İnternet altyapı sorunu [ÇÖZÜLDÜ]
Eski bir ev alarak tedilat ettik ve taşındık (Büyükler Taşındı). Sıra interneti taşımaya geldi. Türknet kullanıyordum. Yeni taşındığımız evde altyapı yok dendi. Ev ve cadde müstakil evlerden oluşuyor. Hiç apartman yok. Yeşil direkler üzerine takılan kutular vasıtasıyla eve internet çekiliyor. Ancak altyapı yer altından gitmekte. Turuncu kabloların ilçeye döşendiği dönemi hatırlıyorum. Yer altından döşemişlerdi.
Neyse aradım, taradım, birçok servis sağlayıcısından sorguladım. Baktım evet altyapı yok. Türkneti Dondurdum(Çünkü arkadaşını getir kampanyasından alacağım ücretsiz aylar var)
Cadde yaşlıların oturduğu ve kimsenin internet kullanmadığı bir cadde. VDSL altyapısı var ve evimin santrale uzaklığı 180 metre civarı. Koca caddede sadece daha önceden internet kullnadığını tahmin ettiğim sadece 1 evin önüne direk çıkıp altyapı döşemişler. Altyapıdan sorguladığımda bu evin santrele uzaklığı 227 metre görünüyor. Benim eve 30-40 metre mesafede. O ev dışında altyapısı olan ev daha var ama caddenin başında santrale yakın konumda.
Yeşil ile işaretli yer benim ev. Kırmızı ile çizdiğim yer santralin bulunduğu nokta. Mavi ile işaretlediğim yer ise caddede altyapının bulunduğu tek ev.
İLERLEME DURUMU
01.10.2024 Türk Telekoma internet ön başvurusunda bulundum. Dijital kurye ile gelip Yüz tanıması vs. İmza aldılar.
08.10.2024 Twitterdan Türk Telekoma yazdım. BTK şikayet kaydı oluşturdum. Açık kapıya dilekçe yazdım.
* Aynı gün içerisinde telekom döndü 24 ay içerisinde altyapı bağlanır dedi.
* BTK otomatik mesaj yolladı. İtiraz ettim vs. Tekrar aynı mesaj benzeri geldi. Tekrar itiraz ettim.
* Açık kapı için ise valilik bizle alakalı değil deyip ilgili konuyu kapattı. İtiraz da edilmiyor.
09.10.2024 TT Ceoya mail attım. 1-2 saat sonra sıradan müşteri temsilcisine göre daha tecrübeli olduğunu düşündüğüm bir beyefendi 2024 takvimi içerisinde altyapı olayını unutun. Ancak 2025te olabilir. Minimum 5-6 ay beklersiniz dedi.
10.10.2024 Açık Kapıya yeni bir dilekçe bıraktım.
11.10.2024 açık kapıdan saçma bir dönüş geldi.
11.10.2024 telefonda cevapsız arama gördüm. Sonra tekrar aradım ama aradığınız kişi aramalara kapalı vs. Uyarı verdi. 1-2 dk sonra tekrar aradı açtım. Türk Telekom ekipleriymiş. Fizibilite için geldik dedi ve evi sordu.
ardından pazartesi sabah için randevu mesajı geldi. Sanırım altyapım geliyor. Tek sıkıntı türkneti iptal etmem gerekecek gibi. Mecburen Türk Telekom’a geçiyoruz.
12.10.2024
Sabah 12.10.2024 08.30-13.30 olarak randevu saatiniz güncellenmiştir mesajı geldi. Bugün ailem müsait değildi ama yine de bu saate kadar beklediler. Gelen giden yok. Bizi işimizden ettiler yarım gün sağolsunlar.
öğleden sonra yine mesaj geldi. Randevunuz 12.10.2024’e alınmıştır diye. Ve geldiler kurdular. 100 mbit vdsl. Türkneti iptal ettirdim mecburen. Bedava aylar yalan oldu ama altyapı geldi sonuç olarak.
Sanırım ceo ve Twitter’a yazmanın çok faydası oldu. Halletik.
Mavi dairede şu an port görünüyor. Oraya internetimi nakil etsem daha sonra elektrik direkleri yardımıyla plastik kelepçe ile sıkıştırıp CAT6 Kablo ile daireye bağlantı çeksem olur mu? Telekom saha ekiplerine kabloyu aşağıda bırakın ben ek yapacağım desem anlayışla karşılarlar mı?
Geçici alternatif yöntem ise yerel internet sağlayıcıları. Ancak veri güvenliği gibi sebeplerde bana pek fazla güven vermiyorlar. 24 mbite kadar 300-400 arası fiyat veriyorlar. Çatıya küçük bir çanak takılarak yapılıyormuş sanırım.(edit:1500 tl kurulum ücreti istemişler)
Sürecin daha hızlı ilerlemesi için başka neler yapabilirim. Şehir dışında çalışıyorum. TT ofisine, müdürlüğüne gitme şansım zor görünüyor.
Sorun çözüldü. Destek olan herkese teşekkürler
Cift lnb sorunu
|
Itunes müzik silme sorunu
Barnacle Wifi Tether yardım.
|
Hayırlısı |
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 141
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 1.716 (Bu ay: 103)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar