Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH Kullananlar Kulübü
Lenovo tarafından özellikle işlemci ve ekran ön plana çıkartılarak piyasaya sürülen bu modelin gün geçtikçe ülkemizde de kullanıcı sayısının artacağını düşünerek böyle bir başlık açmanın uygun olacağını düşünüyorum. Freedos olarak ülkemize gelen bu modelin şu an sadece bir sitede satışı söz konusu olsa da, zamanla yaygınlaşacaktır.
Laptop'ı 2 gündür kullanan birisi olarak memnuniyet oranımı %80 - 85 civarlarında belirtebilirim. En önemli çekincelerim güçlü komponentler barındıran ürünün kaliteli fakat ince kasasının yeterli soğutmayı sağlamayacağı ve 16 GB olarak gelen lehimlenmiş Ram'in gelecekte ne kadar yeterli olacağı yönünde. Şu an ürünün AMD Ryzen 5 5600H'lı ve dGPU olmadan satılan bir versiyonu da söz konusu ve günlük ihtiyaçlar için oldukça yeterli bir f/p bilgisayarı olarak düşünülebilir.
Detaylı incelemeyi sonraya bırakarak laptop için mevcut incelemelerden derlememeleri, özellikleri ve ürüne ait görselleri buraya ekliyorum.
https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/ideapad/5-series/IdeaPad-5-Pro-16ACH6/p/88IPS501619
https://www.youtube.com/watch?v=NWsIeU82Mj0&ab_channel=JustJosh
https://techuda.com/lenovo-ideapad-5-pro-16-review/
10/100 Ethernet Yok
Bellek Hızı 3200 MHz
Bluetooth Özelliği Var
Boyutlar 356 x 251 x 16.9-18.4 mm
Cihaz Ağırlığı 1 - 2 kg
Dokunmatik Ekran Yok
Ekran Boyut Aralığı 15,4 inç - 16,4 inç
Ekran Boyutu 16 inç
Ekran Kartı Bellek Tipi GDDR6
Ekran Kartı Hafızası 4 GB
Ekran Kartı İşlemcisi Nvidia GeForce
Ekran Kartı Tipi Yüksek Seviye Harici Ekran Kartı
Ekran Kartı Nvidia GeForce RTX 3050
Ekran Panel Tipi IPS
Ekran Yenileme Hızı 120 Hz
eMMC Kapasitesi Yok
Garanti Tipi Resmi Distribütör Garantili
Harddisk Kapasitesi Yok
HDMI Var
İşlemci Cache 16 MB Cache
İşlemci Nesli 5.Nesil
İşlemci Tipi AMD Ryzen 7
İşlemci 5800H
İşletim Sistemi Yok (Free Dos)
Kart Okuyucu Var
Klavye Q Türkçe
Maksimum İşlemci Hızı 4,4 GHz
Max Ekran Çözünürlüğü 2560 x 1600
Optik Sürücü Yok
Paket İçeriği Notebook
Parmak İzi Okuyucu Yok
Ram (Sistem Belleği) 16 GB
Ram Tipi DDR4
Renk Gri
SSD Kapasitesi 512 GB
Şarjlı Kullanım Süresi 6 Saat ve Üstü
Temel İşlemci Hızı 3,2 GHz
Ürün Modeli Notebook
Webcam Var
Lenovo Y500 SLI Ekran Kartları & Onboard Intel VGA
Merhaba,
Laptop 2013'de alınmış olup, zaman zaman kendim zaman zamansa bilgisayarcıya verip termal macun, temizlik vb. işlemleri yaptırmıştım. Geçen gün SSD alıp, performans artışı sağlamak ve bu vesileyle de termal macun yeniletmek istedim. Verdiğim tamirci büyük ihtimal termal macunu sürerken yanlış bir işlem yaptı ve şu an işlemciye entegre olan Nvidia GT 650M çalışmıyor. Harici olanda problem olmadığını ve denediklerini söylediler ama o da aktif mi emin olamıyorum. Ekran bir şekilde görüntü verdiğine göre ya Intel VGA ya da 650M'in sağlam olanı sorunsuz olmalı ama hangisi? Bunu nasıl tespit edebilirim? Benchmark yapmak istedim ama orada GPU hatasından o bölümü çalıştırmadı dahi. Performans ekranında GPU zorlayan bir işlem olmadığından olsa gerek bir değer göremiyorum da. 5. görsele göre Intel aktif ama Nvidia'nın da 1 tanesi aktif olmasa da sağlam. Nvidia denetim masasına muhtemelen işlemciye entegre olan hatalı bozuk olduğundan dolayı da giremiyorum. Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Sağlıcakla kalın...
Edit : Grafik ayarlarından bazı uygulamalara atama yaparak Nvidia GT 650M'in devreye girmesini sağlayabildim. Fakat normal kullanımda örneğin Chrome vs açıkken hangisi devrede onu hala anlayabilmiş değilim ne yazık ki.
Zalman NC 2000 Notebook Soğutucu İncelemesi
|
Zotac Gtx 660 TI Amp Görüşleriniz
|
Silinebilir..
|
Silinebilir !!
|
Silinebilir !!
|
Silinebilir..
|
SİLİNEBİLİR...
|
Silinebilir !!
|
Steam ID : Almora35
|
ID : Almora35 |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 800
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 5.785 (Bu ay: 57)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 119 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware