Merhaba arkadaslar,
Sorunun kaynagi ile baslayayim. Bilgisayari asiri derecede zorlayan bir insanim ozellikle islemciyi cok uzun sureler boyunca yogun yuk altinda kullaniyorum isim geregi. Bazen %100 yuke sokup 36 saat boyunca calistirdigim oluyor. Bilgisayar 2 yillik ve ozellikleri sunlar:
Intel i7-7800X
MSI X299 Gaming Pro
ASUS GeforceGTX 1080Ti(x2)
Corsair sivi sogutma(Amazon.com: Corsair Hydro Series H60 AIO Liquid CPU Cooler, 120mm Radiator, 120mm SP Series PWM Fan: Computers & Accessories) (Bu mu emin degilim ama buna asiri benziyor lazim olursa tam ismini bulmaya calisirim)
Bir gun arkadasimla CoD: Warzone oynarken hafif kasma hissettim windows guncellemesi indirince kasma oluyor sorun oyundadir diyerek umursamadim oyundan ciktim gun icinde normaldi (Yuksek fan sesi vardi). Ardindan windows guncellemeyi yaptim fakat bilgisayar asiri yavasladi. Baska bir guncelleme daha kurdum simdi daha duzgun gibi fakat bu sirada islemci sicakligini kontrol etmek istedim 100 dereceydi. Hemen kapatip kasayi temizlemek istedim fakat kasanin ici tertemizdi yine de temizledim. Duzelmedi bilgisayar acilinca bekleme konumundayken bile derece 60-70 arasinda kaliyor. Herhangi bir klasor acsam bile 100 derece oluyor. Sorun thermal macun olabilir dedim ve onu degistirmek istedim. Cooler Master Nano olani aldim. Surmek icin sogutucuyu ayirdigimda hali hazirda surulu olanin kurumamis oldugunu gordum ama yine de bugun uyguladim. Ilk seferde fazla surdugumu dusundum cunku acilir acilmaz hala 60-70 arasinda kaliyordu. Ikinci seferde daha az surdum (ortaya kucuk fasulye boyutunda surdum). Ama hic bir degisiklik olmadi hala 60-70 arasinda duruyor ve bir sey actigim an 100 oluyor. Onun ustune BIOS resetlemeyi yaptim fakat ise yaramadi. Sorun sogutma sisteminde olabilir gibi geliyor fakat o da calisiyor gibi gorunuyor cunku borularin birinden sicak birinden soguk su geciyor. RPM degerlerine de baktim 2000 civarinda calisiyorlar. Basina boyle bir sey gelmis olan var mi? Sorun nerede olabilir?
COK UZUNDU, OKUMADIM:
Islemci bilgisayari acar acmaz 100 dereceye geliyor. Termal macun degistirdim, icini temizledim ve BIOS reset denedim. Sorun ne olabilir?
Termodinamik yardımı
|
Samsung Galaxy S6 Yalnızca Acil Aramalar Sorunu
|
Th8 70Level hesap 40 Lira!!!
flash player sorunu
|
now or never |
now or never |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 113
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 2.906 (Bu ay: 38)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 179 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware