NAS’a Uzaktan Erişim
Merhabalar
Synology Nas aldım yeni uzaktan erişim yapmam gerekiyor ancak yeni farkettim ki cgn ip havuzundaymışız böyleyken port açmak mümkün olmuyormuş, ddns de kurmuştum. Sabit IP malesef saçma pahalı (100tl aylık) Daha ucuz bir yöntem var mıdır? Ya da IPv6 ya geçsek o şekilde bağlanabilir miyiz?
Fiber Modemde Phone Line
Merhabalar iş yerimize fiber bağlantı kuruldu. Telefon hattı da istediğimiz için telefon da var, telefon çıkışı telekomun verdiği routerda var. Ancak ben tplink vpn router kullanmak istiyordum, tplink routerda phone line diye bir şey yok. Ben şimdi tplink routerı nasıl bağlayacağın
Anti Glare TV veye Mat Kaplama
Merhabalar, dükkana dikey şekilde iki tane 70 inç tv almak istiyorum ancak dükkanda ışık çok yüksek olduğu için anti glare olması gerektiğini farkettim. Vestel yada Onvo 70inç düşünüyordum bunlara göre mat kaplamalar satılıyor. Sizce anti glare olan TV gibi olur mu?
Hilook Nasıldır?
Merhabalar, şuan iş yerlerimizde dahua kamera sistemleri kullanıyoruz. Ancak yazlık evimiz için farklı bir marka bakıyorum maliyeti düşürmek için. 8 kamera poe sistem, en az 4mp gece renkli kameralar düşünüüyorum, 1 veya 2 tane de ptz kamera düşünüyorum. Dahua ptzler ciddi pahalı, benzer hilook ptz 3te1 ucuz. Sizce hilook nasıldır?
SS Rival 3 Wireless Tekeri Bozuldu
Merhaba
Daha alalı 1 sene oldu rival 3 wireless orta tekeri saçmalamaya başladı. tekeri çevirince aşağı yukarı random çalışıyor. internette izledğim vidyolarda içini açıp bi işlem yapılıyordu. Garantisi olmasına rağmen bu işlemlerin uzun süreceğini bildiğimden kendim müdahele ettim ama 1 gün sonra daha da kötü oldu. şuan scroll nerdeyse kullanılmaz halde. bunu nasıl düzeltebiliriz. yedek parçası falan var mıdır. içini açtığım için garanti dışı kalmıştır, hatta açmak için alt padlerini de söktüm o padler de eskisi gibi kalmadı, mousepadte hissediyorum pütürleri. Araştırdığımda bu serilerde kronik sorunlu olduğunu gördüm keşke almadan önce baksaydım. Sizce bu mouse kurtulur mu yoksa yeni bir mouse mu bakmalıyım.
GIGABYTE AORUS X470 FAN DURDURMA
Merhabalar, gigabyte aorus x470 ultra gaming anakartım var. Bu anakartta kasa fanlarını durdurma seçeneğim var mı? Şuan kasa fanım yok o yüzden deneyemedim. CPU fanı durmuyor onu denedim. Oyun oynamazken fanların çalışmasını istemiyorum.
Uzaktan Yazdırma İşlemi?
Merhabalar
Ağa bağlı bir adet yazıcım var, ben bu yazıcıda internet üzerinden yazdırma işlemi yapmak istiyorum. Yani uzaktaki bir bilgisayarda yazdırma işlemini yapıcam. Bu işlemi nasıl yapabilirim. Gerekiyorsa sabit ip ye geçebilirim.
İNTERNET ÜZERİNDEN YAZICIYA BAĞLANMA
Merhaba ağa bağlı bir yazıcım var. Ben bu yazıcıyı herhangi bir yerden (aynı ağda değil) kullanmak istiyorum. İşi kolaylaştıracaksa sabit ip alabilirim. Yabancı kaynakları da araştırmama rağmen tam olarak nasıl yapılacağını bulamadım.
Bu Ram Bozuk mu?
Merhaba herkese, uzun süredir kullandığım pc bugün açılmamaya başladı. Fanlar çalışıp duruyor tekrar ederek. Ben de 3.ram olan fotodaki rami söktüm ve açıldı. Pinlerini kontrol edince görselde gözüken deformasyonları gördüm. Bu şekilde pinler ramin çalışmasına engel oluyor mu yoksa slotta mı problem vardır?
MacBook Air M1 Ekran Sıvı Teması
Merhabalar, daha iki hafta önce aldığım macbooka sol köşesinden kahve sıçradı. ekranın sol alt köşesi ve hoparlör kısmına geldi, çok az da klavyenin en sol tuşlarına geldi. hemen ekranı tamamen açıp ters çevirdim ancak ekran sol köşeden kahveyi emmiş, görseldeki şekilde zarar gördü bi kaç dk sonra da bütün ekranda siyah çizgiler oluştu. Apple servis en az 12 13bin TL tutar diyor. İstanbulda özel servis nereyi önerirsiniz? çizgiler oluşmasa bu şekilde de kullanabilrdim. Ancak çizgiler biraz rahatsız ediyor.
Meslek: Sistemin Kölesi
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.905
İkinci El Bölümü Mesajları: 91
Konularının görüntülenme sayısı: 51.215 (Bu ay: 622)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 156 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic