Merhabalar. Başlıkta yazdığım fiyata kadar otomatik araç arayışındayım. Beklentilerim şunlar:
* Düşük yakıt tüketimine sahip
* Kendinden kol dayaması olan
* Yeniden satılabilirlik
* Hız sabitleyici
* Park sensörleri olan (özellikle arka, geri görüş kamerası da olmalı)
* 400 litre civarı bagaj
* Seri olan (gaz pedalına tepkisi yüksek)
* Bluetooth bağlantı imkanı sunan
Sınıfı çok önemli olmasa bile içinin yeterince geniş olması önemli. Elzem değil ancak olabildiğince genç bir araç bakıyorum. Değişen ve boya takıntısı olan insan değilim, içi temiz bakılmış olsun. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar herkese. Hikaye şöyle, eve ikinci araba almak istiyorum. Birincil kriterim otomatik olması. Uçuk kaçık dertlerim yok, otomatik harici ekstra beklentim de yok aslında bu fiyatlarda ama önüme çıkan araçların içinde temizini bulmak ayrı dert, görece genç ve düşük kilometreli bulmak ayrı dert. En genç araba 14 yaşında olan Aveo (evimin şu anki arabası da bir Aveo manuel). 400 limitte böyle, 500 civarlarına gelince de 10 yaşında arabalarla karşılaştıktan sonra dedim ki hazır fiyatlar bir miktar düşükken 0 araba tadı alalım.
Böyle bir araba alırken de yokuşta bayılmasın, hız sabitleyici ve sınırlayıcı olsun, Apple/Android ekosistemiyle uyumlu olsun, start/stop özelliği barındırsın, güvenli bir araç olsun, bagajı kumandadan açılabilsin, süratlenmesi iyi olsun (illa çok düşük tüketim aramıyorum, konfor önceliğim) gibi herkesin isteyebileceği özellikler arıyorum.
Buna istinaden araştırma yaptığımda, otomatik vitesli, paketleriyle beraber şunlar önüme çıktı (alabileceğim maksimum paketi parantez içinde):
- Hyundai i20: (Elite 1.0T veya 1.4MPi)
- Citroen C3: (ELLE)
- Renault Clio: (Techno Esprit Alpine)
- Dacia Sandero Stepway: (Extreme Stepway)
- Seat Ibiza: (Style)
- Toyota Yaris: (Dream)
- Skoda Fabia: (Elite)
Bunlar dışında önerilere de açığım. Alabiliyorken en dolusunu almak tercihim. Eğer "şunu da eklersen sınıf atlarsın" dediğiniz arabalar varsa onlara da okeyim. Herkese teşekkürler, iyi forumlar.
|
750'lik Trio Aranıyor!
|
Meslek: Frontend Developer
İlgi Alanları: Bilgisayar Donanım & Yazılım, Web Tasarımı, Avrupa Futbolu, Sinema, Dota 2
The right man in the wrong place can make all the differences in the world. |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 1.542 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası