Bu geçiş upgrade olur mu?
Sizce soldakinden sağdakine geçmek mantıklı mı? 16 gb ram'den 8'e düşeceğim
Butterfly klavye yüzünden 9 binlik oldum
2019 MB Pro sahibiyim, bu Butterfly garabeti yüzünden laptop klavyesini kullanırken deli oluyordum. Canıma tak etti, garantisi de bittiği için Apple hiç aklıma gelmeden çalışmayan tuşları temizlemeye karar verdim ve 2 tuşu kırdım. Sonra Google'da Apple'ın 4 yıllık klavye servis programı olduğunu gördüm ancak benim klavyeyi fiziksel olarak zarar gördüğü için yetkili servis değişim programına dahil etmedi ve maliyetinin 9 bin küsür lira olduğunu söyledi. Fiziksel zarar görmesinin sebebi Apple'ın da kabul ettiği gibi klavyenin garabetliği desem de kabul etmediler.
Benim hatam garantisi bitik diye araştırma yapmadan kendim tuşları sökmeye çalışmam oldu kısaca. İşin kötü yanı çalışmayan tuşlardan biri enter. Bu durumda ne yapabilirim, fikirlerinize ihtiyacım var.
Duvar anahtarlarında 4 ince kablo var
3 kısa sorum var.
- Akıllı evimde her anahtar için 4 kablo çıkarılmış ama hiçbirinde beyaz ve sarı olan bağlanmamış, bu iki rengin amacı nedir?
2. Siyah ve kırmızıyı anahtara bağlayınca anahtar çalışıyor ama kabloları elle veya kontrol kalemiyle dokununca elektrik vermiyor. (Duvardaki anahtar:
https://www.n11.com/urun/bticino-my-home-scs-living-light-iki-cikisli-otomasyon-anahtar-13092819
)
3. Bu kablolara smart switch taksam çalışır mı? örnek:
Led tavana priz takma
Odanın tavanı aşağıdaki fotodaki gibi. Benim aklıma ledlerin gizlendiği boşluğa projeksiyon cihazı koymak geldi. Bunun için led trafosuna normal priz bağlamam lazım ki projeksiyon cihazına güç verebileyim. Şebekeden led trafosuna 2 kırmızı 1 mavi kablo geliyor gördüğüm kadarıyla. Elektrikten hiç anlamıyorum, istediğim şeyi yapmak mümkün mü? Mümkünse nasıl yapabilirim?
DDR5 Sistem mi DDR4 Sistem mi? Bütçe 30 bin
Monitör hariç 30 binlik sistem toplamayı düşünüyorum. Anakartı DDR5 destekli mi yoksa 4 destekli mi almalıyım emin olamadım DDR5 ramler daha pahalı ve çok bir fark olmadığını okudum. Ama yeni teknoloji varken eskisiyle bir kurulum yapmak saçma mı olur onu da bilemedim. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Her odaya ethernet portundan internet vermek
Arkadaşlar 3 odamda duvarda ethernet portu var. Vodafone Yanımda çalışanı sadece salondaki porta internet verdi (evin girişindeki sigortaların olduğu elektrik panosunda 3 odadan da gelen kablo var ama çalışan salonun kablosunu seçip bağlantıyı yaptı) dolayısıyla modem salonda şu an. Elektrik panosunda bir de priz var. Şimdi ben
Modemi panodaki prize bağlasam, dışardan gelen internet kablosunu da panonun içinde modeme bağlasam, odalardaki portlara giden ethernet kablololarının uçlarına (3 kablo) jak taksam, jakları panonun içine yerleştireceğim modeme hemen orada bağlasam böylece bütün duvarlarımdaki ethernet portlarında performans kaybı olur mu? (sonuçta diyelim 20 metrelik bir kablo duvarların içinden geçiyor, ben de duvardaki porta switch denilen çoklayıcı cihazı bağlayarak hem tv hem ps4'e kablo çekeceğim) Olursa performans kaybı yaşanır mı? Sizce uğraşmaya değer mi? Şu anki senaryoda örneğin yatak odasında powerline kullanıyorum ve performans kaybı %50 civarında, kablosuz kullanımda ise ping oluyor. Yukarıda anlattığım şekilde alacağım performans daha iyi olur diye düşünüyorum. bu işlerden anlayan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
Vodafone şifremi nasıl öğrenebilirim?
Hat yasal sahibi olmadığım için bana vermediler. Yeni modem aldım şifrem olmadığı için kullanamıyorum. İnternetten öğrenme yolu var mı?
Modem olarak kullanacağım. Wifi 6 olmasından dolayı tercih edeceğim ayrıca mesh destekli ürünlerini de almayı planlıyorum ileride. 1300 TL fiyatı var sizce parasını hakeder mi?
PS4 FIFA 21 Pro Club Takım Arayan var mı?
Selam, neredeyse her akşam (Fener'in maçı yoksa) oynuyoruz 3 kişiyiz. Seviyemiz 6. - 7. lig diyebilirim. Bir trakımda oynamak isteyen varsa dahil olabilir.
|
Alışveriş yaptıklarım; Silvérlight, mercyofgod |
Son Giriş: 20 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 20 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.116
İkinci El Bölümü Mesajları: 39
Konularının görüntülenme sayısı: 32.630 (Bu ay: 363)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 795 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun