Ekran da çıkan garip şey - ÇÖZÜLDÜ
Ekran kartı değiştirdikten mi sonra oldu yoksa denk mi geldi bilmiyorum nadiren de olsa aşağıdaki şekilde anlık çizgi çıkıp kayboluyor. Ekan kaydında çıkmadığı için video çekip görüntüyü aldım. Hiç böyle bir şey yaşadınız mı ? rtx 3070 ti kullanıyordum, 3080 ti kullanmaya başladım. C27hg70 monitör kullanıyorum, gsync aktif. Bazen hiçbir şekilde olmuyor.
Güncelleme: Arkadaşlar, sorun her zaman çıkmadığı için test etmesi ve sorunu bulması da epey zor oldu. Elimde deneyebileceğim RTX 3070 ti da mevcuttu. RTX 3070 ti da böyle bir soruna rastlamadım, ne kadar sorun çıkartmaya çalışsam da çıkmadı.
G-sync kapadım ve yine sorunun en fazla çıktığı 3dmark time spy testinde testler yaptım, testler yaparken türlü türlü şeyler denedim. En son G-sync nvidia denetim masasında kapalı da olsa monitör üzerinden free sync açık olduğunu fark ettim, onu da kapattım ve sorun düzeldi. Sanıyorum yazılımsal bir problem. Açık ve kapalı bir çok kez test yaptım ve sonuç olumlu gözüküyor. Yine ara ara testler yapacağım.
Ek: Telefondan çektiğim videoyu kesip upload edeceğim ücretsiz bir yazılım varsa video yu da yükleyebilirim.
Full Tower kasa önerisi
Forumdaşlar, yıllar yıllar önce coolermaster cosmos S kasa almıştım fakat yıllar geçtikçe kasa da teknolojinin getirdiği yeniliklere ayak uyduramamaya başladı, biraz bakınsam da bu aldığım kasanın yerine geçebilecek bir kasa da bulamadım, adamlar zamanında ne güzel yapmışlar :) RGB gibi takıntılarım yoktur, olsa da olur olmasa da fakat sadeliğe ve işlevselliğe önem veriyorum. Sizlerden gelecek fulltower kasa önerilerine açığım, belirlediğim bir bütçe yoktur.
b550 tomahawk ram önerisi
Merhaba arkadaşlar,
Ryzen 5000 serisi işlemci ile kullanmayı düşünüyorum fakat uygun ram bulamadım. Bulduğum bazı ramler bu anakartın supported memory listesinde gözükmüyor fakat bu listede olmayan hiçbir rami çalıştırmaz mı bu anakartlar ?
silinebilir
|
3700x için anakart önerisi
|
Corsair void kulaklık süngeri
|
Va panel monitör önerisi
|
silinebilir
|
Ring ratio nedir ?
|
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 16 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.071
İkinci El Bölümü Mesajları: 173
Konularının görüntülenme sayısı: 67.238 (Bu ay: 846)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 278 (Bu hafta: 5)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun