W10, kilit/giriş ekranı, pil seviyesi göstergesi
Windows 10 için, tercihen Pro x64 EN
kilit yahut giriş ekranına
güç seçeneklerinin, pil seviyesi götergesini
başka hiç bir ek bundle widget (hava durumu, o, bu, şu) kullanmadan eklemek mümkün mü?
Biraz aradım internette bulamadım.
.
Başka bir fikir geldi aklıma ama denemedim.
utilman.exe
Hani utilman.exe'yi cmd.exe ile değiştirip, program çalıştırmak için kullanıp, şifre yenileme hack'i var ya...
Acaba utilman.exe'yi, pil/güç göstergesinden hangi program (powercfg.cpl değildir umarım, bir exe lazım, ayar modülü değil) mesulse onla değiştirip deneyen var mı? Şimdi VM kur, yükle, zor geldi. Zaten pil göstergesini harici bir program mı yapıyor, denetim masası applet'i mi onu da bilmiyorum. dll'e bile razıyım.
Ek:
Bu arada...
utilman.exe içeren herhangi bir hack için, utilman.exe orijinal kalsın istersek... şu arkadaşın yöntemi mük:
Bambaşka programlardan trigger almak için de kullanılır.
Free Software Federation'dan GitHub (ve M$) Protestosu
Windows 11'in TPM gerekliliğinden geri adım atmaması üzerine, Free Software Foundation (Özgür Yazılım Vakfı, kaba tabirle GNU Projesi'nin sahibi), M$'un sahibi olduğu GitHub'un kullanılmaması için bir protesto kampanyası başlattı.
https://www.fsf.org/blogs/community/keep-putting-pressure-on-microsoft
..dik yarışı
Ya hep unutuyorum...
... buranın aslen bir s.dik yarışı yeri olduğunu!
K-meleon internet tarayıcı
Salt/düz FTP sitelerini gezmek için uzunca bir süredir standart internet tarayıcımı kullanamıyordum. Tüm FTP ayarlarının mevcut olduğu sürümü bulup ikinci tarayıcı olarak kurmak da zor geldi.
WinSCP kullanıp duruyordum. Tamam bir FTP istemci her zaman gerekli ama... eskinin o basit gezgin/tarayıcı arayüzü hoşuma gidiyor.
O halde, K-meleon.
Firefox'un eski motoru üzerine inşa edilmiş çok şirin ama modern internet işlemleri için kısmen eksik bir internet tarayıcısı.
Ama FTP'si tam.
Free Download Manager 6 küsur proxy
Free Download Manager 5.1.38 kullanıyorum.
Harici proxy olarak sadece HTTPS destekliyor.
Halbuki güncel Tor Browser, sadece SOCKS desteği veriyor.
Elbette ki SOCKS->HTTPS proxy çevrimi mümkün kılan yazılımlar var ama...
sormak isterim:
Free Download Manager 6 küsur sürümleri, SOCKS proxy destekliyor mu?
Tor harici başka proxy, FDM harici başka indirme yöneticisi aramıyorum.
Ner'de deli var, beni buluyor.
Ner'de deli var, beni buluyor.
Firewall (güvenlik duvarı) ayarlarınız
Arkadaşlar yazılım tabanlı firewall (güvenlik duvarı) ayarlarımızı tartışalım mı?
iptables, nftables, pf, opn...
Samsung 400 küsur katmanlı V-NAND geliştiriyor.
Haydi ama editörler... geç kalıyorsunuz...
VM ya da fiziki Hackintosh
VM ya da fiziki Hackintosh konuları, mesajları için bir yer var mı forumda?
16 TB (ya da 15,36 TB) SATA III, 2,5'' SSD
Samsung ve Phison +100 TB kapasiteli 2,5" ve EDSFF PCIe NVMe diskleri tanıttıııı....
Böylece, SSD'lerdeki kapasite rekoru 3,5"lerden 2,5"lere geçti.
Ammaaa... asıl heyecan duyduğum haber...
Phison'un siteside ayrıca, üç model ailesinde 16 TB (ya da 15,36 TB) SATA III, 2,5" SSD disk bulunduğu yazıyor ama sadece bir ailede 16 TB SATA III 2,5" mixed-use model var. TBW için garanti süresi yazmadığından dolayı... 3 yıl ise DWPD 2,57 ; 5 yıl ise DWPD 1,54 . Bana uyar. Bakalım fiyatlar ne?
Diğerinde ise (16 TB 15,36 TB) tipik read-intensive model var, o kadar ki ne TBW ne de DWPD yazmaya utanmışlar.
16 TB'tan (15,36 TB) bahsedilen diğer aile ise şimdilik 8 TB (7,68 TB) sınrında, mixed-use, 1,46 - 0,88 DWPD aralığında garanti süresine göre, gerçi endüstriyel.
Bakalım M.2 16 TB (15,36 TB) da gelecek mi?
o\!/o |
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 11 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 966
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 6.526 (Bu ay: 764)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 203 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware