Selamlar Sevgili Forum Üyeleri, umarım iyisinizdir.
TürkNet 100Mbps paketini kullanıyorum. Bina site içerisinde ve yanımızdaki finada TürkTelekom'un Fiber T11 kutusu var. VDSL2+ hizmeti alıyorum. Bu kutudan her yere bakır kablo dağılıyor ve 2 yerde ek yapılmış (Sitenin ankastresi ve bizim binadaki ankastre) ve bu bakır kabloların kalitesinden şüpheleniyorum. Bina yılı 2011.
Hız Testi Nasıl Yapılır konusunu takip ederek hız testi yaptığımda ve Online İşlemler'deki Teknik Bilgiler sayfasından da kontrol ettiğimde 50Mbps hız aldığımı görüyorum. Fakat oyunlarda çok fazla paket drop ve ping sorunu oluyor. Stabil bir şekilde aynı hızı alamıyorum.
Binalar arası kabloları toprak altından taşıyan 10M uzunluğunda boru hattı mevcut. (Modem ile site ankastresi arası 30-40M kablo vardır.) Bu bakır kablolar, yüksek akım geçen binanın ana elektrik kablosu ile yan yana 10M boyunca ilerliyor. (Resim Mevcut)
(Resim yüklerken bir hata oluştu şeklinde dediği için farklı bir yere yüklüyorum)
Modem Değerleri:
https://store.donanimhaber.com/80/01/5c/80015cbbccb806218126a8109966727c.png
Siteden Diğer Bloklara Dağıtım Yapan Ankastre Kutusu:
Bizim Binadaki Ankastre Kutusu:
10M Boyunca Yan Yana İlerleyen Telefon ve Elektrik Hattı Borusu:
1. Hat değerlerim normal mi?
2. CAT6/7 kablo alıp hiç ek yapmadan direkt modeme RJ11 ile bağlamak hat değerlerini iyileştirir mi? Ne kadar iyileştirir? (Bakır sonuç olarak bakırdır. Gereksiz olacağının farkındayım ama yakın zamanda fiber gelmeyecek gibi. Olmuşken de en kaliteli bakır kablo olması tarafındayım)
3. Tavsiyeleriniz nedir? TürkTelekom'a ölçüm yaptırmalı mıyım? (Daire-Bina Ankastresi, Bina Ankastresi ve Site Ankastresi, Daire ve Site Ankastresi olmak üzere 3 farklı şekilde)
4. Elektrikçi ek ve kırma dökme yapmadan daireye kadar çıkarabilir mi?
Yorumlarınız benim için oldukça değerlidir. Şimdiden Teşekkürler.
Sigortalı Power Jack Bağlantısı HK.
Selamlar,
Amaç:
Bir projede Sigortalı Power Jack kullanarak, buradan aldığım gücü iki yere dağıtmak istiyordum:
- 12V 5A adaptör
- 35W Bilgisayar Mönitörü
Sorun:
Şimdi ben buraya AC Phase + Neutral + Ground) hat bağlayacağım. Sorun şu ki; buradaki anahtarda 2 adet pin var. (Resimler aşağıda). Biliyoruz ki buradaki Live ve Neutral her zaman doğru olmayabilir. Prizi ters takmış olabiliriz, sigortadan prize gelen renk ters bağlanmış olabilir.
Sorularım:
- Buraya aslında bir Rocker Switch (Hem L hem de N aynı anda açıp-kapatabilme) koymam kesinlikle gerekli midir? Bunu kullanmamalımıyım? (Cihazlarda elektrik gezmemesi açısından)
- 2 adet pin olan switch ile nasıl kullanım case'i olabilir? (Üretici firma da L+N aynı anda kapanmasını biliyorsa, neden böyle bir yapı yaptı, başka kullanım yerleri için?)
- Böyle anahtarlı bır yapı da bilgisayarlardaki PSU'larda vardı. Orada da mı acaba 2 pinli bir yapı kullanılıyor? (Google'da çok fazla araştırdım ama bulamadım, anahtar kısmını göstermemişler)
- Adaptör 2.5A, monitör de 2A şeklinde yazıyordu güç etiketlerinin üzerinde. Ben 6A'lık bir Fuse (Sigorta) kullansam sorun oluşturur mu?
- Olması gereken yapı en aşağıda eklediğim resimdeki gibi mi olmalı?
Biraz detaylı yazdım; ileride bunu kullanacak kişiler için de Google'dan araştırma yaparken kaynak olabilmesi açısından. Şimdiden çok teşekkür ederim...
LED Monitör'de pixel gölgesi veya ghosting sorunu
|
|
|
|
Cover Letter (Önyazı) El yazısı ile yazılır mı?
|
|
Sonlu Durum Makinesi (Finite-State-Machine) Örnek, Kodlar
|
Arabanın Firmware 'si İle Oynamak
|
Meslek: Computer Science Student
İlgi Alanları: Software Engineering, Game Designing, Reverse Engineering
Loading... |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 513
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.289 (Bu ay: 145)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 63 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama