Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 1112 (Bu ay: 3)
Aşağıda kullanıcı profil linkini vereceğim şahıs gece saatlerinde 'AMD Ryzen 7000 Zen 4' konusunda sıradan işlemci tartışmaları yapılırken, eklediğim resimlerdeki 2 postu arka arkaya attı. Attığı postta silah, mermiler ve forum kullanıcı adı olan bir not kağıdı vardı ve ilk attığı postta göreceğiniz üzere ağır bir ırkçılık da mevcut. Şimdi ne alaka işlemci konusunda bunlar diye sorana da ikinci postu attı. Ortada siyasi vb. herhangi bir tartışma yok, Amd işlemcilere yapılan ayarlar vs. konuşuluyor. Postları ben şikayet ettim, başkalarının da edeceğini ve banlanacağını düşünerek işime baktım.
Aradan biraz zaman geçtikten sonra sabah saatlerinde gördüm mesajlar silinmiş, ama eleman banlanmamış. Nasıl banlanmaz diye bakarken farkettim, silinen mesajlardan sonra yine aynı fotoğraf ile küfürler ederek bir post daha paylaşmış. Onun ekran görüntüsünü almadım. Kafama takıldı, öğlen saatlerinde tekrar baktım, son attığı post da silinmiş ve eleman 1 hafta banlanmış. Ben şahsen konunun tarafı veya muhattabı değilim ancak ortada hiç bir sebep yokken insanların açıkça tehdit edilmesine rağmen 1 hafta banı çok az buldum, şahsi görüşüm şahsın forumdan tamamen uzaklaştırılmasıydı ve konu açmaya karar verdim. İşim yeni bitti ve şimdi konu açmak için bilgisayar başına oturduğumda ise çok şaşırdım. 1 hafta banlanan bu kişinin banı komple açılmış.
Bu nasıl olabiliyor ? Bakın ben forumda hakaret olmayan 'Lümpen' kelimesini kullandığım için daha önce 1 hafta ban yedim. Sıradan bir işlemci tartışmasında 3 kez arka arkaya silah fotoğrafı paylaşıp insan tehdit eden, küfür kıyamet mesajlar yazan birisi için 1 hafta uzaklaştırma vermek zaten yeterince gülünçken onu da kaldıran modlar bu kişiyi neden koruyor ? Aklıma gelen tek mantıklı açıklama, moderatör bir arkadaşı olması, şaşırmam. Bu yapılan en hafif tabir ile ayıptır. Bilgisayar ve donanımları bizim hobimiz ve o yüzden DH üyesiyiz. Ülkenin çıldırmış ruh halinden hobilerimiz sayesinde biraz uzaklaşabiliyoruz. Sıradan bir işlemci konusunda böyle bir şeyle karşılaşmak, üstelik korunduklarını görmek, o işte gerçekten üzüyor biz eski DH üyelerini. Takdiri size ve forum yönetimine bırakıyorum.
Şahsın profil linki; https://forum.donanimhaber.com/profil/2362494
Attığı ilk 2 post;
5600X AM4'ten 7600 AM5'e Geçiş Hakkında
Selamlar.
Şu anki sistemimde 5600x + B550 Aorus Elite + Gskill 32 GB 3600 Mhz Ram bulunmakta. Bunların hepsini geçen yıl aldım ve memnunum ama AM5 platformuna geçmek kafama girdi. Elimdeki seti totalde 11 bin gibi bir rakama satabiliyorum. AM5'e geçersem ikinci el bir kaç aylık şöyle bir sete geçeceğim. Bulduğum set R5 7600 + B650 Tomahawk Wi-Fi + Gskill Tirdent Z5 Neo 2x16 6000Mhz CL30. Bunun için üste 6-7 bin harcamam gerekecek. Sistemi temel kullanım amacım oyun ve 4K kullanıyorum ama işim gereği bazen çok büyük boyutlarda veri dosyalarını açıp düzenleyip toplamam gerekebiliyor. Bunun için bir miktar daha işlemci gücü almak niyetim. Bunun yanı sıra artık bilgisayarımda Wi-Fi ve Bluetooth istiyorum. Aklıma takılan ise bu parayı vermeye değer bir performans alıp alamayacağım. İnternette biraz gezinince 2024 ikinci çeyrekte yeni 8000 serisinin geleceğini ve bununla birlikte yeni chipsetlerin çıkma dedikodularını gördüm. Sizce bu durumda B650 kartlar eski serilerdeki B350 kartların konumuna düşüp yüzüne bakılmayacak duruma gelirler mi ve bu parayı şimdi harcayıp geçmek mantıklı mı ? Teşekkürler.
Bilgisayarımda takılı 1 adet 500 GB M2 SSD varken yeterli gelmemesi sebebi ile yeni bir 1 TB M2 SSD aldım.
Anakartımda 2 adet m2 slotu var, verileri daha sonra kopyalamak üzere 1. slotta bulunan 500GB SSD'yi 2. slota takıp yerine yeni 1 TB SSD'yi taktım.
Yeni SSD'ye Windows kurdum ve 2 diskte de Windows kurulu olduğundan PC başlangıcında hangi Windows'tan başlatacağı sorusunda yeni SSD'yi seçerek 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum.
Bugün eski 500 GB olan SSD'yi başka bir sisteme takmak üzere söktüm. PC'yi başlattım ve siyah ekranda ''reboot and select proper Boot device'' hatası verdi.
Biosa girip boot ekranına geldiğimde 1. sırada yeni SSD vardı ancak Windows Boot Manager yoktu.
Biosta neredeyse tüm Boot ayarlarını kurcaladım ( Legacy-Fastboot-CSM Supoort) hiç birisinden bir çözüm bulamadım.
Google'da yazan bazı çözümleri denedim. Mesela Windows USB ile başlangıç onarma vs. hiç birisi işe yaramadı.
Eski 500 GB Windows kurulu SSD'yi tekrar 2. slota taktığımda Bios'a Windows Boot Manager(Eski Disk) olarak geldi ve sistem açıldı.
Tabi yine Bios ekranı geçtikten sonra hangi Windows'ta başlatacağımı seçip yeni SSD ile kullanabiliyorum.
Tekrar Bios'a girip Boot sıralamasında yeni disk hariç hepsini Disabled yaptım yine ''reboot and select proper Boot device'' hatasını aldım.
Şu anda Bios sadece eski SSD takılı iken Windows Boot Manageri görüyor.
Bu sorunu yeni SSD'ye tekrar format atmadan nasıl çözebilirim ?
Düne kadar 2 gün sms problemi çektikten sonra bugün de yeni ilan vermek istediğimde 23 saatte tek ilan açabilirsiniz uyarısı alıyorum. Uyarı bana son açtığım ilan olarak 6 gün önce açtığım ilanı gösteriyor. Bu ilanı 23 saat içerisinde değil 6 gün önce açtım, dün ilan üzerinde düzeltme yaptım. Ayrıca akşam saat 7 de istediğim SMS kodu gece 1 saatlerinde geldi. Çözüm bekliyorum.
i7 870 O.c. durumu.Sizce bir aksilik varmı ?
Güncelleme Programı Lazım.
|
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.240
İkinci El Bölümü Mesajları: 230
Konularının görüntülenme sayısı: 57.370 (Bu ay: 351)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 246 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware