Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 2849 (Bu ay: 17)
Dahili Bileşenler
|
BEN NASIL İNTERNET BAĞLATABİLİRİM ?
İzmir Yeni Foça fevzi çakmak mahallesi , sadullah sever caddesinde ikamet eden kuzenim var.Bu adamın olduğu sitede portların dolu olması sebebi ile hiç bir ss internet sağlayıcısı internet hizmeti vermiyor. Kablo net ve Rüzgar net gibi firmaları araştırdığımızda menuniyet oldukça düşük. bu adamın 2024 ün güngöreninde interneti nasıl olacak ?
var mı bir fikri olan. Süperbox bir çözüm evet ancak maliyetli ve kotalı. mevcut hayatını idame ettirebilmesi için minimum 24 mb hızında internete ihtiyacı var.
Yardımlarınızı bekler iyi forumlar dilerim.
YAYIN EKİBİ KURABİLİRMİYİZ + 22 YAŞ ÜZERİ
Merhabalar Nasılsınız umarım iyisinizdir.
Şimdi yaş 33 gündelik hayatta hayatımı kazandığım bir işim mevcut. ancak son 8 aydır oyuna girdikçe yayında açmaya başladım , şu ekipmanı bunu al derken bir baktım baya iyi yayın yapabilecek bir setup kurmuşum.
Şimdi bu yayın işini madem hayatın bir kısmına entegre etmek istiyorum burada devreye ekip işi giriyor. tahmin edeceğiniz üzere tek başına oyun oynamanın motivasyonu ile ekip arasında oynamanın motivasyonu çok farklı. Ayrıca siz tek başınıza olduğunuzda sıfır izleyici ile etkileşime girmeniz imkansız. ama 3-4 kişilik bir ekip olunsa(oyun podcast-goygoy) üzerine herkesin evinde yayın açık olsa 2 cihazda 6-8 kişilik izlenme algoritmanın en dibinden sıyrılmanızı sağlayabiliyorsunuz. yani onlarca tekil yayıncının üzerine çıkıp farkedilme seviyesine gelebilmeniz mümkün.
ben 8 aydır sadece youtubede yayın açtım abone kasmak , izlenmek yayın yapmak için değil sadece sistemi çözmek üzerine. 1500 abone 4000 saat izlenmeyi tamamladım ve para kazanmayı açtım. Şimdi son 1 aydır youtube ve twitch de ortak yayın açıyorum aynı anda 50 mb upload var sorun yaşamıyor. hatta mümkünse tiktok kısmınada girebiliriz.
yani işin özü maddi olarak bir beklentiye girmeden iyi bir ekipmanı olan. çıktığında oyunlara para verebilecek olan =) ben tarzım dışıda olsa oyuna bir göz atmayı severim.(bu her oyunu alırım demek olmuyor) 3-4 kişi vs goy goy yayını yapamazmıyız ?
asıl amacım oyundansa podcast olur. günlük haber üzerine , ekşi başlıkları , donanimhaber başlıkları üzerine.reels izleriz,rikrokta başkasını canlı yayının izleyip trollemek bile olabilir ne derseniz adına.ofansif mizah ve karamizah severim.
video edit üzerine çalıştığım için o konulara oldukça hakimim.kesitmiş reels miş benim işim zaten yapması yeterki fikir olsun.
ya aslında ne demek istediğimi anladınız siz anlamayan varsa da gelsin konuşalım =)
tel : 0543 881 12 15
Uzun zamandır tilt olduğum ve kimsenin ses çıkarmadığı için iyice saçma bir hal alan alışveriş yapamama konusunda konuşmak istedim
Hafta içi internetten Roll-on deodorant aldım 60 TL ye. Bu hafta sonu AVM ye gittiğimde kozmetik mağazasına uğradım , adının ne olduğu önemli değil ben Eye-PRATİS-KOSSMANN diyeyim fark etmiyor işleyiş hepsinde aynı. Aynı Roll-on u mağazada 85 TL ye gördüm ve benim için kargo beklemek yerine makul bir fiyat farkı olduğunu düşünüp alıp çıkmak istedim ancak işler o kadar kolay değil , bunu kasaya geldiğinizde anlıyorsunuz.
- Kasiyer Soruyor. - EyE - PRATİS - KOSSMANN kartınız var mı ?
Yok ve İstemiyorumda . Bunu Sebebi
-Cep Telefonumu Paylaşmak istemiyorum
-Arkamda kasada bekleyen insanları bekletmek istemiyorum
-Telefonumda gereksiz reklam mesajları görmek istemiyorum
-En önemlisi size kişisel bilgilerimi vermek istemiyorum
Bu sefer kasiyer kız diyor ki Roll-on nun fiyatı indirim kartı çıkartmazsak 110 TL.
Siz dönen oyunu görüyorsunuz değil mi ? Ürünü piyasa fiyatından alabilmek için önce kişisel verilerinizden feragat etmeniz bekleniyor. 85 TL indirimli fiyatı olamaz zaten piyasa fiyatı 85 TL. Hatta internet ortamında fiyatı 60 TL. Kasaya cep telefonunuzu söylediniz. MEsaj geliyor kodu söylediniz.bu sırada arkanızda bekleyen insanlar , sizin işiniz hepi topu 15 saniyede bitecekti ancak dakikalar geçiyor oradasınız. Hadi kartı çıkardınız şimdi 2. leveli geçmek zorundasınız.
2. Kasa Arkası ürünler - 100 TL alışveriş limitini geçtiğiniz için kasa arkasındaki ürünleri indirimli alabilirsiniz.
Burada dönen dümende mağazada 100 tl altında satılan ürün sayısının bir elin parmaklarını geçmemesi .Ne alırsanız alın 100 tl limitini geçtiğiniz için kasa arkası ürünleri sizlere satmak istiyorlar.
Arkamda bekleyen insanlar var ve bana yumuşatıcımız 100 tl den 80 tl ye düşüyor diye bilgi veriyor. Sonradan girip baktığınızda o yumuşatıcının zaten 80 tl olduğunu gene piyasa fiyatından ürünü yüksek göstererek sizlere kasa arkası ürünü diye bir şeyler satmaya çalıştıklarını görüyorsunuz. Yumuşatıcı istemiyorum diyorum , o zaman diş macunlarımız da indirimde diyor. Ya arkamda sıra bekleyenler benim 1 tane roll-on alma sevdam yüzünden 5 dk dır işlem yapamıyor. Az önce size söylerken cep telefonu mu duydular , yumuşatıcı ihtiyacım olmadığını biliyorlar , kasada durdukça benim hakkımda daha detaylı bilgilere ulaşmaya devam ediyorlar :D artık kasa sırasındakiler ile ahbap olduk.
Kasiyer kız uğraşıyor ve kasa arkası ürünleri satamıyor yada satıyor. Gelelim son olaya.
3. Kozmetik Mağazasın da satılan çikolata,içecek ve şekerlemeler
Evet tam çıkacakken kafamı bir çevirdim , kozmetik mağazalarında şeker, çikolata , enerji bar, envai çeşit içecek vs satılmaya başlanmış .Abi bunlar bakkal dükkanı mı ? Bunların ruhsatları bu kadar geniş alanlı mı ? Bunları denetlemeye gelen müfettişin hem kozmetik hem gıdı sektöründen anlıyor olması mı gerekiyor ?
içinizden derdini seveyim arkadaş diyenler olacaktır. ancak benim tek isteğim dolaşırken roll-on deodorant ihtiyacımı karşılamaktı. Bunu piyasa fiyatından ve hızlıca yapmak en doğal hakkım çünkü parayı ben hizmeti onlar veriyor. Bunlar denetlenmedikçe ve bu pazarlama sistemine kurallar gelmedikçe korkarım haklarımızı ticaret adı altında daha çok gasp edecekler.
FAST FOOD YEMEK GÖRSELİ VS GERÇEKTE GELEN
Selam arkadaşlar bugün eşim ve kızımla AVM de bir şeyler yemek istedik. Sonra Burger King de bir şeyler yemeye karar verdik. Aşağıdaki görselde görülen Big King 2 li Menü (adının big king olduğuna bakmayın) almaya karar verdik.
Ya arkadaş anladık herkes kar amacı güdüyor özellikle gıda sektörü ama şu görsel ile gelen ürün arasındaki farka bakar mısınız? bunları kimse denetlemiyor mu? Kimse bu sahteciliğe ses çıkarmıyor mu ? Hadi menüyü geçtim patates var yanında oda patates kırıntısı , doğru düzgün elle tutulur hiç bir şey yok. Burger ın elimde ki fotoğrafında burger a bastırmadım yani tüm kalınlığı ve büyüklüğü bu kadar. Toplamda max 5 ısırık sürmemiştir. Yanımda kızımda vardı onun jr. menüsü ile ekmeğin boyutu aynıydı. Neyse işte bu saçmalığı paylaşmak istedim sizlerle. İyi Hafta Sonları
DYNAMİC 011 SİSTEM TOPLADIM- OLMUŞ MU ?
Forumdaşlar Selamlar ;
Bir Sistem Topladım , İyisiyle Kötüsüyle. Değerlendirmelerinize sunulur.
Kullandığım Sistem
Ekran Kartı : MSI Suprim X 3080Tİ
Ram : Corsair Venge Pro 8x4
Anakart : MSI Bazokoo B550
İşlemci : AMD Ryzen 5800x
Kasa : Lianli dynamic 011 Mini
Sıvı Soğutma : Corsair H115i Platinium
PSU : Coolarmaster ITX M850
Ekipmalar :
Mikrofon : Hyper x QuadCast
Kulaklı : Steel Series Arctis Nova Pro Wireless
Klavye. : Evga Z15
Mouse 1 : Razer Deadhadder V2
Monitör 1 : Xiaomi Mi Curved 34
Monitör 2 : Philips 65Pus9206
Arkadaşlar Selamlar ;
Mercedes A200 225/40/18 lastiklerim var. Yazlık için bir arkadaşımın BMW 4.18 aracından çıkan 245/45/18 jantıma sığar ve takılabilir mi ? Ona göre kargolayacak bana.
Lastik konusunda bilgim az olduğu için sizlere danışmak istedim.Konu hk. bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Galatasaray Teknik Direktörü Kim Olmalı - Anket
Lütfen Hakaret ve Nefret Üretmeden bu konu altında tartışalım.
Tavla Turnavası İçin Fikir-Nasıl Düzenlenir ?
Arkadaşlar Merhabalar ;
Kurumsal Bir firmada insan kaynaklarında çalışıyorum.
Malum ramazan ayı geldi Mavi Yaka çalışanlarımız için öğlen yemek yeme arası boş geçeceği için Tavla turnuvası düzenlemek istiyorum.
Sorun şuki 25-30 kişinin katılım sağlayacağı tavlada nasıl bir formasyon yada düzende yapabilirim Turnuvayı
Birde Tavla oynamayı bilen birisi bana kim nasıl kazanıyor ? kaç olan kazanıyor ? Mars nedir bir anlatsın ?
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | GPU: SAPPHİRE 5700 XT NİTRO + | RAM: ADATA 2x8GB 3000MHz | Anakart: GİGABYTE B450M AORUS M | SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: COOLAR MASTER M750W 80 BRONZE | HDD: Seagate Barracuda 1TB | Kasa: CORSAİR CRYSTAL 280X | Monitör: XİAOMİ Mİ ULTRAWİDE 32"" | Fare: RAZER DEATHADDER ELİTE | Klavye: RAMPAGE KB-R 101 | Kulaklık: STEELSERİES ARTİSTİC 7 WİRELES| Pad-1: STEELSERİES QCK LİMİTED GAMİNG MOUSEPAD | |
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.732
İkinci El Bölümü Mesajları: 280
Konularının görüntülenme sayısı: 5.601.505 (Bu ay: 64.464)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.256 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor