Grafik tablet kalem detayı
Selam. Woodpad 7 ve huion h430p aldım. Şimdilik tasarım çalışmayacağım, ders anlatma tarzı işler için kullanacaktım ama gene de kalemle ilgili bazı ufak sorunlar beni biraz rahatsız etti.
Woodpadde kalemi biraz bastırman gerekiyor, normal kendi ağırlığıyla çizmiyor. Çizerken çizgilerde kesikler oluyor öyle olunca. Huionda ise tersi oldu, kalemin ucunda az bir miktar boşluk var, tabletin üstüne koyunca az birşey içe göçüyor. Tablete değdiği andan itibaren çizmeye başlıyor. Dezavantajı kalemi koyarken veya kaldırdığında kalemin ucundaki boşluk alınana kadar çizmeye devam ediyor. Yani bir çizgi çekip kalemi kaldırdığında ucunda ufak bir çentik de çiziyor kaldırırken.
Tabletlerin kalemleri kendine özgüdür herhalde, markalardaki karakteristikler aynıdır diye tahmin ediyorum. Veikk, xp-pen ve wacom'da durum nasıl, Onların kalemleri nasıl söyleyebilecek var mı? ufak ebatlı farklı tablet tavsiyeleri alabilirim bu saydıklarımdan başka varsa.
Ryzen 5600x ram tavsiye (Flare X)
Selam.
Asus Tuf Gaming Plus x-570 üzerinde 5600x kullanıyorum. 16gb Flare X takılı ama 16gb yetmemeye başladı. Üstüne bir çift daha ekleyim dedim ama tr'de satılan flarex'ler cl16 gördüğüm kadarıyla. Bendeki cl14 F4-3200C14D-16GFX zamanında nanokatalogdan almıştım.
Yeni ram bakacak olursam tr'de satılan en ideal trident Z Neo var herhalde 2700tl. Başka tavsiye alabilirim.
Benim model flarex'i zorlayacak olursam: newegg'de var, 130$. Daha önce tecrüben yok neweggden. Bossbilişim de satıyor 1490tl'ye, aynı nanokatalog gibi o da yurtdışından getiriyor ama newegg daha uygun gibi. Veya bulabileceğim başka bir yer biliyor musunuz?
Nedir tavsiyeniz?
Ryzen 5000 i direk destekleyen anakart
İşlemci anakart cortladı, ryzen 2600x ve x470 vardı. İşlemci için fiyat iadesi felan olacak sanırım, anakartın işi devam ediyor.
5600x aldım, anakart işi uzarsa beklemek yerine yeni anakart mı alsam diye düşündüm ama yeni modeller bile ryzen 5000'den eski olduğundan bios update gerekecek, elde işlemci olmadığı için update de yapamayacağım. Etraftaki bilgisayarcılar da pek sağlam değil, çok ayağım çekmiyor. Birkaç ay içinde üretilen modellere son biosu yüklüyorlar ama tr'de satılanların eski olma ihtimali yüksek. Mağazadan aldığında kendi servisinde taksalar düşünülebilir ama tüm parçaları almadıkça pek yapmıyorlar kısmen haklı olarak.
Ne yapılabilir var mı bir tavsiyeniz bildiğiniz?
Kart olarak asus tuf gaming x570-plus düşünüyorum ama muadil birşey de olabilir.
Ekran kartçılar için 3900 bandında 2 gtx1080ti
4k video renkler soluk (Gtx780 ? x265)
|
ucuz dijital piyano yorum
|
Online 2048 MMO Yarış
|
Yeni yayınladığım oyun
|
SumUp'ta kaç puan yaptınız, kapışalım
|
İnteraktif kumaş
Meslek: öğrenci
İlgi Alanları: java, basket, sinema, saz, ney,
javacı amatör |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 378
İkinci El Bölümü Mesajları: 90
Konularının görüntülenme sayısı: 16.176 (Bu ay: 104)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware