Merhaba uzun zamandır laptop almamıştım. Masaüstüm 9 senelik laptopum ise en az 12 senelik oldu. Şimdi alma durumum yeni yeni oluştu. Ama kararsız kaldım. Gücüm zor zor 4070 veya 4060 lı bir laptopa yetiyor. Fakat bu laptopların ekranları ya 2k ya da 4k. Performansları şu an için 2k ya yeter gözükse de en az bir yıl içinde yetmeyecektir. Tabi maksimum ayarlarda. Ben ise ancak 10 senede bir bilgisayar değiştirebiliyorum. Fullhd için ise bu laptoplar oyunları maksimum ayarlarda en az üç sene oynatırlar. Gene fullhd için beni en az 10 sene idare ederler. Kafamı karıştıran nokta ise şu: Bir oyunun çözünürlüğünü 17 inç bir laptopta fullhd ye alıp ayarları maksimuma aldığında oluşan netlik ile aynı oyunu laptopun doğal çözünürlüğü olan 2k da maksimum ayarlarda oynadığında oluşan netlik arasında ne kadar bir fark oluyor? Göz fark edebiliyor mu? Laptopun hem 2k da hem de fullhd de oyununu 60 Fps üstü çalıştırdığını farz edelim. Bunu şurdan soruyorum örneğin 4k ekranlı birlaptopta bir film izliyorsunuz. Bu filmin çözünürlüğünün 4k veya iyi bir fullhd olması arasında öyle fark edilen büyük bir fark olmuyor. Ama 32 inç üstü tvlerde çözünürlük farkı fark edilmeye başlanıyor. Oyunlar için de durum aynı mıdır?
|
|
|
Meslek: selçuk ünv.
Ps4 best console |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 115
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.101 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar