Daha önceden Western Digital Elements 4 TB Harici Hard Disk Almıştım, 2.5 sene kullandım, memnundum. Ancak daha sonra yeni bir HDD alıp önemli fotoğraf,video ve dökümanlarımı vs. koyup çok kullanmadan ayrı bir yerde kullanmak için yeni bir HDD almaya karar verdim. Daha önce WD element aldığımdan başta WD My Passport alacaktım. Ancak yeni çıkanların eskiye göre yavaş olduğunu yada zamanla yavaşladığını yabancı kaynaklardan okudum. Bende bildiğim WD Elements almaya karar verdim. 28.11.2020 de sipariş verdiğim HDD 3.12.2020 elime geçti.
Kullandığımda sıkıntı yoktu. Bende zamanla önemli dosyalarımı PC yada diğer Harici disklerden yavaş yavaş atmaya başladım. Çok sık kullanmıyordum. Daha önce başıma gelen PC çökmesinden dolayı dosya yedeklerini buraya atmaya başladım. Dosya atarken harici disk kablosu takılı olduğu halde birkaç kere bağlantısı koptu. En son bağlantı koparken cızırtılı sesler çıkarırken bağlantı koptu ve bir daha açılmadı. 27.01.2021'de harici diskim bozuldu. 2 ay bile olmadan bozuldu.
Garanti kağıdında garanti için İndex Bilgisayar ile iletişime söylediler. Bende garanti için 29.01.2021'de firmaya yolladım. 03.02.2021'de HDD bana geri gönderilmiş. Cihaza fiziksel müdahele yapıldığından dolayı garanti kapsamı dışında olduğu yazıyordu. Cihazı 2 ay bile kullanmadan bozuldu ve fiziksel müdahele bahanesiyle geri yolladılar.
2 ay bile kullanamadığım ve 899 lira verdiğim ve halen taksitlerini ödediğim cihazım kullanılamaz hale geldi. Evet kullanmadığım bozuk cihazın taksitlerini ödüyorum. İçindeki verilerimi saymıyorum. Neyseki birçoğunun kopyası vardı.
Bende başta sikayetvar.com'a başta yazdım. Site beni otomatik olarak Western Digital'in şikayet sayfasına yönlendirdi. Ancak orada hiçbir şekilde mesajım bile görülmedi. Daha sonra farkettim ki. Western Digital hiçbir şikayete bakmıyor. Bende İndex Bilgisayar'ın şikayet sayfasına yazdım. Benimle ilgilendiler. Cihazın fotoğraflarını çekip mail atmamı firma ile görüşecekleri söylediler. Ancak bugün sikayetvar.com alttaki mesaj ile karşı karşıya kaldım.
Eski Hard Diskim Malezya üretimi gerçekten taş gibiydi. Kaç kere düşürdüm. Halen çalışıyor. Zaten buna istinaden Yine WD Elements hard diskimi aldım. Ancak yabancı kaynaklarda da Tayland üretimlerinin kalite olarak daha düşük olduklarını okudum.
Soldaki Malezya üretimi halen çalışan daha yıpranmış. Sağdaki Tayland üretimi yeni gibi durup çöp olan.
Markadan uzak durun hem paranız hem de belki paha biçilemez fotoğraf, anılarınız vs çöp olmasın.
Başlık silinebilir
|
Son Giriş: 16 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 684 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Gıda, Giyim ve Aksesuar