1080TI için 600w PSU Yeterli Olur Mu?
Kasa Değiştirince FPS Düştü
Merhaba arkadaşlar konuyu şöyle özetleyeyim, Ryzen 7 3700X işlemci , Inno3d GTX 1660 TI ekran kartım var. İşlemciyi ilk aldığımda kasam çok ısındığı için voltaj düşürme yapmıştım, 1 yıldan uzun zaman oldu bu işlemi yapalı ve o zamandan sonra hiç ayarları kurcalamadım. Sıcaklık değerlerinden halâ memnun kalmadığım için bu gün yeni bir kasa aldım ve sistemi kurdum.
Kurduktan sonra bilgisayar açıldı, birkaç saat içerisinde birkaç defa kendiliğinden reset attı. Sonra 7-8 saat boyunca bilgisayar açılmadı. Kasadan tuşa bastığımda fanların aydınlatması yandı, fanlar dönmeye başladı fakat açılmadı. Sonra bios pilini çıkarıp taktım, ramler ile uğraştıktan sonra açmayı başardım. (Kasa değiştirirken ramleri ve işlemciyi hiç anakarttan çıkarmamıştım).
Şu an fark ediyorum ki oyun içi FPS değerlerimde düşme var ve voltaj ayarlarım 'auto' olarak değişmiş, sanırım bios pilini çıkarıp taktığım için oldu bu. Fakat ben daha önce düşük voltaj ile kullandığım halde FPS değerlerim daha iyiydi. CS GO da 280-300 FPS in altına hiç inmezken şu an 150-200 arasında oynuyorum. World of Warcraft'ta 75 FPS in altına inmiyorken 60-65 civarlarında oynuyorum.
Daha önce voltaj düşürürken nasıl bir işlem yaptığımı, kaça düşürdüğümü de hatırlayamıyorum. Voltaj normale dönünce FPS daha da artar diye tahmin ederdim fakat tam tersi düştü, neden olabilir fikri olan var mıdır acaba?
Wow'dan geçiş yapağım, yardıma ihtiyacım var.
Merhaba arkadaşlar, uzun süre World of Warcraft oynadım. Fakat oyundaki grindinglerden artık bıktığım için, başka bir oyuna yönelmeyi düşünüyorum. Aklımda da Guild Wars 2 var.
Oynayanlar bilirler ki Wow'da düzgün bir gear yapmak için haftalarca uğraşmak gerekiyor. Torghast ayrı bir dert, Korthia ayrı bir dert. Mythic dungeon yapmak için saatlerce tank ve healer bulmak gerekiyor. Metada olan bir class oynamıyorsanız, kimse gruplara almıyor ve oyun sizin için işkence haline geliyor. Özetle oyundan keyif almaya başlamak için çok uzun bir zaman harcamak gerekiyor ve popüler bir class oynamanız gerekiyor. Sırf kimse gruplara almadığı için sevdiğim/eğlendiğim classı oynayamıyorum.
Merak ettiğim şeyler:
-Guild Wars 2'de açtığım karakter maksimum levela ulaştıktan sonra keyifli bir şekilde pvp/pve yapabilmek için Wow'da olduğu gibi haftalarca birşeyler grindlamak, farmlamak, craftlamak gerekiyor mu?
-Classlar arasında, o classı seçtiğim için diğer oyuncular tarafından kabul görmeyeceğim bir class vs. var mı?
-GW2'yi PVP ağırlıklı oynamak istiyorum, PVP yaparak karakterimi güçlendirebilir miyim? Yoksa Wow'da olduğu gibi PVP oyuncusu da olsanız, gerekli eşyaları almak için aylarca PVE yapmanız gerekiyor mu?
-Gördüğüm kadarı ile oyun ücretsiz, oyunu indirdikten sonra satın almak zorunda olduğum, almazsam diğer oyunculara göre dezavantaj sahibi olacağım bir ek paket vs. var mı ve oyun pay to win mi?
Aklıma takılan ilk sorular bunlar. Eğer daha önce Wow oynamış birisi varsa, sorduklarım haricinde Wow'a göre öönemli eksi ve artılarına değinebilirse çok sevinirim.
CS İçin Logitech G Pro X Kulaklık
Merhaba arkadaşlar. Şu an Cloud 2 kullanıyorum, mouse ve klavyem de Logitech olacağı için kulaklığımı da Logitech G Pro X almaya karar vermiştim. Fakat bazı yorumlarda boğuk ses geliyor vs. tarzında düşük puan verildiğini gördüm. Sipariş vermeden önce fikir almak istedim. Kullanan varsa fikirlerini paylaşabilir mi lütfen?
Logitech G Pro X Hakkında
Merhaba arkadaşlar. Şu an Cloud 2 kullanıyorum, mouse ve klavyem de Logitech olacağı için kulaklığımı da Logitech G Pro X almaya karar vermiştim. Fakat bazı yorumlarda boğuk ses geliyor vs. tarzında düşük puan verildiğini gördüm. Sipariş vermeden önce fikir almak istedim. Kullanan varsa fikirlerini paylaşabilir mi lütfen?
Oda İçin Tasarım Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Hem iş hem oyun oynamak için uzun zaman geçirdiğim odamda pandemi zamanında bazı değişiklikler yapmaya karar verdim. Mümkün olduğu kadar kırmızı ve siyah renkleri kullanarak herşeyi kombinlemeye çalıştım. Masa, komodin vs. herşeyi uzun uğraşlar harcayarak kapladım. Masamın arkasına led şerit yerleştirdim. Siyah ve kırmızı perde yaptırdım. Yatak örtümü siyah, yastığımı kırmızı yaptım. Kabloları gizlemek için marangozdan siyah renkli bir masa altı yaptıracağım yine. Odayı daha güzel hâle getirmek için tavsiyeniz varsa zevkle okurum. Teşekkürler.
Önceki hâli:
Sonrası:
Ryzen 7 3700X için soğutucu tavsiyesi
|
Ryzen 7 2700X sıcaklık sorunu
|
|
|
|
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.130
İkinci El Bölümü Mesajları: 105
Konularının görüntülenme sayısı: 36.773 (Bu ay: 653)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.709 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun