PASSAT PARTİKÜL SORUNU
Merhabalar
2013 model Passat 1.6 tdı dsg aracım 180.000 km de şuanda
2019 da 90.000 km lerde EGR arızası oluştu. egr iptal edildi ve yazılım atıldı.(iptal ettirdiğim için sonra pişman oldum)
2 sene sonra (2021) DPF partikül sorunlarım başladı. 130.000 km
İlk önce egzozcuda makinaya bağlanıp (partikül ve katalizör ayrılmadan) temizlendi ilaçla. 2 ay kadar sorunsuz bindik sonra tekrar aynı problemler devam etti.
Daha sonra Ankara'ya gidip partikül ve katalizör kesilip ayrılarak temizlettim. 140.000 km de
1 sene kadarda bu şekilde kullandım aracı sıkıntısız.
Şimdi araç yaklaşık 1 senedir hemen hemen düzenli aralıklarla (ayda 1) rejenerasyona giriyor. 5 dk rolantide çalışınca devir saati normale dönüyor ve stop ediyorum.
Eğer Rejenerasyon sırasında devir saati normale dönmeden araç stop edilirse arıza lambası yakıyor.
Geçen hafta bilgisayara bağlattım. 3 gr kül varmış. kapasiteye bakarsak doluluk %5. Neredeyse boş denebilecek partikül için aracın her ay veya ayda iki defa rejenerasyona girmesi normal mi? İşin ilginç kısmıda sadece şehir içi sürüşlerde değil uzun yolculuklar sonrasında da rejenerasyon yapabiliyor.
Aracında böyle bir sıkıntısı olan varmı çözümü nasıl buldunuz. partikülü iptal etmek istemiyorum ama can sıkmaya başladı gerçekten.
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 42 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Passat