Cep Boy Mouse-Klavye Arıyorum
Atom N2600 için Hangi İşletim Sistemi Kullanılabilir?
Nostalji olması açısından çok eski bir laptop aldım ve elektronik olarak her şeyini restore ettim, yaklaşık 3 ay sürdü ve hayat döndürmek zordu gerçekten. Özellikleri şu şekilde: Intel Atom N2600, 1 GB Ram, 16 GB SSD. Evet tabi ki başka özelliği yok.
Önceki kullanıcı Windows 7 kullanıyormuş, açıldıktan sonra test ettim gerçekten iğrenç bir performansı var. Hem bilgisayarı gerçekten kullanmayı deneyeceğim. Aşırı küçük ve portatif olduğu için yanımda taşıyıp kod yazmak için kullanmayı deneyeceğim. Kodlamaları hep Ubuntu üzerinden yaptığım için bu konuda linux alışkanlığım var.
Bana mümkün olduğunca hafif, grafik arayüzü mümkünse olan ama default olarak açılmayan; default olarak sistem terminal ekranına boot yapan gerektiğinde grafik arayüzünü açabildiğimiz bir işletim sistemi lazım. Eğer olmuyorsa hiç grafik arayüzü olmasa da olur.
Terminalden bunu kendimiz ayarlayabiliyoruzdur belki bilmiyorum ama dediğim gibi kodlamaya hakimim işletim sistemini yönetmeye hakim değilim.
Debian tabanlı bir işletim sistemi istiyorum çünkü eskiden hep Ubuntu Mint vs gibi Debian tabanlı sistemler kullandım.
Fikir verebilecek olan var mı?
Şişmiş Peroksit Kapağı Nasıl Açılır?
PCB devre yapmak için 1 lite yüzde 50 peroksit ve HCl aldım. Ancak peroksit şişesi aşırı şişkin duruyor. Kapağın etrafındaki bandı açtım. Kapak bastırarak açılan kapaklardan. Eldiven taktığım halde kapağın etrafındaki 1 damla peroksit sızıntısı baş parmağıma sızmış ve o 1 damla ile başparmağım mahvoldu bembeyaz oldu parmak izi bulunan kısmı. Şimdi bu kapağı nasıl güvenli şekilde açabilirim bilen var mı? Eldivenle bile bu kadar mahvediyorken korkuyorum açıkçası.
2000 TL Kulaklık Tavsiyesi Gerekli
Müzik dinlemek için halihazırda bir kulaklığım var (Sennheiser HD 4.40BT) ve aynı kulaklık ile oyun oynamaktayım. Ama ses kasmak için ne kadar yeterli bilmiyorum, başka kulaklık da denemedim önceki kulaklılarım kulakiçi oluyordu. Şu an 2bin TL bütçem var ve ses kasmak için iyi bir kulaklık almak istiyorum -eğer şu anki yetersiz ise-. Bütçeye bakmayın ne kadar ucuza alırsam o kadar iyi çünkü başka ekipman da alabilirim artan parayla.
En önemli kısım ise şu; ses kartı olan bir kulaklığa ihtiyaç yok çünkü şuan zaten Behringer U-Phoria UMC202HD ses kartı kullanıyorum, zaten Midas preamp kullanan bir ses kartı, alacağım hiçbir kulaklığın içindeki ses kartının daha iyi olabilme olasılığı yok diye düşünüyorum. O yüzden önerilecek kulaklığın ses kartı içermesi negatif bir izlenim oluşturacak çok ultra bir şey değilse.
Bu yüzden HyperX'i eledim ancak yine de diğerlerinden daha iyi bir seçenek olabilir diyorsanız bakabilirim. Aklımda SteelSeries var, klavye ve mouse'unu kullanıyorum çok memnunum o yüzden markanın pozitif bir önyargısı var şuan bende.
Bunlar göz önüne alındığında sadece ses kasmak için hangi kulaklık en iyisi olacaktır sizce? Dediğim gibi ses kasmak dışında geriye kalan hiçbir şeyi önemli değil. Zaten müzik için kulaklık var. Ya da mevcut kulaklıkla devam etmek yeterli midir boşuna para mı harcamış olurum?
Mouse Pad Önerisi
3 yıldır SteelSeries QcK Mouse Pad kullanıyorum. Valorant geldi geleli daha düşük hassaslığa alıştığım için mouse pad büyüklüğü yetmiyor. Tekrar SteelSeries ile devam etmek istiyorum ama malum hepsi çok pahalı. Aynı kaliteyi alabileceğim bir ürün var mı? Bugüne kadar başka marka mouse pad kullanmadım, 3 yıldır en ufak deformasyon olmadı zaten, bu yüzden ne almam gerektiği konusunda en ufak fikrim yok. Her türlü öneriye açığım.
Fazladan Akts Alarak Mezun Olunur Mu?
|
Olayın geçtiği yer Malatya...............(daha fazla nokta koymak geliyor içimden Malatya yazdıktan sonra)
Mekan "HALKA YANİ VATANDAŞA HATTA VATANDAŞ OLMAYANA YABANCIYA TURİSTE HERKESE AÇIK PARK YERİ MESİRE ALANI"
Tarih Kasım 2019
Olay: Sevgilimle arka koltukta oturmuş sohbet ediyoruz. Ve araba geniş olduğu için aramızda iki kişinin oturabileceği bir mesafe var. Dışarıda oturan insanlar bizi şirk ve zinadan dolayı şikayet ediyor, bir yandan da yerlere çekirdek kabuğu atıyorlar. Güvenlik geldi ve arka koltukta oturmak yasak ceza yersiniz polisi çağırıyorum gidin buradan yoksa sizi yaşatmazlar burada dedi. Ben de kanuna aykırı olup olmadığını bilmediğimden bastım gittik. Devamında bir hafta sonra trafiğe kapalı gibi (saatte 1 arabanın zor geçtiği bilenler için bulgurlu mahallesi tarafları) bir yerde yine aynı şekilde aramızda 1 metre mesafe ile otururken bir araba geçti. Aynı araba 5 dk sonra içinde fazladan 5 kişi ve arkasında 2 araba daha gelip bizi tehdit ettiler. Ne kadar savunsam da kendimi nafile yaşatmazlar bizi.
Şu şehirde sadece üniversiteyi sevgilimle okumak istemiştik. Tercih yapacakların dikkatine! Buraya özel bu tarz yasalar varmış. Neyse ki tatil oldu daha fazla katlanmak zorunda kalmadık. Yatay geçiş düşünüyoruz.
|
|
RFID Kartların İçinde Nasıl Bir Çip Kullanılır?
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.312
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 45.345 (Bu ay: 720)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 30 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware