BOSCH CLIMATE 3000I 24000 BTU İNCELEME&FİKİR
Merhaba klimayı saygıdeğer klima5505 hocamın tavsiyesi üzerine aldım. Almayı düşünenler merak edenler için belki yol gösterir. Ben sıvası dahi olmaya evimin ısıtmasında kullanmak üzere aldım. Henüz tam soğuklar başlamadı ama sıcaklıklar değiştikçe konuyu güncelleyeceğim. Klimanın kurulumunu Bosch Termoteknoloji servisi aradıktan 2 gün sonra yaptı. Kurulumda dışarıda hava 25 derece idi sıcaklarda çok uzun süreye gerek olmadığını ve vakum pompalarının güçlü olduğunu söyleyerek 2 dakika filan elllerindeki testo cihazında eksi değere gelene dek vakum yaptılar. Servisin sahibi tanıdık olduğundan bir şey demedim. ( burada vakumla ilgili bilgileri maalesef sonradan okudum ve klimanın kitapçığında en az 30 dakika vakum yapılması gerektiği yazıyor ) Montajında bakır boru kullandılar 5 metreye kadar ücretsiz. Ayrıca Bosch un sitede 2 yıl garanti yazmasına ramen. servis 3 yıl garantisinin olduğunu söyledi.
Klima da öne çıkan özellik olarak gördüğüm. Beni hisset özelliği var. Kumandasında termometre var bu özelliği açtığınızda kumandayı nereye götürürseniz orada istenilen sıcaklığı yakalamaya çalışıyor. Isıtmada henüz sıkıntıları olduğundan deneyemedim ama soğutmada çok başarılı fikir oluşturması açısından evin bir kaç fotoğrafını ve krokisini atıcam.
25 derece civarı bir günde klimayı 20 dereceye ayarlayıp akşam 10 gibi yatak odasında uyudum, kumandayı götürdüm kapı açıkken sabah uyandığımda her yer 20 derece idi.
Klimanın fan hızı 20-40-60-80-100 ve auto fakat tuşlarla manuel ayarda yapılabiliyor 73 29 gibi. Turbo özelliği var klimayı fanları tam güç çalıştırıyor. Dış ünite gerçekten güzel gözüküyor ve çok sessiz çalışıyor. Turbo modda bile rahatsız etmiyor.
Kumanda da Led tuşuna 5 saniye basılı tutunca kumanda neredeyse oranın sıcaklığı görüyorsunuz. Cihazda ayrıca henüz kullanmadığım uyku modu, nem alma modu, donma koruması modu, enerji tasarrufu modları ( bu modlar galiba yazın kullanılıyor çünkü ısıtmada çalıştıramadım bir türlü ) dış ve iç ünite frekansını düşüren sessiz mod var. Bu modları deneyimledikçe buraya yazıcam.
Havalar henüz tam olarak soğumadığı için mi yoksa bir sıkıntısı mı var emin olamadım. Isıtma konusunda tam performans alamadım. 5 dk çalışıyor çok güzel ısı veriyor. 5 dk sonra kendisi flapları ortaya kadar kaldırıyor. Sıcak üflemeyi bırakıp soğuk üflüyor ( galiba sadece fan görevi yapıyor o esnada ) Bu esnada dış ünite tamamen duruyor. Ve bir yandan tıs tıs gaz sesleri geliyor dış üniteden ve iç borulardan, sonra yine çalışmaya başlıyor. 5 dakika sonra yine aynı. Beni takip et özelliğini açtığımda dahi klima bir türlü kesintisiz çalışmıyor. Şu anda bu konuyu yazarken, dış hava sıcaklığı 15 derece, klimayı 30a ayarlıyorum 60fan hızından yine aynı. 25 derece deniyorum yine aynı.
klimanın görüntüsü de gayet güzel.
Hava yönlendirme kanatçıkları çok başarılı değil üç tane kanatçık var ve manuel ayarlanabiliyorlar. Fotoda gözüken holün karşı köşelerine kadar hava yönlendiremiyorlar.
Isıtma konusunda acaba cihazda bir sıkıntı mı var yoksa servisçinin dediği gibi havaların iyice soğumasını mı beklemeliyim bilemedim. Fikri olan arkadaşlardan da fikir almak isterim. Acaba klimanın montaj yeri mi hatalı ondan mı sürekli duruyor. 5 dakikada bir durup çalışması, tıs tıs gaz sesi gelip dış ünitenin durması normal mi ?
Selamlar.
EV İÇİN KLİMA TAVSİYESİ ( KROKİ İÇERİDE)
Merhaba üstatlar. Öncelikle klimayı ısınmak için kullanacağım. Aralık başında bebeğim doğacak daha da zamlanmadan almak istiyorum. Ev 4. kat alt kat hep boş, üstte çat katı gibi apartmanın ortak kullanımında bi yer var, üstünde çatı var. Doğu cephesi çocuk odasının olduğu taraf diğer binayla bitişik nizam. Diğer cepheler boş sokağa bakıyor. Doğalgaz ve soba kurma imkanım yok. Çevremdekiler tek yolun inverter klima olduğunu tavsiye ettiler. Nedense diğer odalardan kısıp holü çok geniş bırakmışlar. Apartmanın sadece kuzey cephesinde sıva boya var. Diğer cepheler sadece tuğla. Krokideki yere 24000 btu bir klima taksam; mutfak ve misafir odasının kapıları kapalı olmak kaydıyla, holü ısıtıp yatak odası, oturma odası, çocuk odası ve tuvalet banyonun da soğuğunu kırar mı? Çocuk odası ilk etapta fazla kullanılmayacak. Bir tane delonghi yağlı radyatörüm bir de konveksiyonel ısıtıcım var. Bunlarıda yeri geldiğinde klimayı desteklemek için kullanıcam. Yer Samsun, pimapenler sağlam çok soğuk geçirmiyor.
Zamanımızın çoğunu hol de geçireceğiz. Ama oturma odası ve yatak odasının da soğuğunu kırması önemli. Banyoda bitane konveksiyon banyo ısıtıcısı var. Duş alınacağı zaman açıyordum. Hızlı ısıtıyor. Arkadaşlar öyle cayır cayır olsun içerisi gibi bir niyetim yok. Kiracıyım şu an için taşınma gibi bir lüksüm de yok. Sizce olur mu? Başarabilir miyim. Evin yapısı itibariyle bana sanki olur gibi geldi. Fazla bütçem yok max 30.000 o yüzden iyi marka bir klima alırsam btu 24.000 olamayacak gibi. Fikir ve tavsiyeleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.
Yardım Lütfen
|
YARDIM LÜTFEN
|
Free Sync Mi 1050ti mi ?
|
ACİL YARDIM
|
Sistem Nasıl olmuş ?
|
|
MSİ GP62 HOPARLÖRDE CIZIRTI PARAZİT
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 167
İkinci El Bölümü Mesajları: 46
Konularının görüntülenme sayısı: 8.969 (Bu ay: 183)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware