Merhabalar arkadaşlar,
Bugün göğsümü gere gere gittiğim muayene istasyonundan büyük bir hüsranla ayrıldım. 2021 Model Fiat Egea araca sahibim. Araç daha 30.250KM'de. Tüm bakımları zamanında yaptırdığım üstüne üstlükte daha servisten bir hafta önce aldığım araç tek bir ağır kusur ile kaldı.
Muayene raporunun fotoğrafını ekliyorum. Sol ile sağ fren arasında toplam %78 sapma varmış. %30 kabul edilebilir düzeymiş %48 aşmışız. Hadi tamam dedik gidelim gösterelim. Servis uzakta olduğu için önce sanayiye gittim. Şimdi macera burada başlıyor.
- Fren ustasının birine girdim. Baktı etti felan sorun yok bunda dedi. Bu kadar sapma da bu yaşta bu km'de araçta olmaz sen şurada başka bir frenci daha var ona git dedi.
- Yönlendirdiği başka bir fren ustasına götürdüm. Sonuç aynı bir sorun yok denildi. Ama sen yine de bir Bosch-Car'a götür dedi en yakın yetkili orası dedi. Tamam ona da gideyim dedim.
- Çıktım gittim Bosch-Car'a baktılar ettiler tekeri söktüler arka frenler kampana onu da dağıttılar bunda sorun yaratacak bir şey yok dedi sen bizim bir şube daha var orada fren test cihazıda var oraya götür dediler.
- Gittim daha büyük Bosch-Car şubesine. Fren testi cihazı arızalıymış ve sanayide sadece 1 tane fren testi cihazı olan yer var orası da ana baba günü. Biz manuel olarak bir kontrol edelim bunlarda cırcır vs. var gibi bir şeyler dedi. Kontrol edildi sorun yok ama sen bir servis yolunu tut onlar daha iyi anlar dediler. Tamam servise de gidelim.
- Çat kapı fiat servisine gittim artık sinirden yıkılıyorum sağolsunlar randevusuz aldılar içeri onlarda aynı işlem. Söktüler, baktılar. Bunlarda zaten cırcır var abi yani tek olası cırcır kurmuyordur kuruyorsa sorun yok zaten bunda fren ayarı diye bir ayar yok deyip cırcırı kontrol ettiler. Sorun yine yok. Hava mı var acaba dediler hava da yok. Serviste fren test cihazı yoktu sen dedi Düzce'de şu frenci var ona bir git onda cihaz var o bir baksın dediler.
- Kalktım ona da gittim. Direkt bilgisayarlı fren kontrolü yapıldı. Arada aralık aşıyor diye uyarı veriyor ama nihai olarak bir sorun yok sapma testin sonunda hep %20 altı çıkıyor dediler. Yani yapılacak bir şey de yok buna kampana sonuç olarak illa ki sapma olacak denildi.
Şimdi olayın özeti bu arkadaşlar. Tam 6 farklı yer kontrol etti ve 6'sı da herhangi bir problem olmadığını, sorunsuz bir şekilde muayeneden geçeceğini belirttiler.
Fiat servisinde ki arkadaşlar hani bir de yolda deneyelim bu denli sapmada bu arabada fren bassan 2 şerit kayar diyerek yola çıktık. 130 ile dip fren yaptıklarında araç sağa sola hiçbir şekilde kaymadan olduğu yerde çok güzel bir şekilde frenliyor. Frenlerin tutmasında herhangi bir problem cart curt yok.
Sorun olmadığı için çözümde yok. Son muayeneye girip tekrardan kalırım diye korkuyorum. Kalırsam daha da kötü çünkü ortada belirtilen sorun yok. Hiç başınıza böyle bir şey geldi mi? Geldiyse nasıl çözdünüz? Gelmediyse neler yapabilirim? Fikirlerinize açığım.
Teşekkürler.
TurkNet Maceram
Monster' in Teknik Servis Anlayışı!!
|
Monster alacak arkadaşlar incelesin
|
General Mobile 4g Stock Rom Kampanyası
|
Kesintisiz Güç Kaynağı Yapımı. Yardım
|
Casper nirvana tw9 bios bulamadım
|
Rami az gösteriyor - Windows 7 64bit
|
Bios güncellemesini bulamıyorum.
|
Sürekli mavi ekran
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 215
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 8.070 (Bu ay: 122)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 70 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware