RAM OC/Overclock işlemi ….. (başarılı)
Arkadaşlar elimde bu ramden 4adet var toplam 64 gbram . Anakart modelim MSI MAG B550 TOMAHAWK Amd B550 Soket AM4 DDR4 5100(OC) M.2 Anakart . Biosdan memory it kısmından frekansları seçip en son 4223 MHz pc kapanıp açılmadı bios pilini çıkarıp resetledim . Şuanda 4000 mhz de çalışıyor . Memtest de yaklaşık 11 saat sürdü . Herhangi bi kapanma hata falan vermedi . Cs2 de 3200 mhzden, 4000 geçince 30-60 arası fps arttı. İşlemcim 5600x . Ekran kartım rx 6650 xt . Stabiliteyi test etmem için farklı bi işlem varmıdır ? Teşekkür ederim
Monitör ışık sızması ve bulutlanma normalmi?
İyi günler … Vıewsonic 23,8" XG2431 0.5ms 240HZ IPS Fhd Pivot model monitörü internetten sipariş verdim . İlk üründe ekranın sağ altında 1 adet ölü piksel vardı . Onu iade edip aynı model 2. Sipariş verdim . Bununda sağ tarafında ışık sızması var sanki .. ötekinde bu kadar yoktu
Öncelikle iyi günler . Sistemim Ryzen 5 2600 , rx570 4 gb ,16 gb ram ,b450m pro m2 v2 anakart ,1tb ssd m2 , 650w psu var . Ekran kartını ASUS RADEON RX 6650 XT ROG-STRIX-RX6650XT-O8G-V2-GAMING 8GB GDDR6 128bit OC HDMI 3xDP RGB Ekran Kartı ile güncelledim , ramleri ise 32 gb 16x2 gskill 3200mhz ile güncelledim . Windows açılırken f1 tuşuna basıp biosdan ramleri xmp profile 2 seçip pcyi açtım. Pc açıldıktan 5 saniye sonra drop yiyor gibi tuhaf bir hal alıyor.google chrome açıp penceri küçültüp sağa sola oynatsam bile bi kasma hissi geliyor anlık .Google arama motorunda donup kalıyor ekran sonra tekrar devam . Oyuna girince 1 dk iyi sonra drop baslıyor donup saniyelik geliyor. Google tekrar arama ıcın gırdıgımde anlık 1 dkda bir sanki kitlenip geliyor ama pc kapanmıyor . ryzen 5 5600x siparişi vermiştim 1 hafta önce işlemciyide hafta sonu nasipse değiştiricem.Kısacası fare donması vs oluyor pc takılı olan herşeyi anlık donduruyor sonra saniyelik geliyor.
ekleme:Ekran kartı sürücüsünü yenisi ile güncelledim amd sitesinden.eski driverleri komple amd programı ile kaldırdım
Asus ac58 dualband wirless ani Ping sorunu
Selamlar. Arkadaşlar bu üründen aldım ilk usb takınca Windows 10 görmedi . Driver indirdim kurdum. Adaptör çalıştı . Ancak belli süre stabil gidip ping 1200lere çıkıyor anlamadım . Tplink adaptörü takınca sıkıntı olmuyor tekrar bunu takınca aynı şekilde. Bi ayarı falanmı var çözemedim .ürün bu
Elimde şu üründen var . Ancak Router olarak kendi modemime kablosuz bağlanamıyorum . Kablomu gerekli modem bağlantı için ?Pcye landan bağlıyorum ancak sinyal alıcam bi ekran çıkmıyor .https://m.n11.com/urun/zyxel-nbg6615-ac1200-1200-mbps-5-ghz-dual-band-access-point-router-1426978. Kablosuz alıp kablolu vericek client tarzında bi Router tavsiye edermisiniz . Dualband destekli oyun vs online Ping lag sorunumu çözerse iyi olur .
POWERLİNE ADAPTÖR KOPMA PROBLEMİ
İyi günler . pa4010p tplink powerline kullanıyorum . 1,5-2 saatde bir kopuyor ne yaptıysam olmadı . Sabit ıp, mac adresi sabitleme herşeyi denedim yok.Modemde sıkıntı vardır dedim 3 tane modemde denedim hepsinde oluyor . Önceden routerda kopmuyordu ama lag problemi vardı. Şimdide Ping ve lag sorununu çözdük kopma problemi çıktı . Üründe sıkıntı olablirmi aynısından değiştirebilirim . Daha önce böyle bi sıkıntı yaşayan oldumu çözülmeyecekse iade edicem alalı 7 gün oluyor
Pcyi toplarken 3 sene once kingston fury cl18 8gb 3200 mhz olarak almıştım .Şuanda piyasada bulamadığım için cl16 kingston fury 8gb 3200 aldım.Biosdan xpm=profili 2 3200 mhz ayarladım pc uzun kullanımda siyah ekran veriyor klavye mouse ve monıtör kapalı kasa çalısıyor sadece . Biosdan Tekrar auto aldıgımda yanı 2400 mhz ye sorun olmadan dual çalısıyor . 3200 mhz faydalanmak ıstıyorum oyunlarda 10-20 arası fps artısı sagladım nasıl yapabılırım acaba ? resimleri atıyorum
bişey daha sorucam cl16 aldıgım ram 2400MHZ olarak gorunuyor 3200 neden yazmıyor . ayrıca bıos ekranındada öyle normal birşeymi . Teşekkür ederim. Şuanki ayarım =
Sistem özelliklerim = Ryzen5 2600 , anakart MSI B450M PRO-M2 V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX , ekran kartı rx570 4 gb
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.637 (Bu ay: 77)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware