
Oyunların Cutscenelerinde Neden Ses Yok
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 208
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.704 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 29 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun