Linkedin Hesabım Çalındı
Herkese merhaba,
Öncelikle belirtmek isterim ki başlıkları aradım ancak uygun başka yer bulamadım ve linkedin ile alakalı daha önceden açılmış başlık bulamadım. Yanlış yerdeyse öncelikle özür dilerim ve konunun silinmesi yerine uygun başlığa taşınmasını isterim.
2014 yılından beri aktif olarak kullandığım Linkedin hesabım 2 hafta önce çalındı.
Bilgim dışında mail adresim değiştirildi. Şu anda giriş sağlayamıyorum.
Hesabıma ilişkin linki aşağıdan paylaşıyorum.
Hatırlarsanız milyonlarca kişinin hesaplarının ele geçirilmesiyle alakalı haber çıkmıştı.
İşte o haber
Konu ile alakalı geçen hafta sikayetvar.com isimli platform üzerinden şikayet oluşturdum ancak linkedin henüz geri dönmedi. Buradan sikayetvar.com sitesine de teşekkür ederim.
Linkedin üzerinden hiçbir yetkili henüz dönüş yapmadı. Burada büyük hayal kırıklığına uğradım.
Aşağıda paylaşacağım hesabımın derhal geri verilmesini istiyorum. (curlictidarkr@hotmail.com mail adresi bana ait değil, kardeşimin hesabı üzerinden eriştik.)
Herkese hayırlı forumlar. Geçtiğimiz günlerde elektrikli Dacia Spring sonrası Broadway ve Toros gibi efsanelerin de geri dönüp dönmeyeceği merak konusu olmuştu.
Birazdan alta bırakacağım linklerden de anlaşılacağı üzere her iki model için de resmi açıklama olmazken modellerin kendine has çizgilerinin korunarak nispeten daha ucuz elektrikli motora sahip arabalar üretilmesinin hedeflendiği belirtiliyor.
İşte o linkler;
Broadway:
https://www.habereko.com/haber/elektrikli-renault-broadway-geliyor//
Toros:
https://www.aksam.com.tr/trend/renault-toros-yollara-yeniden-donuyor-bu-haber-piyasalari-alt-ust-edecek/haber-1241219
Siz ne düşünüyorsunuz? Gelseler ve model gamları geniş olsa iyi olmaz mı?
Turkcell Tarife Dayatma Saçmalığı
Merhabalar, 2006 yılında almış olduğum hattımı önce pahalılık nedeniyle 2011 yılında başka bir operatöre taşıdım. Ardından 2014'ün sonunda mobil imzaya ihtiyaç duyduğumdan Turkcell'e geri döndüm. 6,5 yıllık müşterisi olduğum Turkcell 2 yıldır zorlama paketler satmaya başladı. Önceleri fiyatlar düşük oluyordu ve ben de kabul ediyordum. Fakat 1-2 ay sonra birdenbire ve bilgim dışında paket fiyatları artıyordu.
Şuan 500 dakika 500 SMS 2 GB internetli paketim var ve 42 ₺ civarında bir fiyatı var. İşsizim ve kız arkadaşım hiç olmadı. Dolayısıyla dakikalarımı pek kullanmıyorum. SMS zaten üniversiteden sonra bıraktım. İnternet desen evde wi-fi var ve mecbur kalmadıkça dışarıda açmıyorum.
3 gün önce 532'den arayıp 1000 dakika + 8 GB + 500 SMS 49 ₺ dediler. Bunu yaparken de mevcut kullanım değerlerime bakarak yapmışlar, yani interneti ve SMS'i kullanmadığımı görüyor. Aylık 500 MB bile kullanmıyorum. Ben de bunun çok yüksek olduğunu ifade ettim ve sms istemeyip internetin aşağı çekilmesini talep ettim. Olumsuz yanıt alınca da düşünmek için süre istedim.
Şimdi soruyorum koskoca Turkcell, ülkede en fazla abone sayısına sahip operatör (belli ki abone kaybetmekten korkmuyorlar) neden yeni gelenlere güller sunarken mevcut olana dikenle gelmek ihtiyacı hisseder? Bu ne demektir? 1000 dakika + 4 GB interneti 35-40 ₺ arasına satmak bu kadar mı zor? İlla başka operatöre mi geçeyim? Benzer şeyi kardeşime de yapıyorlar. 2 abone birden kaybetmek üzeresiniz ama umurunuzda olduğunu sanmıyorum.
NOT : Konumu lütfen kaldırmayın. Burada gerçek bir mağduriyet var. İki kardeş işsiziz ve telefonlarımız bu süreçte çok önemli. Çünkü başvurduğumuz yerler telefonla arıyor ve oradan randevulaşıyoruz. Burada sadece bizim değil bu şekilde dayatmaya maruz kalan başka insanların da aynı sorunu yaşadığını biliyorum. Kayıtsız kalmak istemedim.
C# "implement missing members" yapamıyorum
Herkese iyi forumlar. BTK Akademi kapsamında C# programını öğrenmeye çalışıyorum. Hoca bir anda resharper diye bir programın kendisinde kurulu olduğundan bazı işlemleri sadece resharper ile yapmaya başladı. Bu programsız nasıl yapılacağını anlatmadı. Yorum olarak sorulan sorulara cevap vermiyor. Yetmedi YouTube sayfasına yazdım ama yine cevap vermedi. Bu işlemi resharper olmadan nasıl başarabileceğimi öğrenmek istiyorum. Konumuz interfaces.
Herkese hayırlı dorumlar. Elimdeki bilgisayar artık iyice eskiyip kaplumbağa hızında çalıştığı için yenisini almaya karar verdim. Teknosa'nın internet sitesinde Casper Excalibur G770.1030-BVHOF modelinin 8.599 TL olduğunu gördüm. 2600 TL peşin+ 6000 TL/ 12 ay (word card) şeklinde mağazadan satın almaya karar verdim.
Bu sabah 11:54'te Kocaeli 41 Burada AVM içerisinde faaliyetini sürdüren mağazayı telefonla aradım. Ürünün stok kodunu söylediğimde yetkili hanımefendi ürünün hiçbir mağazada bulunmadığını beyan etti. Ardından ben de internet sitesinde stokta var yazdığını söyleyince kendisi bilgisayarlardan sorumlu arkadaşıma yönlendireyim dedi ve telefona arkadaş çıktı. Sonra o da aynı şeyi söyledi. Ben de kendisine tekrar durumu ilettim. Hiçbir mağazada olmadığını tekrar duyunca iyi günler dileyip kapattım.
Benim anlayamadığım nokta şu; bir ürün aynı anda hem web sitesinde hem de mağazada bulunması gerekmiyor mu? Eğer ürün sadece web sitesinde veya sadece mağazadaysa ek olarak belirtilmesi gerekmez mi?
Tüm bunları anlayamadığım için başlığa muallak yazdım. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
Silinsin
Silinsin
Dün (22.12.2020) Apple bugün ise (23.12.2020) LG için elektrikli araç işine girecekleri iddia edildi. Geleceğin teknolojisi adına elektronik ürünlerinde yaptıkları ürünlerle ülkemizde de oldukça tutulan iki firmanın rekabeti oldukça çekişmeli geçecek gibi görünüyor.
Konu ile ilgili link; https://www.bloomberght.com/lg-de-elektrikli-otomobil-piyasasina-giriyor-2271289
Linke tıklamak istemeyenler için Bloomberg HT'nin haberi;
Apple'dan sonra LG de elektrikli otomobil piyasasına giriyor
Apple'dan sonra LG'nin de bir anlaşmayla elektrikli araç piyasasına gireceği duyuruldu.
LG Electronics, elektrikli araç parçası üretme işini Kanadalı Magna International ile bir anlaşma imzalayarak yeni bir ortak girişime dönüştürmeyi planlıyor.
Yeni kurulacak olan girişimin çoğunluk hissesi LG’nin olacak fakat Magna 453 milyon dolar karşılığında girişimin yüzde 49 hissesini satın alacak.
Ortak girişim, Kore ve Çin’deki fabrikalarda elektrikli motorlar, akım dönüştürücüler ve elektrikli sürüş sistemleri üretecek.
Haber sonrasında LG Electronics’in hisseleri yüzde 30 civarında yükselirken şirketin en büyük hissedarı LG Corp’un hisseleriyse yüzde 10 civarında yükseldi.
Kore merkezli Macquarie Inestment Management Yatırım Direktörü Jeon Kyung-Dae, LG electronics hisselerinin yatırımcılar için alternatif bir Tesla hissesine dönüşebileceğini belirtti.
Küresel otomobil tedarikçileri de yükselen elektrikli araç piyasasından faydalanabilmek için pozisyon alırken Reuters da salı günü yayımladığı bir haberde Apple’ın elektrikli araç piyasasına girmeyi planladığına dair duyumlar aldığını belirtmişti.
Bugün ajanslarda sıkça gördüğüm ve eksisozluk.com'da da oldukça goygoy yapılan teknoloji devi Apple'ın otomobil dünyasına girme kararı ile ilgili pek çok platformda görülebilecek karardır. Beni oldukça heyecanlandırdı.
Sabah gazetesinde konu ile alakalı yer alan haberi de buraya bırakıyorum.
Link ; https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2020/12/22/apple-otomobil-uretme-karari-aldi
Siteye Girmek İstemeyenler İçin ;
Apple otomobil üretme kararı aldı
Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple otomobil üretme kararı aldı. Apple, 2024 yılında üretmeyi planladığı aracında kendi batarya teknolojisini kullanacak. Söz konusu haber sonrası; Apple hisseleri pozitife dönerken, Tesla hisseleri düşüşe geçti.
Apple otonom sürüş teknolojisine yönelirken 2024'te bireysel kullanım için otomobil üretmeyi planlıyor. Reuters'ın haberine göre, Üretilecek araçta Apple'ın kendi batarya teknolojisi kullanılacak.
Apple'ın hisseleri haber sonrasında hızlı bir şekilde pozitife dönerken Tesla'nın hisseleri de neredeyse yüzde 6,7 düştü. Pandemiden sonra yeşil bir ekonomik dönüşümün gerçekleşeceği beklentileriyle birlikte elektrikli araç piyasası da büyüyor.
Avrupa Birliği Komisyonu daha önce yayımladığı bir çalışmasında 2030 yılına kadar 30 milyon elektrikli otomobilin kullanımda olmasının hedeflendiğini belirtmişti. Rapora göre, Avrupa yollarında 2030 yılına kadar en az 30 milyon elektrikli otomobil ve 80 bin sıfır emisyonlu tır yer alacak. Otonom araç teknolojileri yaygınlaştırılacak.
İngiltere, Başbakan Boris Johnson'ın 'yeşil devrim' olarak adlandırdığı plan kapsamındaysa 2050'ye kadar karbon salınımı net sıfıra indirmek için benzinli ve dizel araba ve kamyonların satışını 2030'dan itibaren, yani planlanandan 5 yıl önce, yasaklamıştı.
Uber ise yaptığı bir açıklamada, uygulamadaki tüm araçların 2040'a kadar elektrikli olacağını duyurmuştu.
Sürücülere, elektrikli araçlara geçmeleri için, 2025 yılına kadar 800 milyon dolar değerinde yardım yapılacağını belirten şirket, yardımların bir kısmının araç alımlarında indirimler ya da kiralama kolaylığı şeklinde olacağını söylemişti. .
ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc de küresel otomotiv sektöründeki zayıf satışlara karşın 2020'de 500 bin otomobil teslim etme hedefi olduğunu belirtmişti.
Silinsin
Silinsin
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.447
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 41.532 (Bu ay: 307)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.854 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic